chris_barnes 1296 #1 Публикувано 17 Ноември, 2008 Колеги,Имам лек проблем с Хондичката. Като вдигна около 130 (особено като ускорявам) се появява едно гадно тресене на предницата. Когато ходих да ми сменят консумативите (ремъци, масла, филтри) човека ми каза, че някакви селенови втулки на предницата трябва да се сменят, защото имали луфт. Друго което ме притеснява е, че когато сменях гумите (зима иде) забелязах, че десният преден диск има 2-3 каналчета, тоест не се износва равномерно. Пробвах да засиля с 100тина километра и да намаля по-рязко, но няма тресене...и педала не ми подскача, и се чудя, дали проблема ми е от втулките или трябва да си купя нов диск Искам само да спомена, че четирите ми гуми са чисто нови и са балансирани, та проблема не е от тях Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anikolov 10 #2 Отговорено 17 Ноември, 2008 Това, което аз знам е точно от тези втулки, за които говориш и другата причина е криви джанти......при мен като са криви и направо часовника на ръката, с която съм хванал волана се чува как трака Виж ги тези неща и после регулиране на преден мост, надявам се да помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #3 Отговорено 17 Ноември, 2008 Може да е дори от баланса на гумите , въпреки че си правил такъв при слагането им ... имах подобна случка - изправих джантите ( всичките) балансираха ги и колата продължи да скача ... после се оказа, че машината на която са балансирали е много зле и като ми ги балансираха на друго място колата заспа и нямаше кикаква вибрация от 0 до 180 ...Разбира се по-вероятно е да е от криви джанти ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #4 Отговорено 17 Ноември, 2008 Благодаря на отзовалите се колеги Джантите са оригиналните 13ки, не са криви - проверени са, и гумите са нови, балансирани, няма как да е от това. Явно последва смяна на втулките и стенд на преден мост, пък каквото сабя покаже Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове