Jump to content
Guest duru

Влияние на слънцето

Recommended Posts

Guest duru

Върху кои части на автомобила оказва лошо влияние слънцето през горещите летни дни и как може да се неутрализира то?Става въпрос ако колата стои паркирана цял следобед и е под пряка слънчева топлина!Примерно гуми, уплътнения, пластмаси.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

По отношение на материалите които са използвани за направа на табло, кори на врати и въобще всякакви елементи в интериора - от Хонда са НЕСРАВНИМИ в това отношение !!! Има Хонди по на 20 години които НЕ са виждали що е то гараж и целогодишно са изложени на суровите атмосферни условия (в това число и силната лятна слънчева активност), което с абсолютно нищо НЕ вреди и не понася повреди, за разлика на дузина европейски марки и модели, в това число и марки като БМВ и Мерцедес имат по-калпави табла и кори на врати, които се нацепват и свиват от слънцето !!!:drunk: Същата работа са и броните на Хондите, особено по-старите модели чиито брони НЕ са в цвета на купето ами са си чисто черни. Доказано е неколкократно - супер здрави брони (мека и пластична пластмаса която ПОЕМА удара и при евентуален такъв само се огъва и след това възвръща първоначалната си форма, а не се чупи на парчета като броня на ФОРД примерно) и дори след десетилетия НЕ избеляват, за разлика от черни брони на европейски коли, които яко избеляват от слънцето.Ако бяха Хондите така и по отношение на ламарина, ехе...... :);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

на всяка бензиностанция продават сенници.Колкото и да са добри материалите, стареят -- не си заслужавап.п. на мен най-много ми стареят дисковете, а уж не са на пряка слънчева светлина, вече имам доста пожълтели. Добре, че хондите не ги правят в EuroSilver :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

загледай се по гумените уплътнениа около капака на някой 20 годишна...... няма такава гума!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

загледай се по гумените уплътнениа около капака на някой 20 годишна...... няма такава гума!

Това към кого трябваше да е адресирано и какво трябваше да значи ;) Иначе при споменаването на Сенници от Магнум - бих казал "По-добре НЕ" !!! Благодарение на именно един такъв сенник за предното стъкло, се наложи да се сменя..... цялото стъкло :drunk: Сенника беше от тия огледално подобните, покрити с лъскаво фолио, това така съсредоточава на едно място топлината (в случая върху предното стъкло) че го кара да се цепи там където има леки пукнатини и иначе НЕ би се сцепило стъклото :) Може би с някой друг модел сенник (примерно картонен и т.н.) НЕ би станало тази поразия, но общо взето - безмислена функция има това.Така че - Аз лично съветвам, колкото по-малко пари се дават за подобни щуротии като сенници, толкова по-добре. Не питай старило, а питай патило, а определено съм патил от сенници които "защитават" перфектно табло на което му няма нищо и нищо НЕ би могло да стане от слънцето. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Абе много ми пари на рацете като съм без сенник :drunk::) 1Нет искам да те питам за кое уплътнение говориш ? Че ние с АДХ имаме по на 20 годинки Хондета и ще спорим ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Ми на мен любимите са ми тези на пантите на предния капак. Има една цепната гума и пантата минава през цепката..... Това се пада много близо до предния джам.Е тази гумичка се пече яко и на трите хонди които са ми минавали през ръцете е била като нова.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Ми на мен любимите са ми тези на пантите на предния капак. Има една цепната гума и пантата минава през цепката..... Това се пада много близо до предния джам.Е тази гумичка се пече яко и на трите хонди които са ми минавали през ръцете е била като нова.

Именно за това говоря и Аз ;);) Колкото и "сектанско" да звучи, Хондите са пипнати и дуракоустойчиви, с използвани качествени и здрави материали. Това е ;) Въпреки че и те НЕ са перфектни и те си имат своите слаби страни (като например ламарина), но все пак... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z
Отговорено (Редактирано)

Хайде тогава и аз да я похваля.На Акорда ми:- гумената облицовка на шибедаха е прекалено омекнала и не се прибира както трябва.- гумено-пластмасовите лайсни на вратите (точно под стъклата) са обгорели от слънцето.Говорим за кола '94 набор.Наскоро при бояджията ми видях един Английски Сивик с абсолютно по същия начин обгорели лайсни ;) Но при Сивика на майка ми и помен няма от подобни проблеми. Гаражна, откакто се помни всички гумени и пластмасови части по нея са като нови. Глезлата ми тяяя ;)

Редактирано от Honda-Z

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Ключовата дума в случая е "английски". ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Ами моита е карана в пустиня повече от 10 години и нямам абсолутно никаква забележка към тъблото или каквито и да е уплатнения или кори

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...