Guest var #1 Публикувано 26 Февруари, 2004 Казвам здрасти на всички посетители на това форумче, посветено на така любимите ни хонди. Искам да питам запознатите /да се чете Сашо Омбре и всички, които имат мнение по въпроса/ - гледам обяви в mobile.bg примерно хонда prelude за 800 или 900 лв /леко чукната от валяк или нещо подобно java script:emoticon(':P') / въпроса е струва ли си да купувам такова нещо при положение, че нямам пари за нещо по-добро или да продължавам да си мечтая и да трупам стотинките... докато един ден ме огрее някой CRX Щом са толкова евтини .... веднага възниква въпроса дали не са потрошени отвсякъде - знам че това не може да се каже без да се види колата, но по описание са на около 180 000 км, което не е чак толкова много за хонда. Също така... горе долу колко пари - питам много приблизително - ще ми трябват ако се захвана с това - за регистрация и всичко останало ако речем че колата струва 800 или 900 лв. И последно колко харчи хонда прелюд 1,8? Не съм се юрнал да купувам - просто искам вашето мнение. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Magnum #2 Отговорено 27 Февруари, 2004 Добре дошъл.Цената от 800-900 лева е за ГУМИ С ДЖАНТИ за прелюд, вярно са на 180 000 км и за това им е такава цената - ако намериш по-добри гуми на толкова километра ела аз ти ги подарявамШегичка!Според мен най-евтината хонда (кола), която можеш да си купиш, и да ти върши работа, е поне 1500лв. За толкова вървят 3то поколение сивици около 85та година. Това са коли на 20 години вече и съответно голяма част от детайлите им са към края на живота си, а и някои и са го прескочили.Така че е по-добре да дадеш поне още 300лв и да вземеш някой по-запазен модел с възможно най-малко належащи ремонти. Не искам да те плаша, но ремонта на Хонда не е евтин. Не е и толкова страшен, колкото някои разправят, но с 2-3 ремонта и си дал вече толкова пари, колкото ти струва колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Iltcho #3 Отговорено 27 Февруари, 2004 Znachi pich zdrasti.Purvoto - az karam PRELUDE BA4 1990 godina 2.0 EX SOHC - toest 12 vintilov ednovalov dvigatel.Moqta sladurana izvungardsko mi pada na 7.0 / 7.5 na sto - no zavisi ot karaneto.Zimata gradsko chuvstvitelno mi se pokachi razhoda zashtoto q karam na kusi rastoqniq i avtomatichniq smukach e non - stop v deistvie.Moite vpechatleniq :1. Strahoten avtomobil - otnosno ustoichivost, krasiv vid, uskorenie i taka natatuk.2. Kola, koqto ne pozvolqva mnogo kichene i taka natatuk 3 tuk malko nedostatuci - znachi pone vuv Vraca (ot kudeto sum az) chasti se namirat dosta trudno, ne e udobna za dulug put za poweche ot 2-ma choveka,kaprizna e na gorivo i maslo.(to koq li kola ne e kaprizna na takova neshto)Tova sa moite vpechatleniq za tazi kola.Kolkoto do katastrofirala - suveta mi e da posuberesh malko parichki i da si kupish kola v dvijenie.Kalnicite sa dosta skupi, a ne se znae dali ne e puknala nqkude gredichka, dali ne e usukala kupe,dali ne e stanala nqkoq vunshno zabelejima poraziq po motora i t.n. Tova e moqt suvet i moeto mnenie. Neznam, no az specialno ne bih si kupil katastrofiral avtomobil Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest var #4 Отговорено 27 Февруари, 2004 прави сте... просто ми хвана окото цената - явно ще почакам още неизвестно време, а за тия пари май само лада мога да намеря в свястно състояние... а нещо не ми се кара лада ) е както и да е - не съм ги виждал тия Prelude-и - ако едната поне е фрасната отзад може би си струва - все пак става въпрос за по-стария модел - не 4та генерация /и аз не го знам точно кой е - може би 3та/. Да ти кажа честно и аз не искам да си купувам блъскана кола ама като ми се кара ) и финансите не са на ниво какво да правя... плюс това съм нов шофьор - не съм карал кола до сега като изключим курсовете - които не се броят - ако си купя по-скъпа кола ще ме е яд много ако я джасна някъде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Magnum #5 Отговорено 27 Февруари, 2004 За тези пари можеш да си намериш свястна лада само дълбоко в провинцията. В София изгнили лади на 3ти ремонт вървят към 1000лв.Аз си търсех Москвич запазен, но за тези пари нищо не намерих - който има здрава кола си я пази, а се продават бараките. Трябва да намериш някой, който е закъсал и си продава колата, или си е купил друга и руската вече стои година пред блока без да я кара, само и плаща данъците (като мен) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest w1zz4rd #6 Отговорено 27 Февруари, 2004 Var .. виш сега по-добре си купи една Honda Jazz 1st .. вместо някоя Лада или москвич .. икономична малка прати един PM na Jamie тои имаше 2 Jazza .. вече само 1 .. тои най-добре може да ти обясни за кво става дума..Magnum .. ако турсиш още москич ела да видиш моя .. и бес това няма кои да го кара .. 79та година чиста 12ка .. водят ги 82 коня .. на 65к км .. много малко е каран .. калниците са сменяни преди 4 години .. ае ако имаш интерес пиши ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Magnum #7 Отговорено 27 Февруари, 2004 Той и tzakale (LordDigital) ми предлага сега неговия, ама не търся вече - и моя само стои пред блока Едно време бих му се зарадвал обаче.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest jamie #8 Отговорено 27 Февруари, 2004 Var .. виш сега по-добре си купи една Honda Jazz 1st .. вместо някоя Лада или москвич .. икономична малка прати един PM na Jamie тои имаше 2 Jazza .. вече само 1 .. тои най-добре може да ти обясни за кво става дума.. Има Джазка в Мобиле.БГ за 700 лева - това под 1000 е със сменени гумиНОВИ (12") + прехвърляне. Частите му са евтини, колата е издръжлива, икономична и непретенциозна. Но за лукс - и дума да не става ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #9 Отговорено 27 Февруари, 2004 Здравей Като те чета...да не прозвучи много грубо, ама на теб кола НЕ ТИ трябва !Първо се запитай за какво ти е кола - трябва ли ти наистина да вършиш с нея работа и да изкарваш пари или просто искаш като да си имаш и да "избиваш комплекси" с нея ?! То и това което ЕВЕНТУАЛНО може да се купи за 800лв е "кола" та думи немам ! С това ти отговорям и на въпроса дали Прелюд, бил той и 2-ата генерация (1982-1987) който се продава за 800лв става за нещо - само ГЛУПАК може да си помисли че това все още може да се нарече "автомобил".Ако пък си мислиш че след като купиш автомобил за дадената сума и хоп -готово, започваш да летиш- е, сгрешил си. Най-малкото е че тая кола не се движи на въздух За да имаш кола трябва наистина да имаш нужда от нея и спокойно, без да се плашиш трябва да изкарваш пари за евентуалната и поддържа. Иначе само да се пише че си я имаш и да стои пред блока........ лично на мен такива са ми много смешни (макар че не е много за смях) Хвали се че има кола, обаче нито има пари за нови гуми, нито може да се плати гражданската отговорност, даже няма пари за бензин/нафта/газ - е съжалявам, ама за какво ти е на теб в такъв случай кола ?! Така че колега, без да ми се обиждаш, при положение че имаш само около 800лв и нямаш възможност да отделиш повече, а и сам казваш че финансите ти не са на ниво...за сега по-добре си вземи едно колело Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest w1zz4rd #10 Отговорено 27 Февруари, 2004 Дам ADH е прав, ако ти трябва колата за газария и за кеф само .. по-добре си земи един мотор .. поне за 800 900 лв може да земеш мотор които не е лош .. аз ти предлагам .. Honda NSR-R 125cc 91ва година 34 коня 6 скорости дискови спирачки .. 160 км макс спеед .. аее варви .. и не е скап за подрашка се пак е 2Т .. само сипваш караш е гумите се таркат ..но ако несе кефиш на моторите .. Сядаш работиш събираш пари и зимаш сфесна кола .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #11 Отговорено 27 Февруари, 2004 Тц тц тц. Ти пък с тия мотори пощуря ! Е, лошо няма. Както се казва "всеки луд с номера си"... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest w1zz4rd #12 Отговорено 27 Февруари, 2004 Не че пощурях .. просто просто размислих за кво искам кола и се оказа че ми тряя само да си правя кефа да забивам мацки и да избивам комлепкси на патя .. затова реших че трябва да си зема мотор Сега карам курса .. след 1 седмица ми е испита .. зема ли книшката и мотора парвата работа отивам на срещата на БМВ .. да обясня на няколко пича за кво си говориме .. щото преди некви пари искаха да слагат .. когато мислеха че ще зимам кола .. сега като си зема ЦБР-а ше ги питам дали са оше толкова смели .. някои ще се каже "гледаи го тоя колко е туп" ама на 18 години искам да си правя кефа .. аа и с тия мита вече е абсурд да си зема кола .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest var #13 Отговорено 27 Февруари, 2004 ADH, въпреки не-добрия тон с който си послужи, ще ти отговоря по следният начин - първо, аз нямам и 800 лв, в момента имам около 400, но мога да ги събера в не чак толкова дълъг срок, второ тъй като не ме познаваш няма как да знаеш какви са ми доходите, пари за бензин все ще намеря, тази кола не ми е за да се фукам с нея - чудно ми е от къде ти хрумна подобна идея - да се фукам с кола за 800 лв... това е смешно... На мен не ми трябва кола - трябва ми нещо, на което да се науча да карам и за което да не ме е яд ако го блъсна някъде - колкото и странно да ти звучи склонен съм да отделя тези пари за тази цел. Първоначално бях решил да купя лада... ама нещо се развих... Какво точно имаш предвид под вършене на работа с тази кола??? - ако е да си преместя задника от точка А до точка Б - да това е втората част от плана. По последни данни шефа ми ще ми даде една жигула да се мъча на нея... за съжаление тя е пълна скръб... е поне двигателя и работи като че ли... направо ме е страх да я подкарам - за да спре човек трябва да скочи с всички сили на спирачката е щом някой я е карал може би и аз ще мога. Тъй че за сега е отбой Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest var #14 Отговорено 27 Февруари, 2004 w1zz4rd, и на теб имам какво да кажа... първо гледай си кефа ама с каска, че си е тиит капаците )) и карай внимателно, че един мой приятел как се беше размазал с мотор .... и без каска ... носа му беше .... абе ме беше много красив след катастрофата... - някъв идиот си отворил вратата на колата без да погледме - е идиота не си изпати .... И аз се кефех много на моторите като бях на 18, ама сега не искам - искам кола.... с нея поне за да се утрепеш трябва да караш с доста по-висока скорост Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest OrAnGe_MoNsTeR #15 Отговорено 27 Февруари, 2004 zdr chovekobih ti predlozil ako si entusiast i imash zelanie za dobra kola :1.shte ti triabvat min 1000evro i invalid2.namirash si svoi 4ovek deto znae nemski i vlachi koli za pazar v BG3.raztursvash se iz mobile.de(i podobni)4.vdigash se s gorespomenatia 4ovek kam Germany5.namirash si CIVIC(92-93)5genHB(s izklu4enie na 1.6L) za 700-800evro(i ne na mekitca)6.vkarvash go na imeto na invalida ot (1.)7.vodish go na mehanik za profilaktika(fluidi=filtri=rematci)8.i 4erpish po bira na sledvashtata sbirka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ombre #16 Отговорено 28 Февруари, 2004 Absoljutno podkrepjam OrAnGe_MoNsTeR Tochno taka trjabva da napravish ako iskash kola a ne nedvizhim imot Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Tino #17 Отговорено 28 Февруари, 2004 Аз по същия път съм съгласен с оранжевото чудовище.А и знам понеже са две вече колите които сме купили от името на инвалид,за сажеление за цифрите които казва чудовището(надявам се не се обиждаш,ако е така кажи ) са малкоп противоречиви,но пък не съм наясно с митата много и т.н.А АДХ нищо лично но всеки има право да си има кола.пък ако ще да ходи с кафето с нея и обратно.Аз също съм на мнение че като се купува кола,то тя трябва да си изкара парите които са вложени в нея,или иначе няма голям смисъл,според мен!Но съм и съгласен че за нов шофиор по-добре да му дадеш колица която като я блъснеш няма да те е яд чак толкова Но ако питате мене,блъсната кола НИКОГА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #18 Отговорено 28 Февруари, 2004 Абе, всеки си има мнение. Мисълта ми беше че при положение че имаш само 800лв (а ти си каза че и толкован нямаш в момента) - за къде си тръгнал ! Това ми беше мисълта. А иначе нищо лично към никой. Това което го казва "OrAnGe_MoNsTeR" е най-разумното, но - не става с 800лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest benji_crx #19 Отговорено 29 Февруари, 2004 vij kvo ,ako namerish 1000lv. moga da se razpitam za edin civic-sedan 1.4 89g. i do kolkoto znam e v dosta dobro sustoqnie.ako te interesuva drasni nqkoi red i shte vidq kakvo moga da napravq za teb shte se radvam da moga da ti pomogna. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest var #20 Отговорено 1 Март, 2004 (Редактирано) "dr chovekobih ti predlozil ako si entusiast i imash zelanie za dobra kola :1.shte ti triabvat min 1000evro i invalid2.namirash si svoi 4ovek deto znae nemski i vlachi koli za pazar v BG3.raztursvash se iz mobile.de(i podobni)4.vdigash se s gorespomenatia 4ovek kam Germany5.namirash si CIVIC(92-93)5genHB(s izklu4enie na 1.6L) za 700-800evro(i ne na mekitca)6.vkarvash go na imeto na invalida ot (1.)7.vodish go na mehanik za profilaktika(fluidi=filtri=rematci)8.i 4erpish po bira na sledvashtata sbirka "hehhehe ideqta e dobra, i kolata me kefi btw ama shte stane po-natam za sega se sprqh na naj-jelezniq avtomobil /ili naj-durveniq ako shtesh / narechen lada shte go pokaram dokato se naucha /min 1 godina/ i sled tova toku vij izpulnq povecheto tochki ot preporukata ti /s izkliuchenie na invalida - koeto se ravnqva na oshte neznajno kolko vreme subirane na pari za mito ;)/ pozdravi Редактирано 1 Март, 2004 от var Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове