Jump to content
manniakk

кабелите за плафона в купето

Recommended Posts

В общи линии ме интересува от къде мога да хвана сигнала при отваряне на вратата (съответно светване на плафона в купето). Също така ще свърши работа ако знаете цвета на кабела за отворена пасажерска врата. Става въпрос за японски хетч 6г.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кажи за какво ти трябва и къде искаш да го закараш. иначе най лесно отсрани на гредата или на плафона, ама там нада ли ще ти е удобно. Ако ти трябва за аларма и искаш някъде покрай таблото да стигне, може направо от лампичката за отворена врата. кабела не го знам кой е ама лено може да се разбере с един мултиметър.Може и по-добри варианти да има (даже почти е сигурно) ама не съм се занимавал с такива работи (все още).

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми към таблото точно искам да го закарам. Но не знам от къде минава инсталацията към плафона. Предполагам че през някоя от колоните на вратите, но за да хвана сигнал от там трябва да свалям пластмаси. Мисля дали някъде по пода покрай краката на пасажера не минава тоя кабел за дясната врата и ако някой му знае цвета. Най ми е лесно от бушоните но проблема е че ми трябва маса а не +. За лявата врата съм го намерил от кабела на алармата (незнайно защо е вързана само на лявата врата) та сега си я оправям и искам да си изведа сигнала и до лампата на таблото

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм не се знае какво са мазали тея с алармата :) Ама е хваната само на едната врата, защото няма смисъл и на 2-те. Масите отиват на едно и също място (събират се някъде). Ако не ти свети лампата на таблото при отворена врата първо виж да не ти е избочила кружката. Ако са ти прекъснали масата на твоята врата то поне на пасажера трябва да бачка. А чакай че се сетих и друго: провери си ключетата на гредите. може да ти правят беля. На мен едното беше се окислило и неправене контакт. Почистих ги и всичко се оправи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблема е че фабрично нямам лампа на таблото. Плафона и при двете врати си светва само че само на лявата е закарано до алармата. Аз сигнала за таблото си го хванах от кабелчето за алармата. Не съм гледал дали може да се свали копчето за да му видя кабела отзад какъв е, ма утре ще видя ако става така...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значе ако съм разбрал правилно искаш да хванеш маса и от другата врата (пасажерската) за да ти светва лампата на таблото, като я отвориш ?? Ако е така, направи следния експеримен: вземаш кабела , който си го закачил на масата на алармата(на шоферската врата). Отваряш пасажерската врата и ако се появи маса на него значи няма смисъл да прекарваш кабел и от нея. ;) Според мен са вързани заедно, но все пак провери :)

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само на шоферската е вързана алармата, ако беше вързана алармата и на двете врати изобщо нямаше да има проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:) пак ще потретя: масата от двете врати отиват на едно място !!! И няма смисъл да пускаш и от другата ! Щом вече си взел маса от тази верига друга не ти трябва. Също така много ме съмнява, че то фабрично си ходи такава маса в буксата на таблото ! Нищо че нямаш такава лампичка на предното табло. Принципно правят много неща единтични просто примерно неслагат някоя лампичка или нещо друго.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...