voroshilov 1 #1 Публикувано 2 Март, 2009 Значи следния много кофти проблем се появи днес.Излизам си както обикновено,паля си минах около 15 километра,след 1 час някъде пак се качвам,паля и след около 500 метра колата изгасна.Давам на контакт,а лампата за имобилайзера не светва,седи си изключена,а изобщо не подкачва гориво като запаля.Чаках известно време след няколко опита пак същото Откачих клемите,викам си от тях е почистих ги,а те си бяха почистени защото преди около седмица зареждах акумулатора и пак нищо.Викам я пак да пробвам откачам ги закачам ги пак и лампата светна,изключих имобилайзера запалих веднага.След няколко стоотин метра пак спира достъпа на гориво и пак изгасна Пак след няколко опита от слагане и махане на клемите пак светна лампата запалих и тръгнах.Минах малко повече разстояни и в движение усещам,че пак няма гориво,погледнах и този път лампата за имобилайзера беше светнала в движение,изключих го пак и подаде гориво и продължих,но след извсстно разстояние около километър-два пак не подава гориво,гледам лапмпата не свети,все едно имобилйазера е изключен но не подкачва гориво.Няколко пъти така и след 2 часа мъки минах около 15 километра,а накрая умря и акумулатора и един прител ме задърпа до нас. Имам няколко питания.Мисля си че е от имобилайзера,обаче дали може да има и проблем с помпата Може ли,защото акумулатора ми пада преди няколко дни да не достига достатъчно ток до имобилайзера и затова да изключва???Но ако е така защо лампата не светва изобщо,а би трябвало след 10 секунди да светне?Чак след като мине доста време и разкачване и слагане на клемите светва и чак след това мога да запаляДали да купя нов акумулатор да видя дали ще се оправи проблема или няма шанс да е било от кумулатора проблема?И ако е от имобилайзера как мога да го изключа,че за мен тези имобилайзери са пълна глупост!Колата е Сивик Шатъл 89-а година.Мислех да тръгна в провинцията онзи ден и добре че не го направих!Моля някой,който има идея от какво може да е да каже.Аз съм почти 100% сигурен,че е от имобилайзера и се чудя ако сложа нов акумулатор дали ще се оправи положението,но кажете и вие дано да ми помогнете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 2 Март, 2009 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=31845 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qko_honda_crx 6 #3 Отговорено 2 Март, 2009 колегата горе правилно те е насочил..успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voroshilov 1 #4 Отговорено 2 Март, 2009 Еми значи реших утре да взема нов акумулатор и без това плаче за нов,че моя вече за втори път пада,а това не е отива на добре!Само да ви попитам утре дали сервиза на Омбре ще работи та да се опитам да я закарам дотам,в Дружба 2 съм и се надявам поне дотам с новия акумулатор да успея да я закарам!Само дано да намеря и акумулатор на някоя бензинистанция,че друго няма да работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #5 Отговорено 2 Март, 2009 значи колега,ако имаш проблем с комутатора,може да ти гасне когато си иска,може да пали когато си иска,но щом не ти светва лампата на имобилаизера,значи проблема ти е от него.не изключиш ли имобилаизера,няма палене.блокира ти помпата,може и други неща,не знам как ти е вързан.ако ти е слаб акумулатора има шанс да не запалиш,но поне ще ти завърти.съвета ми е да разкараш комутатора и ще си решиш проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voroshilov 1 #6 Отговорено 2 Март, 2009 Еми може и да има няколко проблема!Обаче как да разкарам скапания имобилайзер аз преди 2 години исках още да го махна,но ми казаха,че трябва да отида на жичкаджия,но и така и не отидох и сега ме яд И без това не пуска нито аларма,нито имобилайзер ми трябва!Дали в любимия ни сервиз могат да го махнат този имобилайзер? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #7 Отговорено 2 Март, 2009 ми за тва ще питаш момчетата там.знам само че е кофти да ти махат нещо.което друг е слагал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voroshilov 1 #8 Отговорено 2 Март, 2009 ми за тва ще питаш момчетата там.знам само че е кофти да ти махат нещо.което друг е слагал Най-гадното ое цялата работа е че не мога да се движа с колата а това голям проблем И не ме яд,че съм свикнал на разстояние повече от 100 метра да ходя с нея,а това,че за да се реши проблема трябва някой да ме дърпа! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #9 Отговорено 2 Март, 2009 не знам къв ти е имобилаизера.моя има едно червено много малко копченце от което при проблем се изолира.би трябвало и ти да имаш,но не съм сигурен.моито е скрито до левия ми крак,горе високо под таблото.имаи в предвид,че може да нямаш,може и да е сложено на друго място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voroshilov 1 #10 Отговорено 2 Март, 2009 Абе не знам ама от тия тоци грам не разбирам и не смея да пипам.Иначе бих веднага изрязал кабелите за него Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #11 Отговорено 2 Март, 2009 ;) не ги режи,няма да има полза.иначе кражбите на коли щяха да са още по лесни,ако се неутрализираше така имобилаизер.отиди в сервиза.званни както мислиш на омбре,ще ти помогнат момчетата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voroshilov 1 #12 Отговорено 2 Март, 2009 Е това намерих в книжката да пише:"При прекъсване на мостчето до светодиода се забранява работата на вградения имобилайзер".Ама имат предвид светодиода на таблото ли,съмнявам се да е той може би този при самата аларма ама изобщо не разбирам от жици и не смея да пипам! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BP1 0 #13 Отговорено 2 Март, 2009 питбулс ти дава добри съвети.и за мен е наи добре да идеш в някъв сервиз, а те там си знаят работата.УСПЕХ и бързо решаване на проблема.Че без кола кофти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове