Jump to content
Guest Mark Antoniy

Honda - Da ... Dvigatelite!

Recommended Posts

Guest Mark Antoniy

Pichove , onzi den potvardiha edna informacia za edna sluchka ! Edin sobstvenik na honda civic sedan D15B2 motor se riazal s drug chovek c citroen 2001g. ! Ta civika s gazova uredba t.e. niama izkliuchvatel! Na benzin se riazal i estestveno civica razpral sitroena zashtoto vdignal 110 km v chas na PARVA SKOROST!!!!Naznam kaf sitroen ama....Ta rezultata e samo izduhala garnitura!!! Tova sa nad 13-14 hil. oborota ! Ebati dvigatelia! Ne viarvah dokato ne mi go kaza choveka sas civika! Kak e ostanala zdrava skorostnata kutia i ne e stroshil niakoi bialen lager ili biela ili kolianov val neznam!! To po- princip na 60 km v chas izkliuchva toia motor!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

При дългият диф 4.25 и 3:1 първа скорост, на 6500 оборота е към 55 км/ч110 км/ч са точно 13 000 оборота! Този двигател определено трябва да е бил non-interferance, иначе клапаните срещат буталото още към 8000 оборота.Не говоря какво дишане има двигателя при такава скорост, почти никаква компресия, газовете изгарят извън цилиндъра вече. А и точно гарнитура да избуши при такава скорост няма логика, има 1001 неща, които ще поддадат преди това, гарнитурата е най-малкият проблем.Но щом казваш...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Tova e mnogo interesno 110 na purva e tova oshte ne sum go vijdal ako e napravil 110 na purva toi na -3 trqbva da e s 300 mai da ne kazvam 4-5 ta napravo da otide pri unacite s reaktivnite dvigateli da se borqt zaedno za knigata na gines :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

Egati Folklora.Choveka kojto e kazal podobno neshto e pulen laik na tema avtomobili :blink::confused:;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino
:blink: Абе нещо що не ми се вярва,110 на 1-ва,на втора малко по-разбирам,ама на първа?Че можеш да пържишдвигателите на Хонда както си искаш да,ама в нормите мисля :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Pi4ove , az ne vi go kazvam za da sporime!!! Az biah siguren che e laja!No govorih s pi4a deto gi e napravil ! Vazmojno e no e imal OGROMEN kasmet che e izduhal samo garnitura! Za koeto sashto sam siguren shtot go vidiah kato go praveha ama ne mi se viarvashe rezultata da e ot 110 na parva!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

I oshte neshto ! Az sam na principa ,do kato ne vida ne moga da POVERVAM!A tova ne sam go vidial vsepak!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ми начи и на нас този принцип ни действа,май? :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OrAnGe_MoNsTeR

awe toia civic napravo kat s dvigatel ot F1 (kam 18500 RPM) :blink: no pak sam znam za praven b16a s max power na 9000rpm taka che e.....possible :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

EDNO malko poiasnenie ! Vse pak ne e bilo samo garnitura ! Parva skorost si se izkliu4vala sama sled slu4kata! Triabvalo da ia darji !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pichagata

hah pichove kefite me :rolleyes: do predi malko pisah po drug vupros ama nali sum nov i sia cheta foruma... ta kak i da e de po temata za 13 000 i 110 na purva hahah zvuchi mi mnogo itneresno ama triabva da mi kajesh s kuf dvigatel go e napravil brato.. znachi moia e B16A- JDM 1.6L DOHC VTEC 92-95 Civic Si-R II/ 92-97 CRX DelSol SiR (170ps) na 8200 mi izkliuchva zashtita ot 5600 mi se vkliuchva vteca i ot tam do 8200 strelkata se kateri burzo NO 13000 e dosta chuval sum che s moia dvigatel sa kachvali 10 000 oborota kato mahnat zashtitata i ne e imalo problem no ne vijdam polza ot tova da guchkash nad ogranichenieto zashtoto gubish uskorenie pri mene maximalnia HP e na 7800 dekafto az prevkliuchvam na 8 000 a sled 7800 konete pochvat da padat tui che po dobre si prevkliuchi na po gorna predstavaka za da zacepi .. obache povecheto hora si mislait kolko poveche oboroti tolko po dobre. hmm az da recheme iskam da mi izkliuchva na 9000 i sigornos hte go napravia no samo zaradi 1 neshto kato se begam na 400 metra trebva da vkaram 4 ta samo za malko i po dobre na 3ta da si izkaram do 9000 i da ne izkliuchi em azota niama da spiram em spestiavam 1 sekunda prevkliuchvane A VSICHKI ZNAEM CHE SEKUNDA E MNOGOOOOOOOOO kato se bega chovek de hehe )ta az na 1va na 8200 prava 60 na 2 ra 95 (60mili)na treta 90 mili nenam kolko KM e oshte sum si s kilometraja ot shtatite i ne sum sviknal tuka s kilometrite :D a na 4 ta nemoga se seta kolko diga shoto veche leta s besna skorost i nema vreme da pogledna koga shte izkliuchi na 4ta haha aaaaaaaaaa na 5ta izkliuchva na 156 mili koeto 259km vchera si go dokazah sam kato ia dignah na stoika:) hehe i gi gi digna 259 km za 3 sekundi hehehe AMA NA STOIKA :)i izkliuchi na 8200 na 259kmta kak i da e de.toia pich s 13 000 i 110:)haha lud fen ako e istina men me e jal za dvigatela shtoto si go slojih predi nekolko meseca novichak ot iaponia tui che ne shta da mu maham zashtitata 8200 sa mu stiga:) nishto che pishe 10 000 na kilometraja...aee ako imate vuprosi moje da pishete na emaila mi kek940@hotmail.cometo ia moita karuca predi vreme sia e mnoo po iaka de:PPP http:\\vankata1.tripod.comaeeeee peace

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз съм с такъв двигател и твърдя, че е невъзможно. А при мен на диното разбрах, че моят ограничител изключва на 6700 оброта. Може нещо въпросният да се е пообъркал Марк, не му се връзвай. Все едно да кара с 180 и да включи втора!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Това беше преди близо година . :rolleyes: Но наистина не ми се вярваше да е възможно това на практика. Не му знам краят на този двигател къде е ( не говоря за ограничителят, които трябва да е на 7200 об.) Може да има капацитет за 12-13 000 об. Нека някой наясно с разпределителните валове на тия двигатели да каже до каде позволяват. А дали ще гръмне е чист късмет или случайност.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

ще гръмне, тук има някаква грешка или не си разбрал. Този мотор е обикновен градски двигател. Не е двигател на булид от формула 1 ограничен на 7200 оборота :D Ако го тестваш мисла, че още на 8000 ще каже бум :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

За 8000 и ладата крепи на толкова!!!!!Поне 10 000 об. ще развърти без проблем ама ми се иска някой , които го е пробвал или знае къде му е края!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

То няма да може да я вкара никога на тези 13000 просто защото стрелката не му позволява ще си седи на 8000 ли незнам колко е максимума на таблото но ще поработи така и ако задържи в същия дух ще гръмне. 100%

Към Пичагата:

Цитат: 5ta izkliuchva na 156 mili koeto 259km на теб до 260 ли ти е километража или 270??? :D:D

Цитат:90 mili nenam kolko KM e oshte sum si s kilometraja ot shtatite i ne sum sviknal tuka s kilometrite

ти си опасен ей :D -- незнаеш колко са 90 мили а знаеш колко са 156

аз ше ти кажа 90*1.6=144км което за твоя двигател са малко ....(170коня)нали толкоз спомена че е?? :rolleyes:

Има някакво разминаване маи???

Редактирано от V-tec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

една миля e 1.609 km.А американските имат и километри в помалки цифри от вътрешната страна на другите.

То няма да може да я вкара никога на тези 13000 просто защото стрелката не му позволява ще си седи на 8000 ли незнам колко е максимума на таблото но ще поработи така и ако задържи в същия дух ще гръмне. 100%

Абе не на таблото, а в деиствителност възможноста на двигателя до колко е без ограничител???? Редактирано от Mark Antoniy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Абе не на таблото, а в деиствителност възможноста на двигателя до колко е без ограничител????

Ми освен от таблото как ще я разбереш тая работа много ми е интересно???Като примерно стрелката не може да мръдне повече от 7000оборота???мммм.. освен по каталог :fun: Като я изпънеш до колкото може това не е ли действителност или..??Нали е написал че няма ограничител. :D Редактирано от V-tec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...