Jump to content
Guest The Penalty

Ще купувам Сивик, какво трябва да знам?

Recommended Posts

Guest The Penalty

Здравейте!Налага ми се да си купя нова кола и много се огледах в Хондите Сивик около95-96 (мисля е хечбек, едно такова резнато отзад - абе кукла ).Понеже съм пълен лаик си я избрах на дизайн. Някой може ли да каже каксе справят с разхода в града моделите 1.5i, такава май намерих. Също меинтересува как е въпроса с частите защото чувам страшни неща за тияяпонски коли (навремето имах един Колт де.. и спомените ми от него са вседобри, така и нe разбрах цената на частите щото не се наложи да правянищо, после ми го откраднаха ).До момента съм карал VW Passat и ме интересува как е въпросната Хондаспрямо него (возия и т.н.). Aбе... Какво трябва да знам за тази кола?Искам да си взема нормална, вярна кола с която да съм спокоен, че ще мога дапътувам нормално. Не ме интересуват разни тунинги и прочее младежкизабавления (одъртехме).Та, всяко едно мнение ще ми помогне в избора. Ще помоля да се въздържатеот фенски изказвания, просто искам да чуя нещо обективно. Това (дай боже)ще е първата ми ХондаЕто една примерна снимка на това което съм харесал (в случай, че говоря глупости и не съм обяснил добре модела):http://www.parkers.co.uk/choosing/carrevie...e.jpg&width=590

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Не фенско изказване във фенклуб ;) трудна работа ;) Уцелил си не само дизайна а и качеството ;) Ще ти трябва извесно време за да се убедиш в това така че чети. Има някъде теми с линкове със статистики. А за митове и легенди от сорта на " страшни цени" и "нема намиране" ...... е тове е било вярно сигурно ама доста одавна ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Ok, какво да гледам при покупка на Сивик. Както казах нямам никаква идея от марката.Някакви слаби места, нещо по-конкренто.. и аз не знам какво точно да попитам.Това дето ми го оферират като 1.5i моно инжекцион ли е или?По какво да различавам годините на производство, щото ми се ще колата да не е по-стара от 9-10 години (ако успея да се преборя финансово, разбира се).Благодаря още веднъж за бързия отговор! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1
http://catalog.auto.ru/honda/civic/ - ей тука са ти моделите. Тая която си избрал е до 95та..Гледай тампони отзад (големите и сички останали), шарнири отпред, пружини дали са здрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Благодаря много! Инфото е много ценно.Ако не бъркам това което съм харесал се произвежда до 1995 и всичко което ми го предлагат като година нагоре е измислица, или бъркам?Т.е. няма кола която да изглежда по показания от мен начин и да е 1996+ година?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Т.е. няма кола която да изглежда по показания от мен начин и да е 1996+ година?

Да ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Начи положението си е пак татковина, уелкъм ту дъ риъл уърлд! ;) Б@си, нЕма ли да се отърсим накрая от тоя манталитет бе?! :-(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter

1.5 е страхотен мотор! Икономичен и много пъргав!Ако питаш мен,виж дали работи равномерно и тихо.Хубавия хонда мотор не трябва да се чува(след като подкачи масло разбира се).за мотора тва е общо взето.виж дали е удряна и виж ако е,евентуално как са я направили.те колегите по окачването ти казаха.А и виж като отвориш капачката на маслото,при работещ мотор каква е хавата.По принцип говорим за стара кола ,но съм виждал екземпляри които нито хвърлят масло(най-лошият случай) и дали издиша газове от там(то може малко ,но да не е като втори ауспух)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrDoom

Penalty, голям човек си.. семеен.. що ти е тая двувратка? Струва ми се, че много повече ще ти подхожда ей тази, а тя наистина е кукла, има всички необходими екстри, а под капака се намира най-голямото и преимущество, има много изписано за моторите В-тек на Хонда, знаеш как да черпиш информация, а отзивите за продавача са само положителни и всеки ще ти каже, че той не продава какви да е коли. Почети час-два, па после бягай да я взимаш, че някой ще ти я отмъкне под носа и после ще ми се караш, че само съм те зарибил. Инвестицията е изгодна, а тази кола ще ти се отблагодари подобаващо, тъй както само една Хонда може! ;)Поздрави ;)

Редактирано от DrDoom

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Penalty, голям човек си.. семеен.. що ти е тая двувратка?

Беше, вече не ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

priqteliu i az kato teb predi 7-8 mes. si zadavah takiva vaprosi !karal sum po4ti vsi4ko ot sreden klas i moga smelo a kaja 4e ot HONDATA sam nai-dovolen ! voziq...ikonimiq....rqz.....dizain.....abe keffff !!!:angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

За ускорението разбрах снощи. Видях се с един приятел, кара предния модел и след тежкия кораб (пасата) тая ми се видя дооооста пъргава. :angry: В Събота ще пътувам да видя какви Хонди има в наличност и се надявам да избера една от всичките (около 10-ина коли общо).Само едно ми е мъка, няма да мога да се преборя за кола с климатик (тези които имат са много нагоре като финанси а да не говорим, че като цяло са рядкост). :P За този модел може ли да се намери климатик в последствие? Като колко стотин хиляди лева ще ми излезе ако отговора е ДА? ;)

Редактирано от The Penalty

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pepi

По принцип е възможно, но трябва да е за абсолютно същия двигател а цената ще е минимум 1000 лв. втора употреба.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

еееее чак пък мин. 1000.Колега 4-500 лв се намира клима за 1,5 мотора

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Колега 4-500 лв се намира клима за 1,5 мотора

Още не сме колеги ама както върви ще станем :angry: Ако наистина за 400-500 лева може да се намери климатик е добра новина. За идното лято ще се оборудвам, че тва си замина... а то едно лято беше... :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihhho

Извинваи The Penalty от каде имаш такъв голям избор 10 сивика .Каде да намера и аз толкова голям избор?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Враца, братче - там е мафията с Хондите ;) Значи по-реда на нещата:Сдобих се вчера със графитно сива металик 93 година, 1.5i mono, внесена от Германия.Карах я - бЕга ;):D Много съм доволен от техническото й състояние. Проблемът беше, че огледах 8 Сивик-а (7 хечбек-а) и всичко беше покъртително изгнило, ама МНОГО :beer: Разбира се мазани с боица, но гнилото си е гнило. Всичко що беше гайка и болт под капака беше в кошмарно състояние. Всички без една (която взех) бяха внос от Австрия (не съм вярвал, че са толкова зле колите внесени от там, досега съм карал италианска която имаше други проблеми :D ).Всъщност това което малко не ме удовлетвори е, че почти няма екстри бараката (даже и шибедах), но пък много ми хареса как изглежда. Успях да я хвана в бокса преди мумифицирането (беше тамън слязла от автовоза) и й се видя де що имаше забележка. Ръжда по нея почти няма (за разлика от австрийките които бяха с по 2 години по-млади, но поне два пъти по изгнили и с особено звучащи двигатели).Не знаех, че колите се продават масово регистрирани на инвалиди и с пълномощно, но явно това е практика, джамбазина каза, че митото било 3к лева, не знам колко е вярно, но се примирих, че ще карам с ВР ХХХХ номер в София (да ме прощават врачани, нищо лично, но ще ме спира де що има ченге).Това е, като я взема (след около седмица) ще пусна снимки да се похваля, мога само да си пожелая от тук нататък WELCOME TO THE CLUB!Ще видим какво съм взел, дано да нямам много ядове! БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА МНЕНИЯТА И СЪВЕТИТЕ!П.П.Някой да знае от къде мога да си намеря задна щора, че на тая й е сложена някаква брутална 3см дебела дъска (не е удряна иначе, не знам къде е щората)?

Редактирано от The Penalty

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

Някой да знае от къде мога да си намеря задна щора, че на тая й е сложена някаква брутална 3см дебела дъска (не е удряна иначе, не знам къде е щората)?

Май търсиш задна кора, а не задна щора.... ;) И не се притеснявай за номерата - няма да те спират повече от необходимото заради тях. Казвам го от опит :lol: Иначе честито за колицата - много безаварийни километри ти желая :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Хубаво де, бъркам понеже на Пасат-а ми се казваше щора (щото си беше де), правилно се нарича кора, една такава дето се сгъва на две :-))Също така ми трябва и предпазната ламарина на колекторите, изобщо я няма.Изобщо, къде са местата за купуване на части за Хонда в София ако може да ме открехнете ще е супер. Благодаря предварително на всички!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Добре дошъл Пеналти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Добре заварил! Където и да ида ти участваш :ph34r:

Айде утре или в други ден ще я взема тая Хонда и ще се похваля, засега събирам каквото може предварително (на снимкатата по-долу, 4 броя пионерчета):

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Добре дошъл колега! ;) Имайки предвид кой те зариби за Хондите, мога спокойно да кажа, че и ти си мое протеже ;):ph34r:;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Ъъъ момент! Кой ме е зарибил по Хондите? :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

...Проблемът беше, че огледах 8 Сивик-а (7 хечбек-а) и всичко беше покъртително изгнило, ама МНОГО :ph34r: Разбира се мазани с боица, но гнилото си е гнило. Всичко що беше гайка и болт под капака беше в кошмарно състояние. Всички без една (която взех) бяха внос от Австрия (не съм вярвал, че са толкова зле колите внесени от там, досега съм карал италианска която имаше други проблеми ;) )....(за разлика от австрийките които бяха с по 2 години по-млади, но поне два пъти по изгнили и с особено звучащи двигатели).

Много е вероятно колите да са пострадали от наводненията в Западна Европа миналата година и сега търговците да ги вземат на безценица ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Тва е пичове, днес взех бангията. В момента е в бокса за централно заключване, че се оказа, че няма нищо друго освен серво на волана :)

Ето малко снимки (съжалявам за качеството, но вече се беше постъмнило а апарата ми не обича много, много когато няма слънце. ще направя по-добри натам).

1 2 3 4

Благодаря на всички за съдействието! Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Честито и от мен.Изглежда доста запазена Хондата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Екстра е количката, тъмносивото според мен е най-хубавият от оригиналните сивикови цветове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Благодаря на всички!Да, колата наистина е относително запазена, но й липсват доста пластмаси.Вертикалната лайсна на шофьорската врата, лайсната върху десния праг, капачките за говорителите на вратите и капачките за стоповете в багажника.Този който ми я продаде каза, че са изчезнали на атовоза и обеща да ги намери, но за всеки случай да имам идея. Къде да търся такива неща, всеки казва морги, но представа нямам от къде да започна. :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...