Jump to content
Guest CityNight

Вдигащи се врати

Recommended Posts

Guest CityNight

Значи снощи докато се мотах преди лягане и ми доде една идея за такава схема,сравнително проста и според мене ефективна,та загубих 1-2 часа да я начертая и да посметна тва онова,но въпроса ми е дали някой знае да има някъде схема на захващането и повдигащия механизъм,за да видя дали има някакви разлики,защото при мен с познатите амортисиори или излизаше,че няма да могат да задържат вратата или че ще трябва човек да виси на нея да я затвори,та искам да видя там какви ползват и на какво разстояние ги хващат от коляновия болт.В смисал интересно ми е да си подкарам собствената идея,ма явно поне на хартия бъркам някаде малко.

Редактирано от CityNight

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

аз се сещам само за 2 варианта: единия е http://www.lsd-doors.com/ , а другия е 0888661214 Стефан, момчето ги прави 1:1 с тези от сайта :cool: ай късмет с изчислениятаа сега се сещам за още един вариант, ако има откъде да се намери амортесьор с реглаж на налягането в него, но... си нямам никаква идея откъде ;)

Редактирано от dancing_niki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CityNight

Мерси братчед,мойта е що годе същата,само дето тоя механизъм от горната страна дет не ми е ясно къв е дето отговаря за движението при мене е заменен от просто двуосно коляно ограничено с метална релса :cool:Начи проблема е само да намера правилното ресорче.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

В момента я правя с целия механизъм н и при мен в момента проблема е амортесьора но скоро всичко ще е готово :cool:

Редактирано от REDPOWER

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CityNight

А механизъма твой ли си е или е копие на нещо?Щото специално тоя в сайта дето Ники даде мисля че може да мине и по-просто,пък и идея си нямам какво е тва дето движи вратата там :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

ти я движиш бе брачет, отваряш я нормално, после я побутваш нагоре и тя се вдига сама като багажник, само не съм сигурен дали няма някакъв електромагнит, който да я държи докато не се отвори достатъчно навънка ("около 30 градуса препоръчително")сега вече го прочетох, има такова нещо, незнам как действа само знам че се казва "Safety lock"

Редактирано от dancing_niki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CityNight

Да ама тряа да има ограничение по двете оси на движение,което да определя точно колко на стани да може да се изнесе и точно колко да се вдигне,и за тва грам не можеш да разчиташ на амортисиора,защото той е захванат за купето с подвижна опора и се върти хоризонтално,ако нямаш такова ограничение вратата примерно може да се отвори и като нормална,или пък да се осуче настрани,в зависимост от това как я натискаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Safety lock-a държи вратата докато се отвори на 30 градуса някаде, после я пуска да се вдигне, а какво я спира, да не се отваря повече и докато е вдигната да не се затваря, незнам. Може би е същото (Safety lock-a).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter
ИмАм СНИмГИ ТОчНО НА мЕХАНИЗмА КОИТО СА мНОГО ПОлЕЗНИ АмА НЯмА КАДЕ ДА ГИ КАчА

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Прати ми ги на пощата и аз ще ги кача.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

ИмАм СНИмГИ ТОчНО НА мЕХАНИЗмА КОИТО СА мНОГО ПОлЕЗНИ АмА НЯмА КАДЕ ДА ГИ КАчА

или ги прати на: hondabg@abv.bg

pass: thebest

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter

или ги прати на: hondabg@abv.bgpass: thebest

пратени...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Аз бих си сложил... ама да си режа калниците заради това?? Не мерси :heart:

Иначе ако гледаш от страна от която не си личи как са нарязани :wub: изглежда яко :wub:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

Като гледам има доста желаещи,та цена на пантите комплект с монтажа 1400 лв.ако има някой желаещ да каже.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CityNight

Мноу бе...бая треа да си се потрудил да ги напраиш :D:):D;):D;):D;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Има ги доста по тънко ма пак не си заслужават парите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CityNight

По мой сметки ДОСТА по-тънко,може да се фана да ги направя като имам време,че тряа чертеж на A.CAD,па да го носа да резнат заготовките на лазер,ма да се поосвободя малко и ше седна да ги направя.Само да си намера и амотрисиорче подходящо-само то е проблем,другите работи излизат около стотачка при положение че се ползват най-качествени стомана и изработка.

Редактирано от CityNight

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter

По мой сметки ДОСТА по-тънко,може да се фана да ги направя като имам време,че тряа чертеж на A.CAD,па да го носа да резнат заготовките на лазер,ма да се поосвободя малко и ше седна да ги направя.Само да си намера и амотрисиорче подходящо-само то е проблем,другите работи излизат около стотачка при положение че се ползват най-качествени стомана и изработка.

абе публикуваите снимките които пратих на пощата,там има всички елементи и ще ви е по лесно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Размерите малко трудно може да се разберат от там...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

Да цената не е никак малка но като се хванеш да ги правиш и видиш докаде ще стигнеш без никакъв опит ще се откажеш.Не си мислете ,че чертането на А.САТ ще ви реши проблема.Най големия проблем е амортесьора-струва 180 долара парчето.Пробвахме с най различни авто такива и файда никва а го пробвахме на Голф на които вратата е по малка и по лека.Все пак не карам никой на сила ако има желаещи да кажат, ако мислите че ще ги направите сами пробваите от опит глава не боли.Ако беше толкова лесно надали щяха да струват по 1500 евра комплекта.Ще съм ви благодарен ако все пак качите схемите на колегата за да видя за кво става дума.Лелеееее толкова не бях писал още. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PIXIE

здравейте,виждал съм такива врати на един civic в благоевград.Има един пич Нано се казва ги бяха направили.беше лудница.Ако някой иска мога да му дам gsm-a.Имам и снимка но едва ли ще мога да я кача.чао засега.ако някои иска снимката да пише.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

По размери от интернет НЯМА да стане всички снимки са твърде малки и никъде няма описани размери и нищо няма да стане.А да тръгне сам да си ги прави някой трудно ще ги докара ако беше толкова лесно до са да се е напълнило и от метала кадето ще се правят трябва да е доста здрав и отелно амортисиор такъв да се намери е меко казано трудно и скъпо! Са за тия кадето Не се дигат на горе а настрани секи знае с амортисьора от багажника и е меко казано селско изпълнение поне за мен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Са за тия кадето Не се дигат на горе а настрани секи знае с амортисьора от багажника и е меко казано селско изпълнение поне за мен ;)

хахахаха :) като Астра-та на "великия" Пловдивски Тунинг Център, голям смях е :D ама... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bellinda

ИМАМ АВТОМАТИТЕ НА МОЯТА КОЛА . MADE IN BULGARIA. ЩЕ ВИ НАСОЧА КАМ ЧОВЕКА КАТО ПРЕМИНЕМЕ ИЗПИТАНИЯТА. БЪДЕТЕ ТЪРПЕЛИВИ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...