Jump to content
Guest shumy

Харч на Сивик 1,3/1,5 16V?

Recommended Posts

Guest shumy

Нека колегите с такива споменат колко им харчат, мерси предварително :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino
Отговорено (Редактирано)

Градски условия около 7-7.5 :) Извънградски , зависи как се кара , последния път ми се наложи да карам със 100-110 и ми изяде около 4 литра :)П.П. Забравих да кажа колата e сивик 5-генерация хечбек 1.5 моноинжекция

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Колега(Tino),кажи тайната.Моята съм я пробвал до Пловдив с 90-100 и ми даде 5.Какво правиш ти? :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KATADJIQTA/RAZBIVACH/

Градски условия около 7-7.5 :) Извънградски , зависи как се кара , последния път ми се наложи да карам със 100-110 и ми изяде около 4 литра :)П.П. Забравих да кажа колата e сивик 5-генерация хечбек 1.5 моноинжекция

тино аз сега 6те зимам такава кола и направо ме хвърли в тъча!ти да не си я бутал таз кола бре?или си карал плътно зад някои автобус наистина кажи раз таина аз 6те са радвам да ми хар4и 9 граско и 6 извън а ти ми вкара нова теория за икономи4ност наистина ли дават такива разходи тез коли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vmom

Без да претендирам че съм от на икономичните шофьори, сивикът ми 5та генерация 1.3 с двигател D13B2 харчи средно на нормално извънградско каране с 90-100 малко по-малко от 5.5. За градско в София в центъра след работа твърдо е над 8, но аз като карам предимно по околовръстното и Цариградско е под 7.5Пробвал съм я и на каране на магистралата с плътно газ до ламарината (около 170-175 вдига на равните и прави отсечки и умира) и ми качи твърдо над 11 разход.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino
Отговорено (Редактирано)

Тактиката ми в града е да използвам максимално най-много инерцията на колата , да подавам плавно газта , да отпускам от рано педала на газта като вида , че е червено ( ако ще и да се дотръткам с 5-10 км ) до сфетофара , да карам до 2000 оборота, да пускам по инерция без да натискам съединителя ( ако нямаш чувствителен крак или по-дебели обувки ( маратонки,джапанки и т.н.) колата ще подскача , но ако я натискаш нежно си поема спокойно.А извънградски условия и аз като я натискам упортио харчи над 6 ( за максимален не съм се пробвал ) , но там тактиката е подобна , на баири пускам газта и я давам по инерция , на изкачване не натискам газта повече отколкото на равното , не форсирам на по ниска предавка , за да изпреварвам , натискам пак по-плавно газта :) Колеги не казвам , че извън градско ми е направила баш и точно 4 ;) но около 4 и нещо 5 , имайте предвид , че съм карал на места с 80 ( тунелите и аварийната писта) , имаше и един участак , който ремонтираха и карах към 5 мин с 60 :) А и твърдя , че колата ми е в изрядно състояние ( като изключим загряването поради което и не мога да карам по- бързо :) ) , 13'' гуми и бензин 98 смесен с 95 ( горе долу едни и същи литри )

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

моята и без тази тактика си гори твърдо 7 в града лятото, 5-5.5 извън, а преди години като я купувах, пича от който я взех ме убеждаваше, че в Гърция и Австрия при кротко каране с 80-90км/ч му давала разход 4.5!!! тогава след европейските гьобрета които съм карал ми се виждаше много смешно, но ако сега имам нерви така да карам, дори и с нашите фалшиви бензини, пак ще свали под 5/100 извънградско :) Всъщност карам само с 95 октана Нефтохимски бензин и не си правя експерименти с други :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jonini

Koлеги, вие с този разход и с тези леки крака можете и на 3лв да зареждате.:))))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Абе много странно... Мойта я взех зимата.. Д15Б2 и разхода ми беше 10.5-11 градско. След това като се постопли и се понаучих да я карам разхода падна на 9. Сега като е топло, хем си я посръчквам и пак харчи 8.5 ( но вече е и пълен инжекцион)

Идеята ми е че колите харчат в зависимост от това как ги караш... няма никакъв смисъл на 5-та със 90 да я настъпваш до дупка.

Извънградско, още несъм я засичал читаво и незнам, но аз като видя магистрала и лепвам поне 150-160.... та едвали ще е много добър разхода.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Koлеги, вие с този разход и с тези леки крака можете и на 3лв да зареждате.:))))

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1

4 на ехеи браво ама това да не е разхода на масло?много добър разход :) еи тино я се осъзнай бе

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Със същата тактика на Тино за градско - 6,5 - 7 / 100На дълъг път при 110-120 - 6, ако е 90-100 - под 6!D13B2 :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shumy
Отговорено (Редактирано)

леле вие се возите за без пари :) аз все едно храня 2 сивика :) Р19 1,8 16В Градско- между 13-14л Извънградско: -на ръчка- над 9л -кротко- 8л

Редактирано от shumy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

леле вие се возите за без пари :) аз все едно храня 2 сивика :) Р19 1,8 16В Градско- между 13-14л Извънградско: -на ръчка- над 9л -кротко- 8л

е бе брато какво направи ти?Моя е SOHC VTEC (1.6, 125кс) и извън градско при 150-160 (и 200 правих да се изкефя малко) от София за Варна - 7-7.5л....pri 120-130 - 6.5лГрадско към 10 без много ръ4ка... нормално :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino
Отговорено (Редактирано)

Аз не ви карам да вярвате ;) ако щете , аз си плащам бензина и ако ви лъжа , залъгвам и себе си :) бууууу....ама джоба не мога да го залъжа :);) Е сега пресен разход от Шътъл извънградско , 300 км с 40 литра бензин ( 11 литра 1.84 и 10 литра 1.98 ) 20 км от тези съм минал в София по Цариградско ,бул.България , околовръсно.Средна скорост около 90 км и не съм карал с над 100 ( на отиване бяхме 5 човека , на връщане двама със стоката около 3-ма и половина :) ) със същото каране ;)

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

За Реното е вярно май. Един приятел имаше такова, но ако не се лъжа 8 клапана. Много се оплакваше и той от висок разход. Въпреки, че разхода е много относително нещо. Аз си мисля, че до голяма степен зависи от тежестта на крака.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

Мойта градско някаде дава 3,432 л/100км. ама то щото ми е пробит блока на двигателя и ми изтича от там по 0,6643 л/100км. бензин. а извън градско не съм сигурен ама ходих до варна от софия и се върнах и сипах 4 л. това колко прави разход ?ПС. ние май пак почнахме да се надлъгваме ? на кой колко му е ? така ще заблудите някой и после ще има да ви се сърди. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз съм спрял от одавна да давам мнение по подобни теми. Това е много относително нещо, зависи от много неща като автомобил, драйвер и качество на горивото. Хората са си дали едни заводски данни, който иска може да ги погледне. Обикновенно автомобилите от този вид се мотаят около тези данни, плюс или минус някой литър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Много си се набутал ;) аз сложих за 2 лв и налях 10 литра минерална вода за 1.76 ( сега има промоция и вместо 10 ти дават 11 :) ) и отидох и се върнах до софия :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

де да мовех и аз така :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA

Абе както и да го гледаме хондите си харчат...ама и ние даваме ли се ;) моята грубо като я гледам...от банкя до константин величков...4-5 литра опуква. :rolleyes: ама кво да я правя...сега 6е я водя на диагностика...та кажете..да я водя ли или не си струва...всмисъл козват ли ти не6то там или тва дето си го знае6 ??? иначе извънградско е пушка 6/100 със 140км а тя е D15b2 ae !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sashko

мойта с ръчка аз така си я карам 9-10 на 100 .. колата е 1.5 16V 92г.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ivontyy

Че Хондата е икономична се убедих само преди месец. Имам я от скоро, но не бях засичал - моята е Сивик Аеродек 1.4 IS, 90 коня, 16 клапана.Километрите са и малко - под 60 хиляди, 2000 година. Каране по магистрала около с 120-130 км/ч, планински път с катерене на Карандила, скапаните пътища из Стара планина, проходите, плюс почти непрекъснато климатик - разход точно 6.8л Не повярвях и го смятах 3 пъти - е, толкова се оказа. После, след нов дълъг преход, пак я засякох - същата работа. Значи си е нормално...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...