Jump to content
Guest slus4o

Запитване!

Recommended Posts

Guest slus4o
Публикувано (Редактирано)

Може ли някой да ми покаже каква е разликата между сивик 5-та ген. Fastback and Hatchback на по старите сам я видях но на новите нещо ми бяга, а иначе аз сега ще си поръчвам хондичка от германия и разучавам яко, но определено VEI ако намеря ебати кефа иначе нема смисал с тоа бенз :drunk:

Редактирано от slus4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Никой не отговори но аз видях каква е разликата определено ме радва Fastback. Има ли някой във форума който кара Fastback (D15Z1,D15Z3) или 1.4 90к.с. а ако някой е чувал някакви отзвуци за такава машина да пусне отговор, между другото чувал ли е някой в България да има D15B8 което е 1.5 8 клапана 70к.с.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Никой не отD15B8 което е 1.5 8 клапана 70к.с.

;););) Ти мЪ рЪзби.Не съм и чУвал за тоа мАтор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o
Отговорено (Редактирано)
Публикувано изображениеС ровене излизат мноо кирливи ризи а иначе знаеш ли някой с Civic Fastback Редактирано от slus4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Много ми харесва ама като ви слушам тука във форума как трудно се намира VEI направо ми се плаче а за 1.4 пълна знаеш ли отзивиПубликувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Ама тя твойта работа стана ....ПИТАМ И ОТГОВОР НЕ ИЗКАМ.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Осем клапановите сивици са само американски, аз съм виждал тук такъв, само че със сменяна глава, т.е. вече не беше осемклапанов ;). Иначе моята е VTEC-E (d15z1) и мога да ти кажа, че няма особена разлика с d15b2. Малко по-икономична е, ама малко. Разликата не е драстична.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Моята Хонда е с този 1.4 90к.с. двигател, само че е Aero Deck.Като разход е доста прилична, но ми идва малко слаба като е натоварена

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Леля ми има Сивик 6-та генерация Фастбак 1.4 75 конски сили пълна инжекция ;) и всички екстри за модела . По нейние думи невероятна кола и сигурно е така , на такъв мотор , толкова коне и пълна инжекция си е повече от добре ;) и икономичен , и пъргав , понеже я кара най-вече на дълаг път ( Германия - Българиа - Германия ) казва , че 160 км си ги поддържа и качва без проблем ;) Това е перфектна семейна кола . Забравих да кажа , номера на двигателя й е Д14а5А аз да ви питам , чували ли сте за д13б7 ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Леля ми има Сивик 6-та генерация Фастбак 1.4 75 конски сили пълна инжекция  ;)  и всички екстри за модела . По нейние думи невероятна кола и сигурно е така , на такъв мотор , толкова коне и пълна инжекция си е повече от добре ;) и икономичен , и пъргав , понеже я кара най-вече на дълаг път ( Германия - Българиа - Германия ) казва , че 160 км си ги поддържа и качва без проблем  ;)  Това е перфектна семейна кола . Забравих да кажа , номера на двигателя й е Д14а5

Чуден е, нямам думи.Имам познат който имаШЕ Сивик EJ9-ка с D14A3 - 75 коня. Общо взето, разочарование е този мотор - нито може да върви (казва че по магистралата повече от 160 е трудно да се направи), нито "гори малко" - градско в София казва че ПОД 10 НЕможе да падне - вярно че и той я настъпя до дупка, ама...Може би тия 1,4 90 коня (D14A4; D14A8...) са по-пъргави, но тия с 75 коне ли са, магарета ли са ;) са си умрели в кожата общо взето...Най-добрия компромисен вариант за Сивик 6-а ген. е верситята Civic EK3 с D15Z6 мотора - 1.5 SOHC VTEC 114 коня ! Това е супер вариант - хем си върви доста по-прилично от 1.4 литровите мотори (75 или 90 коня), хем гори по-МАЛКО (!!!) бензин от тях ;) За какво да говорим повече...Кофтито е че Сивик ЕК3-ки с D15Z6 са голяма рядкост на пазара...Ето преди време едно момче продаваше в продължение на месеци такава перфектна кола за някакви смешни пари - около 8 бона и пак се мръщеха, при положение че 8 бона струват разните EJ9-ки и т.н. ;) ... ама и тя замина вече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

е аз скоро ще имам ED6 със D15Z6 та ще ти проверя твърденията ;)

а ттносно 10/100 градско... ми аз мойта ако само я ръчкам, правя и 11....

Относно този Fastback, някой ще пусне ли някое обяснение, че не зацепвам какво означава...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Изглежда наричат "fastback" точно Английската 6-та генерация. Същия модел може да бъде разпознат и като "liftback" (както аз го знаех до момента).П.П. Може да бъде разтълкувано по следния начин: FASTback, а не HATCHback щото са мнооого бързи ;););) . Особено версията 1.8VTi ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Fastback, liftback или hatchback си значи едно и също нещо, а именно както Ние Българите най-често го наричаме - ХЕЧБЕК, т.е. кола с НЕчетен брой врати (3 или 5), т.е. задния капак (за багажника) се отваря ЗАЕДНО със стъклото (подобно на автомобил тип "Комби") и се води НЕ капак, а ВРАТА. Това е !Дали ще го наричаш фаст бек (или "фест", как е по-правилно да се произнася незнам), лифт бек или хетчбек - все тая. Това е същото както някои казват "биела", а други "мотовилка" - просто различни наименования на едни и същи неща ;) Край по темата поне от моя страна !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Това за 5-тата врата ясно но си има значение ето:

1. Honda Civic Hatchback

Публикувано изображение

2. Honda Civic Sedan

Публикувано изображение

3. Honda Civic Fastback

Публикувано изображение

;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...