Jump to content
Guest 1net

спрей за почистване на нагар...

Recommended Posts

Guest 1net

Трябва ми спрейче с което да почистя горивната камера от нагар. Главата е свалена, но не ми се ще да я чистя с чегъртане.Кажете някое спрейче и къде се продава. Някой ми беше казвал за спрей за карбуратори. Някой пробвал ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest StK

Трябва ми спрейче с което да почистя горивната камера от нагар. Главата е свалена, но не ми се ще да я чистя с чегъртане.Кажете някое спрейче и къде се продава. Някой ми беше казвал за спрей за карбуратори. Някой пробвал ли е?

Нагара най-добре се почиства с пара. Опитай и ще се изненадаш как лесно се лъска до блясък.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

1net братко, вкъщи имаме парочистачка мога да ти услужа, а следващия вариант е като се движиш от бул. Хр. Ботев по бул. Сливница посока Сточна гара отдясно не помня на колко метра беше има магазин за всякакви такива лубриканти ако има друго 0888558064 Ники се казвам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

като си чистих всмукателните колектори, по самия им край имаше малко нагар. Е човека на пароструйката бая се измъчи и така и не го махна... та за това реших че няма да стане само с пара.....Тия дни като сваля клапаните ще я метна до някой пароструйка, пък ще видим.... каквото я преживее ще го мъча с препарати и стъргане.Мерси все пак, ако мога ще се разходя до този магазин, да видя какво ще предложат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

е късмет тогава братко ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Меглио...Пробвай и ще останеш изненадан! Има го в магазините за домашни потреби. Води се някакъв препарат за почистване.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Защо не пробваш да рюзядеш нагара с... антифриз примерно ;)

Преди година и половина като се беше разглобил мотора на моята кола, при махането на главата се разля малко антифриз в цилиндрите. Така охладителната течност (антифриза+вода) за около две седмици престояване изчисти нагара който се беше образувал по буталата :)

Ето снимки направени броени минути след като е свалена главата (ясно се личи лекия нагар по буталата и разлятия антифриз):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

... а ето снимки (около 2 седмици след отварянето на мотора), как само след едно минаване на парцала да се подсуши антифриза, почти всичко се изчиства:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

PS: друго с което можеш да пробваш, това е кореселин ;) Той със сигурност ще подейства :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

WD40 i телената четка всичко пада без дръскотини

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

хммммм, много интересно....

преди малко ми препоръчаха някъв домакински препарат Meglio, но и това с антифриза и/или кореселина е интересно...

Мерси

п.с. Боги, опитвам се да се въздържа от силови методи :) те ще дойдат когато стане време за оформяне на портовете и горивната камера ;)

Иначе, ето с какво се бория:

Публикувано изображение

.... нещо май са ми малко гърбиците :cool:;)

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

От кой модел двигател е тази глава (това че е VTEC-ова глава е ясно) :) По междодругото де :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Кореселина оправя нагара без проблем. И меглиото е добро но повече е за обезмасляване и почистване. Я направи някоя снимка на блока и буталата. На колко км ти е ДВГто и има ли някакви засечки на ризите че досега хонда двг не съм отварял никога.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

Искам и аз такава глава.Ако не е тайна колко пара ти излезе?Сори за офтопика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net
:cool: взех тази за 500 +20лв доставка от варна и съм много доволен, щото главата си е окомлектована и изглежда много запазена. по думи на продавача ( Дидо - Варна) главата е на около 120хил и е от D16Z6 но спокойно може да е и от Z7. Година незнам, но надписа VTEC ме навежда на мисълта че е след 93 или по-скоро 94. Кодът на главата е P08 ако това те интересува. Леглата на клапаните са перфектни, клапаните - също. Разпределителния вал е почти като нов а лагерите му изглеждат като току-що разработили се.Единствената забележка е че на 4-ти цилиндър е духала малко гарнитурата, но повредите по главата са минимални и ще се оправят като я шлайфам леко.С други думи съм доста доволен.r2d2, блок нямам... само главата взех и сега я потготвям за моя блок. А снимки от него ще имам като си махна мойта глава, което няма да е много скоро. Смимки на главата ще правя постоянно и ще си ъпдейтвам статийката която почнах да пиша вчера и е посветена на тази трансплантация.http://www.psytronix.org/xo/modules/wfsect...php?articleid=6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2
Отговорено (Редактирано)

6te pasne li na d15b2 i dali vteca ima nqkakwo elekronno uprawlenie.Razlika opredeleno 6te ima.Interesno kakwa li 6te e razlikata?

Редактирано от r2d2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

6te pasne li na d15b2 i dali vteca ima nqkakwo elekronno uprawlenie.Razlika opredeleno 6te ima.Interesno kakwa li 6te e razlikata?

е то ако нямаше да пасне вобще нямаше да си играя ;)Управлението е електронно, като има много варианти да се направи. Аз реших че ЕЦУ-то ще го включва. Това е опция на програмата която ползвам.Каква е разликата ще разберем по-натам.... дано поне като го направя да имам някой лев за дино ;)Между другото, нито разтвор на натриева основа нито меглио-то успяха да почистят клапаните. Ефект има... и със търкане, доста нагар свалих, но има още доста да потъркам ;) а за самата глава, натриевата основа не е вариант, така че остава само накисване с меглио.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

KORESELIN!!!!!!!!!!!!!!!!! Po dobyr e ot meglioto. no wnimawaj s gmeni i drugi ne6ta.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

е голям съм бързак.... оказа се 4е след 24 часово накисване в меглио, клапаните са почти като нови.... сега се киснат за 2-ри път.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

е голям съм бързак.... оказа се 4е след 24 часово накисване в меглио, клапаните са почти като нови.... сега се киснат за 2-ри път.

дай снимка после :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Ще се сетиш ама внимавай с накисването, че... :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Ako oswezi6 i bloka s boq i da boqdisa6 glawata. I osobenno kapaka 4erwen 6te stane mnogo manq6ko. Prodawat i wisokotemperaturna boq za kolektorite i 6te stane ubiec. Prawi snimki na wsi4ko 4e planiram i az da te poledwam sled nqkoj msec. A delkoto i kolektorite smenqwat li se ili stawa i ot d15b2. A i swe6tite predpolagam, 4e trqbwa da se smenqt.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Всичко това се сменя, но потърси по-назад темата ми за MPFI swapтова първо трябва да го направиш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Kakyw trqbwa da e nomera na glawata na D16z6 i kade se namira to4no.I kakyw nomer trqbwa da ima ECUto. Smqtam da potyrsq. Dano udari 120 na wala no malko se symnqwam. Wse pak D16z6 e 125 pyk i wyrtq6tiq moment 6te e interesen. Abe dynoto 6te pokaze. Dano da im zapu6i akaraturata ot POWER. Daj nqkakwo gsm4e ta kato po4na transplantaciqta ako ne6to mi se opre da te tormozq. Edinstweno me pritesnqwa elektronikata.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Kakyw trqbwa da e nomera na glawata na D16z6 i kade se namira to4no.I kakyw nomer trqbwa da ima ECUto. Smqtam da potyrsq. Dano udari 120 na wala no malko se symnqwam. Wse pak D16z6 e 125 pyk i wyrtq6tiq moment 6te e interesen. Abe dynoto 6te pokaze. Dano da im zapu6i akaraturata ot POWER. Daj nqkakwo gsm4e ta kato po4na transplantaciqta ako ne6to mi se opre da te tormozq. Edinstweno me pritesnqwa elektronikata.

Тема: MPFI SwapКолега, пиши на кирлица :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Demone tazi tema ne pi6e kakwoto me interesuwa za glawata zatowa si zadawam wyprasa kojto ne kasae SMQNA NA INJEKCIQTA tuk. I 6tom pi6a na latinica qvno nqmam kirelica pyk i ne vizdam nqkakyv problem. Ti da ne zapo4na da stopanisva6 sajta.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Demone tazi tema ne pi6e kakwoto me interesuwa za glawata zatowa si zadawam wyprasa kojto ne kasae SMQNA NA INJEKCIQTA tuk. I 6tom pi6a na latinica qvno nqmam kirelica pyk i ne vizdam nqkakyv problem. Ti da ne zapo4na da stopanisva6 sajta.

:( А какво е общото на въпроса ти и тази тема? :( Писането на кирилица е уважение към останалите а не зависи от това кой стопанисва сайта.Все пак официалният език в нашата Родина е Българския и официалната азбука-Кирилицата. :(:dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

1. Относно кирилицата..... не само че сме в България, ами това си е едно от правилата в този форум. Съжалявам, но намери начин да го спазваш.

2. Явно имаш някакво решение за инжекциона, така че го сподели тук. Хем може да е полезно на някого, хем темата за нагара я приключихме. Ще стане офф-топик ама...

3. кодът на мойта глава е P08 Мисля че всички д16з6/7 са с такъв код. Намира се отстрани, над изпускателните колектори. Там някъде май имаше и сериен номер... погледни тук: (цнимката е голяма, затова давам само линк)http://www.psytronix.org/myride/z6_head/DSC01136.JPG

4. 0898 614241 - ЕМО

Ti da ne zapo4na da stopanisva6 sajta.

5. моля те въздържай се от подобни коментари

п.с. Ще помагам с каквото мога :(

Между другото, надявам се няма да си ползваш моно-инжекциона....

А на тема електроника, ще трябва първо да ми кажеш какво ще правиш по инжекциона. от 5-ти съм в отпуска, а след това ще правим на демон-а Д15-ката пълен инйекцион, та скоро и това ще си го запиша в актива и ще имам опит.

п.п.с и все пак, какво ще правиш с моно-инжекциона?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Interesuva me dali glawa d16z6 moze da kara sys d15b2 kolektori i delko wremenno dokato si namerq.Imam oferta za edna glawa no trqbwa pyrwo da q widq.Za kirelicata: Pi6a ot laptop s pre***n windows i sam mnogo dale4e ot nas.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ми пускаш експлорер-а и ползва6 кредор.На тема главата.... Кратък отговор: Можеш.но или ше караш само без втек докато си смениш ЕЦУ-то или 6те трябва да си направиш нещо като RPM-SWITCH (за което май мога да помогна). Можеш дори да ползваш shift-light за втек-аАз лично обаче бих ти препоръчал да не включваш втек-а вобще, щото с тая моно инжекция и без контрол върху горивото и запалването, рискуваш да обедниш джигателя и да почне да детонира.И понеже според мен колата ще работи доста калпаво, бих ти препоръчал да си работиш по главата докато намериш о6те около 350 кинта за инжекцион.Освен това, не забравяй, че смяната на главата ще ти вдигне компресията до около 10. а да управляваш ненастроен джигател с ЕЦУ от д15б2 според мен е лудост... особено ако включиш втек-аУспех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...