Jump to content
voroshilov

Много кофти-гасне в движение!

Recommended Posts

Значи следния много кофти проблем се появи днес.Излизам си както обикновено,паля си минах около 15 километра,след 1 час някъде пак се качвам,паля и след около 500 метра колата изгасна.Давам на контакт,а лампата за имобилайзера не светва,седи си изключена,а изобщо не подкачва гориво като запаля.Чаках известно време след няколко опита пак същото :) Откачих клемите,викам си от тях е почистих ги,а те си бяха почистени защото преди около седмица зареждах акумулатора и пак нищо.Викам я пак да пробвам откачам ги закачам ги пак и лампата светна,изключих имобилайзера запалих веднага.След няколко стоотин метра пак спира достъпа на гориво и пак изгасна :) Пак след няколко опита от слагане и махане на клемите пак светна лампата запалих и тръгнах.Минах малко повече разстояни и в движение усещам,че пак няма гориво,погледнах и този път лампата за имобилайзера беше светнала в движение,изключих го пак и подаде гориво и продължих,но след извсстно разстояние около километър-два пак не подава гориво,гледам лапмпата не свети,все едно имобилйазера е изключен но не подкачва гориво.Няколко пъти така и след 2 часа мъки минах около 15 километра,а накрая умря и акумулатора и един прител ме задърпа до нас. :rolleyes: Имам няколко питания.Мисля си че е от имобилайзера,обаче дали може да има и проблем с помпата :) Може ли,защото акумулатора ми пада преди няколко дни да не достига достатъчно ток до имобилайзера и затова да изключва???Но ако е така защо лампата не светва изобщо,а би трябвало след 10 секунди да светне?Чак след като мине доста време и разкачване и слагане на клемите светва и чак след това мога да запаля!!!Дали да купя нов акумулатор да видя дали ще се оправи проблема или няма шанс да е било от кумулатора проблема?И ако е от имобилайзера как мога да го изключа,че за мен тези имобилайзери са пълна глупост!Колата е Сивик Шатъл 89-а година.Мислех да тръгна в провинцията онзи ден и добре че не го направих!Моля някой,който има идея от какво може да е да каже.Аз съм почти 100% сигурен,че е от имобилайзера и се чудя ако сложа нов акумулатор дали ще се оправи положението,но кажете и вие дано да ми помогнете :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата горе правилно те е насочил..успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми значи реших утре да взема нов акумулатор и без това плаче за нов,че моя вече за втори път пада,а това не е отива на добре!Само да ви попитам утре дали сервиза на Омбре ще работи та да се опитам да я закарам дотам,в Дружба 2 съм и се надявам поне дотам с новия акумулатор да успея да я закарам!Само дано да намеря и акумулатор на някоя бензинистанция,че друго няма да работи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи колега,ако имаш проблем с комутатора,може да ти гасне когато си иска,може да пали когато си иска,но щом не ти светва лампата на имобилаизера,значи проблема ти е от него.не изключиш ли имобилаизера,няма палене.блокира ти помпата,може и други неща,не знам как ти е вързан.ако ти е слаб акумулатора има шанс да не запалиш,но поне ще ти завърти.съвета ми е да разкараш комутатора и ще си решиш проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми може и да има няколко проблема!Обаче как да разкарам скапания имобилайзер аз преди 2 години исках още да го махна,но ми казаха,че трябва да отида на жичкаджия,но и така и не отидох и сега ме яд :rolleyes: И без това не пуска нито аларма,нито имобилайзер ми трябва!Дали в любимия ни сервиз могат да го махнат този имобилайзер? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми за тва ще питаш момчетата там.знам само че е кофти да ти махат нещо.което друг е слагал :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми за тва ще питаш момчетата там.знам само че е кофти да ти махат нещо.което друг е слагал ;)

Най-гадното ое цялата работа е че не мога да се движа с колата а това голям проблем :angry:

И не ме яд,че съм свикнал на разстояние повече от 100 метра да ходя с нея,а това,че за да се реши проблема трябва някой да ме дърпа! :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не знам къв ти е имобилаизера.моя има едно червено много малко копченце от което при проблем се изолира.би трябвало и ти да имаш,но не съм сигурен.моито е скрито до левия ми крак,горе високо под таблото.имаи в предвид,че може да нямаш,може и да е сложено на друго място.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам ама от тия тоци грам не разбирам и не смея да пипам.Иначе бих веднага изрязал кабелите за него :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:angry::(;) ;) ;) не ги режи,няма да има полза.иначе кражбите на коли щяха да са още по лесни,ако се неутрализираше така имобилаизер.отиди в сервиза.званни както мислиш на омбре,ще ти помогнат момчетата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това намерих в книжката да пише:"При прекъсване на мостчето до светодиода се забранява работата на вградения имобилайзер".Ама имат предвид светодиода на таблото ли,съмнявам се да е той може би този при самата аларма ама изобщо не разбирам от жици и не смея да пипам!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

питбулс ти дава добри съвети.и за мен е наи добре да идеш в някъв сервиз, а те там си знаят работата.УСПЕХ и бързо решаване на проблема.Че без кола кофти :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...