Jump to content
Guest Tino

Бури!Вода!ПРОБЛЕМ !

Recommended Posts

Guest Tino

Колеги , влзиам вчера в телевизорчето и гледам отзад , на мястото за краката на отзад стоящите локва :whistle: гледам шише да се е разляло :whistle: не , търся от някъде да е капело ( прозорци , люк и т.н. ) няма , единствено и само мокро там , отзад и малко в краката на шофьора и пасажера отдясно , ама буквално локва :ppp И стоя ся и се чудя от къде тая локва . Колата стоя от миналия петък до вчера само навънка на дъжда и си мисля дали не е текло от въздухопроводите от парното ( ама не знам телевизорчетата да има и такава екстра ) , клапата беше на външен въздух и баш за краката :blink: Та въпрос към бившите собственици ( Магнум и Стас ) преди правило ли е такива изпълнения ??? и къв всички вас , дали е възможно от там да мине вода ( като имате в предвид , че последната седмица валя яко :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Най-вероятно ти тече от шибидаха. Не оплътнява добре и вместо да се източва (защото най-вероятно са запушени тия канали) ти влиза вътре в купето.Аз преди имах подобни проблеми, но от както "доизолирах" шибидаха (след което вече НЕможе и да се отваря дори) такъв проблем не ме е спохождал. Ами така де - на тия стари бракми.... по-добре НЕ отварящ се шибидах, от колкото пълна с вода кола :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ама аз казвам , че имаше вода само и единствено под седалките и в краката :whistle: пък нагледно не се вижда от къде може да капи шибидаха и дали е капал :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

еми хвани един маркуч и почни да я поливаш ---- кво се чудиш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Ама аз казвам , че имаше вода само и единствено под седалките и в краката  :whistle:  пък нагледно не се вижда от къде може да капи шибидаха и дали е капал  :whistle:

Именно де :blink: Като отвориш шибания дах ще видиш как в купето има 4 дупки (две за предните колони и две за задните, страничните, които разделят предната врата и задното стъкло - именно това са каналчетата по които се изтича водата която евентуално протича през шибидаха) - за тия втория вид дупки водят именно в тези странични колони. И ако са запушени в долния край, то тази вода която минава по маркуча НЕможе да се оттече долу в прага и най-вероятно се пълни водата в колонката и така е потекло отстрани и е напълнило с вода мястото под предните седалки. Това ми беше мисълта, а не че от самия шибидах (от тавана) ще капе директно вода - така ще е трудно да се получи, защото все пак тази вода се оттича в тези 4 дупки, ама е друг въпроса като минава през тези 4 канала, водата дали се оттича извън колата или ВЪТРЕ в колата :ppp

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Аха ясно , а я ми кажи ако знеш зад пластмасовия панел където излиза колана ли се намират тези улейчета ( отзад ) , а тези отпред предполагам къде са ;) И друг въпрос , ка може да се отпушат и да им се невиди как са се запушили деба :thumbs1: Колата е кърпена , да не са закърпили тенекиджиите и дупките , че ще стане голям смях :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bellinda

предните каналчета излизат под предните калници някъде над калобраните има гумички. същото важи и за задните каналчета - съответно над задните калобрани. чистили сме такива на телевизорче , което течеше , но но предните седалки, защото бяха запушени предните канали. трябва ти стоманена или медна дебела тел и да махнеш преди това спека от гумичките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Както "Белинда" ти казва - отпушването става или с техническва връв (телчица бре ;) ) или с въздух от компресор ;) Кофтито на първото (телта) е че може да канала да е влезнало примерно топченце от липа (както много често става, по закона за всеобщата гадост :thumbs1:) и става много кофти - почти е невъзможно отпушването, телта се смачква и т.н. Иначе е много вероятно при кърпенето да за запушили дупките и сега водата като минава през маркучите да тече вътре в гредата и оттам в купето :hondarulez: PS: Аз именно затова си търсех и друг по-запазен от моя шибидах ;) Защото моя пропуска вода и става поразия, а сега както съм го изолирал НЕ пропуска вода, но е кофти че стои грозно като се погледне тава и шибидаха е неизползваем практически... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

А не мога ли да му тегля майните и да запуша улейчетата за оттичане на вода???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

А не мога ли да му тегля майните и да запуша улейчетата за оттичане на вода???

Тогава пък ще стане друго кофти нещо: като няма къде да се оттича водата, то това празно пространство (между шибидаха и купето) ще се напълни с вода ;) което поражда няколко, меко казано неудобства:- КОРОЗИЯ - ще съсипе както самия шибидах (металния кант), така и по самото купе ще се появи корозия (точно това се е случило при Мене - металния кант на шибидаха ми е ЗАМИНАЛ - рони се като пясък и оплътнението което го обгражда допълнително се е сбръчкало и свило и хептем влиза вода);- след като е валяло дъжд и се е напълнило с вода, при отварянето на шибидаха (ти ще знаеш че се е напълнило с вода и не трябва да го отваряш но инстинктивно ще си го отвориш ;);) ), всичката тази вода ще се излее директно на предните седалки (и това съм го изпитал на собствения си гръб - не ме питай как веднъж Февруари месец съм пътувал 200км с наелон по седалката, понеже подгизна цялата седалка ;);) ).Казано накратко - УЖАС !!!;) Аз затова накрая хванах да го "запечатя" тоя шибидах, защото съм патил не веднъж с него. Буквално казано, получил съм страхова невроза ;) като видя кола с шибидах, почвам веднага да си представям какви ядове ще създава. Макар че това си НЕ Е до конкретната концепция (автомобил с шибидах), ами си е конкретно до модела ;) Стигам до извода че този вид шибидах на Сивик 3-а генерация НЕ е от най-успешно измислените и като замисъл (да се вдига само нагоре и то с 2 сантиметра отвор и в никаква друга посока НЕможе да се мести ;) ) и като здравина (макар че, тия коли вече станаха по на 20 години - моята е '86-и набор ;) , та и това е много относително).:hondarulez: Абе, хората са го казали отдавна: Стара жена и стара кола - ПРИТЕГАНЕ ! Млада (и най-вече чужда ;) ) жена и нова кола - ГАЗ до дупка ;):thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE
Отговорено (Редактирано)

Това трябва да го оправиш веднага ако не се сещаш компютъра е под седалката на патника и едно мокрене може и да е фатално

Редактирано от BOGIE

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Това трябва да го оправиш веднага ако не се сещаш компютъра е под седалката на патника и едно мокрене може и да е фатално

Ми той със сигурност се е намокрил щото имаше вода около него , ама не е дал признаци за проблем :) Буги , обади ми се моля ти се като си в Пловдив , за да мога да видя откъде излизат тези отвори , за да мога да гледам къде би трябвало да са дупките , защото 100% са закърпени :) П.П. Или ти нямаш шибидах :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Ми той със сигурност се е намокрил щото имаше вода около него , ама не е дал признаци за проблем :) Буги , обади ми се моля ти се като си в Пловдив , за да мога да видя откъде излизат тези отвори , за да мога да гледам къде би трябвало да са дупките , защото 100% са закърпени :) П.П. Или ти нямаш шибидах :)
аз даже имам фабричния калъв на шибидаха

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...