Jump to content
Lakomnik

Тресе се волана

Recommended Posts

Значи проблема е следния вчера ходих да ми сложат едни зимни гуми оказаха се криви джантите изправиха ги смениха ми гумите сложиха ми ги и забелязах че когато дигна 100 примерно и зема да спирам волана се тресе много гадно преди това не ми е правило впечатление да прави така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да са ти криви дисковете, щом е само при спирането, а не е перманентно :lol:

Редактирано от tazzz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи проблема е следния вчера ходих да ми сложат едни зимни гуми оказаха се криви джантите изправиха ги смениха ми гумите сложиха ми ги и забелязах че когато дигна 100 примерно и зема да спирам волана се тресе много гадно преди това не ми е правило впечатление да прави така

Значи виж ваиантите по-долу и започвай да отхвърляш едно по едно. Аз минах през същото докато отстраня проблема напълно: 1. Дискове и наклдки - предни задни - криви или износени2. Горни и долни шарнири - ако има нещо разбито при висока скорост и в завой също ще е нестабилна3. Карета и накрайници - може да са недобре, разбити и да не чукат, но пак да има такава нестабилност в колата4. След като са ти изправили джантите, сигурен ли си, че гумите са прави. Нови ли са, ако са нови значи нямаш притеснения. 5. Кормилна уредба - ако има някъде теч или нещо неизправно, пак е възможно да изпитваш горните признаци.6. Иди на реглаж на предницата... само след като си сигурен естествено че всичко друго е изрядноАми толкова от мене. Може да не съм бил достатъчно изчерпателен, но това са етапите през които аз минах. Дано да съм ти би полезен... Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз имах същия проблем ...оказа се рейка...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да са ти криви дисковете, щом е само при спирането, а не е перманентно :lol:

как криви, до вчера е нямал грижи, сменя гумите и се появява. за ден ли се кривят дисковете? за ден няма как да изкривиш/счупиш или от сорта. тези майстори дето казват: дошло му времето... "как е дошло, от работа в нас/от нас на работа" - предполагам не си ходил на лов из чукарите за седмица или от сорта... имах същия проблем, при спиране ми тресеше. сложих нови гуми, там ми направиха баланса/уж на 100%/. след това отивам на реглаж, всичко е ок/уж 100%/, като казвам на "майстора", че тресе... а той ми вика: оправия няма ,криви дискове! как анализира и аз не знам, както и да е, излизам след реглажа - карам пак тресе!? преди да си помисля за криви дискове отивам на втори баланс/на друго място/, хайде пак реглаж/на друго място/ - сега нямам проблеми! какво да ти кажа, просто майсторите/повечето/ са... калпави и гледат да ти вземат $. кофти работа е с тях... при един, втори, трети - докато не намериш "баш майстор" за себе си, който да отговори на твоето виждане за такъв. Редактирано от iak

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казва, че преди това не му е правило впечатление, не че не е тресяло :lol: С летни 195 или 185, може да не е усещал, сега със зимна ( предполагам по-тънка, евентуално и по-малък цолаж ) може да се усеща повече :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казва, че преди това не му е правило впечатление, не че не е тресяло :lol: С летни 195 или 185, може да не е усещал, сега със зимна ( предполагам по-тънка, евентуално и по-малък цолаж ) може да се усеща повече :lol:

и аз преди да сложа зимните, не ми е правило впечатление да е тресяло/ако е тресяло, е било много леко за да не го усетя/. не съм сменял цолажи на гумата, или висока/ниска. просто сложих същата, като лятната... Редактирано от iak

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен беше така, тресеше като смених гумите и ги покарах малко.Все пак баланса е най-ефтината възможност от всички, които изброи колегата по-горе, пробвах първо нея.От тогава нямам проблеми.

Редактирано от prozium

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси на всички значи цолажа го смених от 195 на 185 посаветваха ме че било по добре за зимата да тъпче повече и май историята ми се съвпада с тази на ИАК ще отида при друг майстор за баланса ,но междувременно ми казаха че ако са някви новобранци и стегнат болтовете на джантите селската докраи един след друг докрай( а не на кръст малко по малко ) можело да изкривят диска ще отида тея дни и ше пиша какво е станало мерси още веднаж

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диска от стягане на болтове не можеш да го изкривиш. Щом се е появило изведнъж, прегледай тава което си сменил - джантите и гумите. Колегите са прави, не ги слушай какво ти приказват майсторите, ти иди при друг да ги балансира пак и чак тогава евентуално търси проблема другаде.А иначе щом е само при спиране, наистина говори за дискове/накладки.Първо обаче виж баланса на гумите :newbie:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...