Jump to content
Guest Demon

Honda е по-надеждна в Европа, отколкото в САЩ

Recommended Posts

Guest Demon
Линк към источника на информация.В случай, че статията е вече свалена я изкопирах тук:Honda е по-надеждна в Европа, отколкото в САЩХристо НиколовАвтомобилите, произведени от японската компания "Хонда" (Honda), показват съвсем различни качества на европейския и на американския пазар, ако се вярва на пазарните проучвания. Според последното изследване на щатската консултантска компания J.D. Power за откритите дефекти в леките коли, в 1000 коли от японската марка са открити 201 дефекта.Това класира "Хонда" на седмо място, изпреварена от американските Lincoln, Buick и Cadillac. Техните коли показват съответно 151, 163 и 175 дефекта на 1000 коли.Изследването се провежда сред общо 50 635 собственици на автомобили във всички американски щати.Аналогично изследване на немската организация TUV обаче поставя "Хонда" на второ място по надеждност, веднага след производителите на Audi. Изследването на германците се прави по сходна методология, само няколко месеца преди щатското и според него от 1000 хонди само в 23 са открити значителни дефекти.Същото се отнася и за Toyota - според американците от всеки 1000 тойоти 194 дават дефекти, а според германците това се случва само в 23 и 25 от 1000 коли, ако се вземат предвид марките Yaris и RAV4Най-надеждната марка коли според J.D. Power е Lexus, която оглавява тази класация вече 11 години. От 1000 автомобила само в 14% са открити дефекти през първите 3 години от експлоатацията. На второ място в американската класация е Porsche, за което този процент е 38% или 91 дефекта на всеки 1000 автомобила.За германската TUV най-надеждната кола е Audi A2, която след 3 години експлоатация дава само 2,1% дефекти.СРАВНЕНИЕмарка място според J.D. Power място според TUVLexus 1 извън първите 20Porsche 2 13Toyota 7 4Honda 9 2BMW 11 извън първите 20Mercedes извън първите 20 12Audi извън първите 20 1Ford 12 извън първите 20Mazda 20 6Opel извън първите 20 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

само че пропускаме усновен момент че колите за САЩ не са като нашите и същото въжи и за стандарта по които те са тествани както и взискателноста на потребителите.по мое мнение това сравнение е неточно, даже грешно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

Американските се правят в щатите: -мотоциклети -в Мерисвил,Охайо -там също е и завода за Акорд седан, купе и Акура ТЛ -в Ийст Либърти,Охайо - Елемент,Сивик -седан,купе и тази екологичната простотия - GX -двигатели , елементи по окачването и спирачни такива -в Ана,Охайо -в Ръселс пойнт,Охайо - автоматични скоростни кутииP.S. Не съм ходил там :drunk: -прочетох го -да живее интернет пространството и пиратския софт :) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

...Сивик -седан,купе и тази екологичната простотия - GX...

Тази "екологична простотия" както го наричаш Ти е чисто и просто Сивик Седан задвижван на природен газ, автомобила така си излиза от завода.Значи какво имаме - хем по-малко вредни емисии извхърлени в атмосферата, хем по-ефтино гориво (газта знаем че е доста по-евтина от бензина)Но сигурно е простотия, щом казваш... :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

...Сивик -седан,купе и тази екологичната простотия - GX...

Тази "екологична простотия" както го наричаш Ти е чисто и просто Сивик Седан задвижван на природен газ, автомобила така си излиза от завода.Значи какво имаме - хем по-малко вредни емисии извхърлени в атмосферата, хем по-ефтино гориво (газта знаем че е доста по-евтина от бензина)Но сигурно е простотия, щом казваш... :drunk:
:) на мен тряа ми мирише на бензин -тва е -иначе не е кола -в кръвта ми тече V-power racing ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Боже, колко некадърно написана статия. Тоя човек 3-ти клас изкарал ли е? Мисля че там се учеше за процент (%) и промил (%о)?! 201 на 1000, това са 201 промила или 20,1% (!!!) това си е сериозен брак бе хора! С прости думи - на всеки 5 една се чупи!Ще оставя сами да си направите изводите в истинността на данните, но според мен всичко друго може да е вярно, но цифрите ХИЧ, ама ХИЧ не се връзват! :drunk: Реално погледнато от доста време май само Руснаците си правят тези класации най-истински. Странно е, но те са най-безпристрастни и май статистиките им са най-точни! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

в кръвта ми тече V-power racing :drunk::)

По-голяма боза не съм си наливал никога в резервоара, по-добре си налей в кръвта някой ОМВ 100 октанов ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Боже, колко некадърно написана статия. Тоя човек 3-ти клас изкарал ли е? Мисля че там се учеше за процент (%) и промил (%о)?! 201 на 1000, това са 201 промила или 20,1% (!!!) това си е сериозен брак бе хора! С прости думи - на всеки 5 една се чупи!Ще оставя сами да си направите изводите в истинността на данните, но според мен всичко друго може да е вярно, но цифрите ХИЧ, ама ХИЧ не се връзват! :drunk: Реално погледнато от доста време май само Руснаците си правят тези класации най-истински. Странно е, но те са най-безпристрастни и май статистиките им са най-точни! :)

Не са никак най-точните на руснаците, аз бих обявил тези на ТЮФ за едни от най-точните. Просто бих казал, че статията е некъдърно преписана, срещал съм го много пъти това явление. Проблема е, че не знам от къде са я преписали, Както и да е, всеки може да си направи заключенията за себеси и да си представи къде са допуснати грешки. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

...този процент е 38% или 91 дефекта на всеки 1000 автомобила.

Това си е направо за темата "Бисери"! :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

...този процент е 38% или 91 дефекта на всеки 1000 автомобила.

Това си е направо за темата "Бисери"! :drunk:
:) Сложил съм и името на Автора или по-точно (некъдърния преписвач)Христо НиколовПредполагам е журналист от вестника, но не мисля, че това е толкова важно. По-скоро обърнете внимание на съществените неща от статията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Вестник Сега...какво очаквате - същото като от монитор 24 К..а и ТрудПоне Дневник да беше ;)Колкото до статията - европейската изглежда по-правдоподобна разбира се ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...