Jump to content
Guest Victor

Подобрения

Recommended Posts

Guest Victor

След малко зор, половин изгубен час и подкрепа от верни другари вече мога да представя подобренията по системата:

[*]Нова версия на форума - Вече сме ъпдейтнати до последната официална версия 1.3 на инвижън борд, в която са поправени в общи линии незначителни неща, но все пак си е по-добре с най-новото. :bg:

[*]Нов БГ езиков пакет - С любезното съдействие на колегите от DaoBG.com имаме (почти) пълен превод на форума, който е далеч по-добър от досегашния. Освен това вече при цитиране на съобщения ще си пише "Цитат", а не "Quote". :D

[*]Кредор - Може би най-важното нововъведение днес. Кредор е изключително полезно нещо, което позволява при постване във форума да се пише на кирилица, независимо дали на компютъра, на който човек е седнал, има инсталирана кирилишка поддържка. Скриптчето поддържа двете основни български подреби на клавиатурата - фонетична и БДС, както и стандартната латиница. За подробности къде се превключва между различните подредби на клавиатурата, вижте картинката по-долу. Едно малко уточнение - въпросното нещо не работи на браузъри Opera и Mozilla, така че който използва такива, моите съболезнования и да сменя докато е време. :(

Та това е. Приятно писане. :(

post-16-1078586964_thumb.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Супер си,Вик! Сега дано почнем да пишем на кирилица,да е по-прегледно и четливо! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

И аз се надявам. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda
:D На хората им е трудно да свикнат изведнъж (и забележат) нововъведението наречено "КРЕДОР". Затова смятам, на първо време във всеки един форум да има една тема НАЙ-отгоре, напомняща да се пише на кирилица. Така с течение на времето, хората ще свикнат с КРЕДОР-а и след време можеби (дай боже !!!) - тези напомнящи теми които стоят най-отгоре във всеки един форум ще изчезнат, защото хората ще бъдат добили рутина и т.н. :D;) !Просто, трябва форума да изглежда "по-спретнат", "лъскав" и ..."сериозен" ако щете. Писането на Кирилица е "плюс", който би спомогнал за привеждането на форума в по-добър вид :D Затова, нека всички пишем на кирилица ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

това са камъни и в мойта градина :D Съгласен съм :D Почвам интензивни тренировки :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest w1zz4rd

Междо другото аз този Кредор го нямам .. в смисал .. прозорчето отстрани за езиците го нямам .. на какво се далжи това ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Едно малко уточнение - въпросното нещо не работи на браузъри Opera и Mozilla, така че който използва такива, моите съболезнования и да сменя докато е време. :D

:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Като чели тази нова версия на форума има някаккъв бъг :D:D Непрекъснато забелязвам, как хората като публикуват едно мнение - автоматично (ПРЕДПОЛАГАМ !!!) се публикуват ДВЕ идентични мнения. Възможно е някой по погрешка да е направил "copy/paste" от първото на второто мнение и така да е публикувал две мнения по погрешка, НО - вече станаха близо 10 такива случая - не вярвам хората да го правят това умишлено !!! Не че има някакъв проблем - аз тези излишните, дублирани мнения ги трия (затова сме ний модераторите ;) - за да привеждаме форума в по-приличен вид), но все пак.... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ако някой от моите мнение са тези да знаете че може би по моя грешка,щото имх малко проблеми с Нета и нещо такова :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest FROSTY

Това нововъведение е хубава работа, НО не смятам, че трябва да се налагат тези неща, според мен всеки трябва да си пише както му е КЕФ. Мен лично не ме засяга защото така или иначе си пиша на кирилица.... :stupid::ph34r::unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ами имам питане.Като си дам мнението и неще да ми дава страницата след това,давам рефреш там ми казва че страницата неще се отваря,давам ретри и излиза? :unsure: Не знам може и от мене да е проблема? :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest w1zz4rd

При мен има сащия проблем .. пускам някое мнение и ми дава бял екран .. и трябва на ново да зареждам форума .. общо взето тази версия имам чуството че е тази верия е бета .. в смисал има бугове .. понеже кам 50 60 пъти на ден отварям форума и доста от новите мнения са пуснати по два пути .. което става много пути .. не е единична случка .. незнам дали разбрахте кво казах и аз се убарках :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

1. Дабъл постването се случва при всички видове форуми по света поради една единствена причина - в момента, в който браузърът предава данните към скрипта на форума за аддване на ново съобщение, връзката прекъсва за секунди, данните преди това успяват да се предадат, но заради спирането на връзката потвърждение за получени данни не последва, браузърът мисли, мисли, междувременно интернет връзката се възобновява и браузърът решава, че трябва да прати данните пак, за да получи чаканото потвърждение. Казано с прости разказни думи, като е скапана връзката и от време на време спира, често се случва дабъл постване. Последните две седмици, ако не сте забелязали, глобално магистралите на бтк се ебат, а бтк, ако не знаете, захранва по-голяма част от интернета в милата ни родина. И по този случай много от провайърите ни напоследък хич не се държат добре откъм стабилност на връзката, заради което се получават и тези неща. 2. Такива хитри изказвания, че форумът бил бета версия и бил бъгав, просто няма да коментирам, защото както аз не се изказвам във всички автомобилни теми, за които не съм сигурен, че съм компетентен, така и не е лошо човек да действа на същия принцип и по компютърните въпроси. Уизърд, батка, при положение, че доскоро изобщо нямаше идея какъв браузър използваш, а след това се оказа, че е неизвестно как и от кого компилирана линукс псевдоверсия на най-насраното подобие на браузър в света - Опера, май няма смисъл да продължаваме да коментираме в чий телевизор е проблемът. Това е. :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest w1zz4rd

Викторе, БАТКА .. Опера-та е 100 пъти по-стъбилна от IE .. и от всички останали браузери , аа това че ти се изживяваш къто компютарен гений това вече си е лично твои проблем .. само не коментирай кой колко разбира .. при полжение че едвам едвам ме познаваш ! ЗАЩОТО СЕ ДРАЗНЯ ПО ТОЗИ НАЧИН :sick: .. другото което ако НЕ ВИЖДАШ бях написал "имам чуството че е тази верия е бета" .. това е предполжение .. неказвам че е 100% .. обяснявам ти какъв е проблема и очаквам като по разбиращ на тази тема да ми обясниш как стоят нещата, аа не да ми коментираш аз кво сам знаел и кво не .. защотото до колкото знам ти неси някав cracker или hacker зада знаеш на кав ОС и с кав браузер съм и как си ги подуржам .. НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ЗНАЕШ ЕДИН ЧОВЕК КОЛКО РАЗБИРА И КАКВО МОЖЕ :D .. мощеби когато достигнеш моите часове прекарани пред монитора ще го усазнаеш и няма да си толкова смел ! .. със здраве ! :unsure::ph34r::puke::cool:;):stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Мога само стизходително да се похиля малко, но и това няма да направя, защото не си заслужава труда. За съдържанието на горното гениално писание няма да коментирам, но неоправдана обида на администратор -> 14 дена почивка. :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Double posting-a се избягва, като се забрани Double posting-a ;)в дир-а например не можеш да пост-неш едно и също съобщение на 2 местаАз имам обаче друг проблем - като натисна Back да се върна в списъка, и ми изкарва stylesheet-a отгоре, половината екран, и съответно текста няма никакво форматиране

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Това е защото имаш една специфична остаряла версия на ИЕ 5.0. Доколкото си спомням, при него ги имаше тия номера със стайлшийта.Иначе флууд контролът досега беше настроен на 20 секунди, сега го вдигнах на 30.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Това е защото имаш една специфична остаряла версия на ИЕ 5.0. Доколкото си спомням, при него ги имаше тия номера със стайлшийта.

:stupid: как ме усети :unsure: 5.00.3700.1000ама нямам админ права да го сменя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ехо нещо времето не е наред,с един час е назад целия форум :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Пусни си daylight saving-а от личните настройки. :angry:

лични настройки -> настройки на форума -> Да има ли ефект смяната на времето с един час? (включваш го)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Аз пък имам следния проблем. Когато съм си в нас, понякога при влизане във форума, не ми разпознава името и паролата (по принцип съм го дал да влизам автоматично). След това опитвам да си ги напиша сам, т.е. да не е автоматично и пак не става. казва ми, че нямам право да използвам този форум. Това от моето РС ли е или е от форума?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

!?!?! Не можеш да записваш cookie-та ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez
Отговорено (Редактирано)

Нямам идея. Просто понякога влизам директно , а понякога изобщо не мога да влезна дори като си изаписвам и името и паролата. Забелязъл съм, обаче, че това става само с форума ?!?

Редактирано от Martinez

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Яяяяя каква стара тема, ама аз понеже съм нов и аз като един "скромен" администратор, само че по професия искам да дам своето скромно и "некомпетентно" мнение ;) Значи:1. Имаше някакво спорове за браузърите и техни възможности. По тази тема си е доказано, че ИЕ 6.0 и ъп (например със СП1) е ЕДИНСТВЕНИЯ експолорер, който поддържа 100% (това са истински проценти) ХТМЛ/ДХТМЛ езика и съответните стандарти! И аз като един Линукс потребител ще призная, че мозила, опера, файърфокс и кво ли още не..., НЕ са най-добрите браузъри! Пример: за колегата с Операта и голямата уста (сори) ;) опитай да накараш Операта да ти разбере от бордер=0 или бордерцолор ... тя такива работи ги неможе ;) Виж с Мозилата и нейните производни е що-годе по-добре ;)2. Кредор - найс! ;) в www.linux-bg.org, www.dir.bg и други подобни ;) го ползват от доста време или ако не точно него, то негови подобни.3. И аз мразя да пиша на кирилица, мамка му! ;);););););) Айде със здраве ;) P.S.> A това, че БТК поддържала голяма част от мрежите на инет доставчиците в БГ - не е вярно ;) Ако БТК падне, пада цяла БГ! ;) Това ми заприлича на едно друго нещо, ама няма да ви го напомням ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

този визард изобщто не го пускайте дори тука от сякаде е баннат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Проблемът много отдавна е решен генерално. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Викторе, дали ще е възможно ( и ако имаш време ест.) да пуснеш кредор е на личните съобщения?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ей гадове кво сте направили бе , Интегри , ЕНЕСХИКСове :) Брао , кефят ме :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Супер :):) Ама турете някъде и едно прелюдче плс :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...