Jump to content
Guest comax

Има ли предупредителна лампа че свършва горивото

Recommended Posts

Guest comax

Наскоро си купих Хонда сивик 97 година 3 врати(хечбак) японска - просто слагам бензин и карам все не обръщам внимание колко гориво остава и се притеснявам че ако свърши горивото може да изгори бензиновата помпа. До този момент не можах да видя такава лампа. Просто съм свикнал да се орентирам по такава лампа на предишната ми кола. Та питам ви знае ли някой има ли такава лампа (и къде се намира на таблото) или просто ще трябва да се орентирам по стрелка за бензина.Благодаря ви предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z
Отговорено (Редактирано)

Ако говорим за Английски Сивик - да, има лампа - горе в дясно на километража някъде се падаше (ако не се лъжа). Но лично аз НИКОГА не съм я виждал да свети :) . Или много изгарят или има още гориво под скалата на стрелката, докато се стигне резерва ;)П.П. Не съм видял, че говорим за Японка :drunk:

Редактирано от Honda-Z

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Колега по принцип виждаш ли да има такава лампичка ??? На светло като свети слънцето на таблото се вижда мястото някъде :) Ако има такава лампичка и си стигнал лимита и не ти свети значи е игоряла , горат ;) А пък ако ти се експериментира , налей си в някое шишенце 2 литра бензин и карай докато не ти светне лампичката или не спре колата ;):drunk: Не се сещам как можеш да го провериш ;) Сещам се , че имаше и някакво задаване от компютъра да светнат всички лампи на таблото , ама как става не знам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest comax
Отговорено (Редактирано)

По принцип не виждам да има такава! За това питам ако някои знае.За Английските Хонди знам че има но за Японките не съм сигурен!Мога да пробвам да карам докато угасне колата ама се притеснявам да не би помпата да засмуче въздух и да изгори !

Редактирано от comax

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

няма ;) когато ти падне стрелката на долната черта, имаш още за близо 100км ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest comax
Отговорено (Редактирано)

Мерси много ще гледам стрелката - по нея ще се ориентирам

Редактирано от comax

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Няма да ти изгори помпата така лесно ;) Като изгасне и не ти е светнала лампичката , значи е изгоряла ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Няма да ти изгори помпата така лесно ;) Като изгасне и не ти е светнала лампичката , значи е изгоряла ;)

И аз нямам лампа!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

При сивиците пета генерация лампа за празен резервоар имат май само тия с 1.6 двигатели ("малкия" и "големия" витек ;)).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter

абе наистина ли горят толкова лесно тия бензинови помпи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest comax

Мерси много за мненията ще ми бъдат от полза

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Темата не беше ли за лампи на таблото? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Темата не беше ли за лампи на таблото? ;)
И бензиновите им помпи ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

При сивиците пета генерация лампа за празен резервоар имат май само тия с 1.6 двигатели ("малкия" и "големия" витек ;)).

Само "големио" ВиТЕК, при това само на Седана (т.е. EG9-ката, с B16A2 мотор) ;) Хечбека (EG6 с B16A2) мисля че нямаше такваз ламБа ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Хечбекът на колегата Svetlio мисля, че имаше. Бившият седан на Kicho (пак с малкио витек) също имаше.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Малко информация и от мен:моето е купе с 1.5 двигател, май резервоара е 45 л. по книжка. Та като ми отиде стрелката в червеното и аз съм забелязал, че остават точно 10 литра ;) това ми се струва доста, щото уж масово при колите е 5 литра.Та това го разбрах, щото всеки път зареждам до горе и като е в червеното стрелката и заредя - винаги зареждам по 35л., а резервоара е 45 = 10литра е за червената линия. Но засега не съм пробвал да видя дали ще ми "грейне" ламбичката за бензина, че и аз съм се наплашил от това "лесно" горене на бензиновата помпа, пък и обикновено се събират боклуци на дъното на резервоара, и ако засмуче нещо кофти, после ще има да се продухват тръбички ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

При сивиците пета генерация лампа за празен резервоар имат май само тия с 1.6 двигатели ("малкия" и "големия" витек  ;)).

Само "големио" ВиТЕК, при това само на Седана (т.е. EG9-ката, с B16A2 мотор) ;) Хечбека (EG6 с B16A2) мисля че нямаше такваз ламБа ;)
Имам и мн 4есто ми светка ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zhivko

имам англичанка има и лампа но стрелката пада много под червеното а аз нямам нерви да чакам да загасне колата но едно е сигурно много са икономични

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Имах нисан купе, чиято лампа никога не светва, въпреки че при контакт си свети.На акорда светва много акуратно, като останат 9л.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pepi

Със сигорност англичанката има контролна лампа за бензина

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

На Crx са b16a1 имах лампа за бензина също имам на Civica 98 hatch 1.4I също имам лампа и на другия Civic ЕG5 (малкия V-tec)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

D15B2 ED6 проверено няма лампа, ама не е ли по-лесно да сипеш догоре и след това на 200км да доливаш?btw забелзах, че някакъв бензин циркулира из резервоара и двигателя => заявиси дали заредиш на студен или топъл ДВГ, колко си карал, на какъв кеф е бил ECU, също и бензинаджията - един ми сипа до ръба и почна да се оплаква, че шяло да прелее :)

Редактирано от Ognyan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...