Jump to content
tsche

Питане за възможен ли е ремонт на спукани изпускателни колектори ?

Recommended Posts

Здравейте, става въпрос за CIvic Д15Z6, днес установих, че са спукани изпускателните колектори и то доста здраво. Възмойно ли е да се лепиат , завариават ? Ако не от какви други модификации двигатели стават?Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаше такава темавьзможное с СО

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виждал съм спукан колектор на д15з6. Беше на много кофти място - точно пукнатината стигаше до ламбда сондата. Пича беше го заварял ама пак издишаше по малко. Аз си смених колекторите с Д16З6(защото моите на са ми симпатични :rolleyes: ). Ама ако искаш да имаш катализатор ти трябва от иконимика. Ако не те бърка трябва да са от "Д" серия.

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моя беше спукан, ама го заварих. Отидох при заварчик де :) Колекторите са чугунени и се заваряват с обикновен електрожен, само че с електрод за чугун.Нямай никакви притеснения да го завариш. Само ако се е откъртил изцяло преди да го свалиш го "прихвани" с някоя капка, за да не изгуби ъглите.Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят собствен опит показва, че заваряването не е най-успешното нещо. Моят колектор също е спукан. Смених го с друг, който беше заваряван (подари ми го един колега), но и на него му разказах играта - за седмица се пукна точно до заварките. Опитите продължават.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...