mga 0 #1 Публикувано 22 Януари, 2009 Здравейте колеги,След известно търсене и четене установих, че оригиналните ми джанти са 14x5J 4x100 ET45 56mm централен отвор. Колата е Civic 1.4IS MB2 D14A8 (английския хечбек), 97-ма. Първо искам да попитам дали това е вярно, защото на самата джанта не пише ширината й.Искам да си намеря втори комплект джанти та въпроса ми е какви могат да се сложат безпроблемно ( ако не мога да намеря оригинални разбира се ). Ясно е, че междуболтовото разстояние ( 100мм ) е задължително да е същото, а централния отвор може и да е по-голям и да се сложат втулки. Какви са допустимите ширина и офсет, които могат да се използват с оглед на това да няма проблеми като опиране на гумите в подкалниците или други.Порових се в едни каталози на лети джанти и такива като моите не видях. Най близките по размер са например 14х6 ЕТ38.Надявам се да съм бил ясен и Ви благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
The PitBull 1 #2 Отговорено 22 Януари, 2009 Слагаш без притиснение каквито си харесаш и икономически са ти изгодни.90% от нещата сам си си отговорил ,гледай да влизаш в границите ET 30-40.дори и по гол. да е централния отвор втулките го обират Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mga 0 #3 Отговорено 23 Януари, 2009 Благодаря за отговора.Най-същественото май се оказва офсета, а въпроса за широчината се свежда до това на джанта с каква ширина е допустимо да се монтира гума 175/65/R14. По-малък офсет би отместил колелото навън и наистина се притеснявам от опиране някъде при повдигане на колелото при неравност например.Та трябва ли да търся минимална разлика или 30-40 действително ще стане на това купе ( предполагам, че конкретната конструкция на купето и по-точно на калниците има значение )? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
The PitBull 1 #4 Отговорено 23 Януари, 2009 Ет 35 ти е перфектно не му мисли толкова.В калниците ще опира ако сложиш гума по-гол. от 205 и си снижил колата с спортни пружини Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mga 0 #5 Отговорено 23 Януари, 2009 Мерси много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове