Jump to content
Guest r2d2

RPM Swich

Recommended Posts

Guest r2d2

Трябва ми електронно устройство което да следи оборотите и когато са над 1400 горе долу да вкл. когато паднат под тях да изкл. Не6то като втек конр. но ми трябва за друго. Идеи или схеми. 6те съм благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Чакащ мултивибратор ( 4538) и на изхода му паралелно диод с резистор, и кондензатор към маса.Буферираш с един транзистор и си готов.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Сега кат се замислих - Идеално се получава само с Два чакащи мултивибратора (4538 са два в един корпус) :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

за кога ти трябва? какъв изход? релеен? такива неща ги правя с едно процесорче.... елементарно е и ще излезе около 5-6 лв.Добромирски, извинявай че се меся, обаче микроконтролетите винаги са ми се стрували по-елегантен вариант, пък и не съм толкова добър с аналоговата схемотехника :thumbs1:r2d2, това обаче ще мога да ти го направя чак след 15-ти щото имам да се въргалям в пясъка :blink:между другото, за карбураторен мотор или за инжекцион те интересува?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Za b15b2 optimiziram gazova uredba. Nqkaoj moze li da mi sglobi takova ne6to i da mi go prati po kurier. Kolko 6te struva. Trqbva mi dakomandva relence. I da moze da se regulirat v nqkakyv interval oborotite okolo 1400.

Редактирано от r2d2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

мога да ти го направя. Ще ти излезе елементите + цената за куриер... абе жси4ко едвали ще е повече от 10-15 лв с доставката. само че, това ще е след 2 седмици.Ако добромирски има възможност и желание, да го направи - ОК. иначе с теб ще говорим като се върна от моренце.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...