Jump to content
Guest Demon

Всетник "Автопазар" - Хонда Сивик 2007

Recommended Posts

Guest Demon

Колеги, получих информация, че в новия брой на "Автопазар" има статия за този предстоящ модел на Хонда Сивик - 2007-ма година (8-ма генерация).

До колкото знам утре май се очаква да излезне, а в други ден най-късно ще е по реповете :(

За това говорим:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

:(

п.п. Според мен този дизайн ще има успеха на Хонда Сивик 5-а генрация за времето си!

:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Благодаря за информацията, а знаеш горе-долу на каква цена държи това списание? Искам да го купя, но според мен до колкото си спомням беше 5 кинта! С удоволствие ще прочета нещо за новото поколение, но дано не е много скъпо... ако излизаше още утре по реповете, щях да си го купя за да има какво да чета по пътя към МорИето! :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Благодаря за информацията, а знаеш горе-долу на каква цена държи това списание?

1.5 лв. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Колеги, аз погледнах статията и съм леко объркан.Значи не ми е ясно защо, но Хонда изглежда спират даслагат при нормалните си модели двигатели като например съотношение в мощността 1.6 Vtec = 160 HP ?Новата гама от двигатели за този нов модел на Сивик ще бъде:Бензинови:1.4 = 83 конски сили1.8 i-VTEC = 140 конски сили (имаше тема за този мотор в техн. въпроси :( )Дизелови:2.2 CDTi = 140 конски сили (познатия ни на всички шампион в категорията)Имам чуството, че тези изпипани и мощни двигатели ще останат само в моделите TypeR на Сивик. Според мен е лошо, че ощетяват феновете на спортния Сивик с по-малки възможности (финансови), като спират тази богата гама от двигатели предлагана до сега. Тази тенденция в политиката им личеше и с последната си 7-ма генерация на пазара. Там също се разрежда гамата от двигатели и по-екстремните мощности при по-евтините модели Сивик. :dry: Така спортния и по-достъпен клас на Сивик-а лека по лека изчезва от пазара. Аз до сега на тези модели се кефих може би най-много, незнам какви промени в пазара са довели до тази нова политика. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

незнам и аз какво да ти кажа демоне, но забележи, че хондите (сивик) от 6-та генерация започват все повече и повече да приличат на европейските коли, което е малко куцо, но... нали трябва да има продажби, сигурно и за това са намалили гамата на двигателите си, но определено си прав че... се загубват евтините и качествени спортни коли на хонда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

колеги, света е в криза в момента, така че и производителите реагират съответно, моделите се правят по-евтини, да привличат повече клиенти, малко се лежи на стари лаври а се сваля качеството, с производство в мексико, турция и т.н. - например МерцедесНовия сивик вярно изглежда добре, доста по-добре от предишното венче, обаче:Пак е с Макферсъни отпред. Вярно макферсъните изминаха дълъг път, по-компактни са, но все още SUX!Очаква се масата на автомобила да намалее, но според мен ще е дори по-висока. А двигателите са малки и слаби.Външния вид - изглежда доста привлекателен, смел и изчистен. Но всъщност не е никак изчистен и гладък, а е доста натоварен. А всички знаем, че изчистеният дизайн е вечен, а натоварения бързо остарява. Пък и изчистеният дизайн много по-лесно се модифицира, с нова броня, нови фарове, спойлери, престилки и всичките други джуджавки, които правят една кола rice. И точно това привлича тунерите, че сивика е една бяла дъска, на която може да направиш каквото искаш, и все ще стои добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз си мисля, че колегата Dancing Niki е в по-вярна посока.Четох преди време едно интервю в което говорител на Хонда каза, че Хонда ще излезнат с една изцяло нова концепция насочена към изискванията и вкусовете на Европейския пазар :( Това, което аз никога не съм харесвал :( Не искам да кажа, че няма да харесвам Хонда вече, но коренно ще променят Европейските си модели и ще станат една гама с голямата маса Европейски автобили предлагани от останалите производители. Иначе относно дизайна е супер. А относно гамата с двигатели, идеята е да влезнат в изискванията на Европейския пазар. :( Предполагам само в моделите TypeR ще се усеща силата на истинския Хонда спортен автомобил и спортен дух, по-нисък клас от въпросните не се очаква :dry: Но това ще е недостъпно за Нас, повечето фенове, особено тук в БГ.А относно теглото, абсолютно всички нови автомобили са по-тежки. Основната причина е високите изисквания за сигурност на пътниците в автомобила. Аз лично за това съм съгласен с малко по-тежката конструкция на новите автомобили.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

а ориентировъчна цена за БГ споменават ли? :( В чужди сайтове се говори за цени 12-20000$, в зависимост от нивото на оборудване, но тук цена от 19000лв(дори и без ДДС за базов автомобил ) ми звучи като виц :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter

абе не знам,мен специално най-красивия и успешен модел е Сивик 5-та(5 години награда за най-добър дизайн и най-обезшумен и равномерноработещт двигател)пък и на мен той наи много ми харесва.новият 2006 нещо заднизата не ми харесва ама може би защото аз съм почитател на по-старите автомобили

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

а ориентировъчна цена за БГ споменават ли? :rolleyes:

Никой не говори за цени, ама този с 1.4 двигателя, на това така и по-тежко купе, не мисля, че е нещо за което си заслужава да говорим. Между него и 1.8 дават 0.5 л. разлика в разхода.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon
Отговорено (Редактирано)

абе не знам,мен специално най-красивия и успешен модел е Сивик 5-та(...................................... и най-обезшумен и равномерноработещт двигател)

Колега, не мисля, че точно този 1.8 i-Vtec ще е по-лош двигател :P:) ......иначе дизайна на 5-тата генерация е много як, на мен този автомобил ми е бил мечта, а предполагам и на много от сегашните му собственици. Аз лично харесвам новия Сивик, 6-та и 7-ма генерация също ме кефят. Проблема е, че на този етап предлагат много малка гама от двигатели за последната генерация, само това ме притеснява. :rolleyes: Незнам тази нова маркетингова стратегия, дали няма да се окаже, че е една голяма грешка. Надявам се, че няма да се случи подобно нещо. Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...