Jump to content
automotive

След смяна на Гърне

Recommended Posts

Смених си гърнето сложиха ми по малко и се вдигна много добре сега не го закачам.Казаха че е алуминизирано издържа повече ако карам на газ.Промени си малко звука по спортен е сега което не ми хареса пича каза че е щото съм си махнал катализатора и ако искам да е супер тиха трябва резонаторно гърне.Аз му казах че катализатора е изтърбушен отдавна и с старото горигинално гърне не буботи а си е супер тиха.Той ми вика че щото не било алуминизирано или какво си още там .Другото което е нормално ли е и пречи ли на ДВГ че малко е по малко това гърне мисля че и колата се спъна ама съвсем малко .Кажете какво да прая че още малко ми трябва да го дърпам за ушите тоя .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако новото гърне е с по малък дияметър на изходната тръба може да ти спчне колата,но не вярвам да е толкова много,а по силното буботене не е със сигурност от покритието на новото ти гърне,а от самото гърне което са ти сложили,с резонатор ще намалиш до някаква степен това буботене,спор няма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз си смених гърнето с ново. Обаче уж беше за модела. Шумът от гърнето е по-малък от старото гърне. След това си махнах катализатора и разлика в звука нямаше никаква ;) Обаче твоите тръби са по-големи и може би да влияе повече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли ще имаш проблем със задържане на газовете, щом катализатора ти е избушен. Всъщност не съм сигурен - снимай го и качи снимка.Дори и алуминизираните гърнета не издържат дълго на конденза, който напълва гърнето, ако караш на газ. Особено на по-къси разтояния. Случва се и при по-ниски температури конденза да замръзне, запушва гърнето и няма палене после. Съветвам те в най-ниската точка на гърнето да направиш една дупка, около 3мм. Тогава водата изтича, а разлика в звука няма. По принцип фирмата Бозал ги дупчат заводски. Срещал съм и на Уолкър същите дупки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...