Jump to content
Guest radio_manbg

Нов скок на БЕНЗИНА

Recommended Posts

Guest radio_manbg
Публикувано (Редактирано)

Съжалявам че поствам нова тема но навсякаде другаде би било :) Значи до тук наблюденията ми са следните когато бензина тук ( В ЩАТИТЕ) скочи с 20 цента в българия скача с около 35 стотинки в момента нормалния 95 тук се тугрува от 2.18 нагоре ...Сега конкретно по темата : говорих с един човек който се оказа че работи кам TEXACO и тои ми каза че до края на годината се очаква бензина да стане около 2.90 та чак до 3.00 долара за галон ...Колеги ако това нещо стане реалност забравете за бензинови коли защото по пътя на наи-позитивната логика която се ражда в главата ми това означава около 3.30 за литър :) Също ако това нещо стане ще настъпи хаос на световния пазар за горива и се очакват големи поразий дори тук в Щатите...Момента идва от два фактора единия е войната в Ирак и другия същата в Авганистан .Накратко Америка ще стане един вид основен играч и отчасти Монополист което повярвайте ми не е добре.Тъпото е че тук дори и ако стане 3$ пак ще са добре защото наи-ниското на час е около 6-7$ и пак ще се оправят ама в къщи сами всички знаете колко ни е розово положението .Така че самият аз почнах да се замислям за КОЛЕЛО :)П.П.Искам ПЕРПЕТОМОБИЛЕ :) Тея в Хонда спят ли че още не са го измислили ...... :)

Редактирано от radio_manbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Реших да не се шашкам и да си скубя предварително косата.........В крайна сметка като стане ще го мислим, каквото за всички това и за нас. Има алтернативи ако стане немислимо да се кара на бензин, ще е пропанбутан или метан. Предполага се, че спекулативно тогава ще им се вдигне цената и хем ще караме с пак скъпо гориво, хем ще си осакатим автомобилите. Но какво и да се тръшнем сега, то пак ще се случи. Освен да гледаме, друго не ни остава :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

аз пък разбрах. че някои са купили голямо количество гориво на по-висока цена и барелите колкото и да им пада цената, докато не се продаде горивото закупено на скъпата цена, цените няма да паднат, а ако наистина удари 3 лв/л тогава вечее... но според мен 2 лв/л не е проблем стига да не се разрежда горивото, както се прави в много и то големи бензиностанции

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

е, имам изход - като стане 3 лв, ще си сложа газова :drunk: ами тези дето сега са на газ, тогава на оцет ли ще минат? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

пропан-бутана е продукт на рафинирането на нефта. както и асфалта между друготоГледам нефта се качва, но LPG стои на една цена - чудно ми е до кога.Единственото евтино гориво е CNG - природен газ или метан

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...