Jump to content
Guest KnownHow™

Автоматично заключване на CIVIC 3G

Recommended Posts

Guest KnownHowâ„¢

Ключалките на вратите на всички 3G CIVIC са фабрично направени за централно заключване.Имат си изведен допълнителен палец, към който се захваща машинката. Само че актюатора (машинката) се е поставяла само на определени серии автомобили за определин страни. :heart: Това обаче не може да се използва за поставяне на друг вид машинка, защото равнината в която се движи палеца за заключването е перпендикулярна на надлъжната ос на автомобила. За да се постави машинка от тези които се продават навсякъде трябва да се прави друго захвашане на щангата.

:wub: Интересно ми е дали може да се намери в България оригинални машинки и команден блок за този модел или ще трябва да се сложат универсални?

И още Дали от по-късните модели ключалките с актюаторите стават на 3G?

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Моята кошница има централно - мисля че не е оригинално, а е слагано в Австрия (машинките са на Австрийската фирма "Electric Life" - на тази фирма и са моторите за ел. стъклата по междодругото) и честно казано НЕизглежда да е променяно нещо. По принцип, преди половин година се наложи да сменя една от машинките (задна дясна врата) тъй като най-после изгоря, и фрапираща разлика с една китайска за 5 - 10лв примерно, няма. Малко размера беше различен (1 - 2 сантиметра), но иначе почти еднакви. При това менталивата се оказа много по-безшумна - тия Австрииските буквално казано "тропат" като се задействат ! :heart:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KnownHowâ„¢

По принцип, преди половин година се наложи да сменя една от машинките (задна дясна врата) тъй като най-после изгоря, и фрапираща разлика с една китайска за 5 - 10лв примерно, няма.

Ще бъде ли трудно за теб да ми скицираш на ръка как са закрепени машинките и къде са захванати за палеца? Ще ти бъда безкрайно благодарен!! :heart: Скицата можеш да сканираш и да ми я пратиш или на Е-майла или в линк, където да я отворя. Междудругото ще погледна в рисунките за твоя модел как изглеждат там оригиналните. Благодаря! :wub::) P.S. Като гледав на рисунката от каталога машинката за твоя модел изглежда същата като тази на моя (скицата по-горе), а китайските изглеждат по друг начин. Нарисувай нещо, ако е възможно. :wub: Редактирано от KnownHow™

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

:heart: При първа възможност когато имам по-свободно време - ще взема да махна корите. Казвам корите (мн.число), защото начина по който са захванати машинките за централното заключване е различно от това за предна и задна врата.

По бегли спомени, машинките ги държат едни планки които допълнително са слагани, но има разлика в закрепването им (примерно, на предните врати машинката се намира във ВЕРТИКАЛНО, докато за задните врати, машинките са разположени в ХОРИЗОНТАЛНО състояние). и хубавото е че дори и менталивите машинки се продават компелкт с подобни планки.

Даже НЕ скица, ами направо актови снимки ще направя, да видиш какво - що :wub::)

PS: но да знаеш че си е играчка, ако си се заел да слагаш централно. Трябва да си седне човек който се е занимавал с такива неща, тепърва да се учи човек... прибитлък е ! И е едно нагаждане, напасване... ужас ! Като знам Аз какви ядове бяха когато СМЕНЯВАХ (т.е. НЕ съм тепърва монтирал, а просто съм заменил една с друга машинка) на задната врата машинката... ами то няма нищо общо братче ! Новата машинка се слага заедно с нова планка, нови дупки (за закрепване) се разпробиват, пък финно напасване и настройка, че как има една дума - два милиметра по-настрани да я сложиш машинката и вече няма да може да я да заключва вратата , я няма да я отключва.... играчка си е ! :wub:

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KnownHowâ„¢
:heart: Много ти благодаря! Ще чакам. :wub:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...