Jump to content
Guest street_fighter

ЗА и Против Газта

ЗА и Против Газта  

161 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Guest street_fighter

Гласуваите- то ще си покаже,аз съм против,не бих каръл ако трябва или по рядко но не бих сложил а пък и тва за 100-те октана наистина си е далаверка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ами ще интересна такава анкета наистина , но човек трябва да се замисли , дали целта оправдава средствата ;) За какво да си купуваш сивик 5-генерация примерно 1.5 , щото нито е много бърза кола , нито е много бавна , да я покараш няколко месеца  , да й се накефиш и изведнъж като ти й свикнеш се усещаш , че разхода й не ти отърва и си слагаш газ , ебаваш двигателя и цялата кола и т.н.Като си копуваш кола не гледаш само да те кефи , да бъде колата на мечтите ти , а дали си заслужават парите които ще вложиш в нея , дали ще можеш да я издържаш и най-вече дали ще си оправдае парите ;) При ситуацията лична кола , която се използва да отидеш на работа , да я покараш малко събота и неделя , да отидеш до море , или като цяло да минеш кратки разстояния или дълги , но не толкова често - няма смисъл да се слага газова инсталация и т.н. Но ако си копуваш кола , която ще я изпозваш за работа и ежедневно ще минаваш дълги разстояния , то тогава си търси кола с малак двигател , за да гори малко или дизелов двигател , с лесна поддръжка или поносими разходи. Повечето хонди ( за съжеление ) не са коли за работа , не са икономични ако се лашкат и товарят ежедневно  ;)  Малко са моделите , които въплащават перфектната работна кола и за огромно още съжеление , са по-нови ( или коли след 1998 година ).Перфектна работна кола е Логото, Джазза ( новия , пък и стария дори ) и други модели , които в Европа не се предлагат  ;)  За това слагането на АГУ на Шътъл , Акорд или Сивик комби или седан ( които се предполагат , че ще са товарни коли и ще се карат постоянно ) е съвсем нормално  ;) Ама да искаш да караш гъзарска кола хечбек и да не ти се дават по 50 лв месечно за бензин , ще ме извинявате , това е простотия - сивик 5-генерация 1.3 , затъмнени задни стъкла , яко бръмчи музиката вътре , пърди някво гърне за 30 лв отзад и някъв селянин стои и гледа лошо зад слънчевите си очила за 2 лв и ланеца от тенекия пръснат със спрей  :cool:  или пък CRX квато и да е генерация на газ  ;)  ужасТ  :D!!!

И аз съм против , ще карам печка или друга марка , но на хондата си няма да сложа газ :lol: П.П.Извинявам се за оффтопика в другата тема ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg
Отговорено (Редактирано)

Напълно сам съгласен с колегите дотук.Аз на моята кола също не бих сложил газ по две прости причини :1.сега сам и сложил лети джанти и и затъмних джамовете + сега и нося предни фарове и спортен филтър на "K&N" за който ще се изръса поне 180$ и на фона на всичко това газта ще си е подигравка с мен и с колата....2.имах неприятности с една кола на газ и сега - нямам доверие...В краина сметка всеки сам решава... :cool::lol: Само за информация тук в Щатите бензина е $ 2.05 за галон(3.780 литра) а на хубавия е $ 2.23 горе-долу ..... :D

Редактирано от radio_manbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234
:cool: lekichko i az da vmykna - naftichkata tuka dyrji cena blizka ili po-visoka ot premium benzina (koito tuka e nai-visoko okatnov) - ste reche 2,20 - 2,30 za galon! Za kakvo togava da karash naftova kola tuk - e, te i ne karat de! ;-))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Аз пък не съм съгласен.Не искам да влизам в задочен спор (защото той е именно такъв), но смятам че в някои случай няма нищо лошо в това да караш на Газ.Карам Акорд 3 ген., карбуратор, и не виждам с какво газ-та е по-лоша от бензина!?!? Нито върви по-слабо на газ, нито по-лошо. Разбира се, от време на време карам и на бензин, за да поддържам карбуратора, но съм абсолютно доволен от газта и нямам намерение да я свалям.Не съм съгласен единствено с варианта в който си купуваш последна генерация Accord от Бултрако и му слагаш газова уредба. Но, в случаи със стари коли, каквато е моята, е напълно приемливо.А и не виждам чак такъв сериозен проблем от национално значение в това някой хора да карат на газ, че да се пуска анекта :cool:Все пак всеки си има кола и прави с нея каквото си иска, нали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Защо е тази анкета?Та ако можеш да си позволиш да караш на бензин, няма да си сложиш ГАЗ, то е ясно. Всеки слага ГАЗ, от немай къде дет се вика. :cool: От икономия!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

три от колите ми са на газ - Дайхатсуто и Гранадата са карбураторни и няма проблеми, но Митсубишито е пълна инжекция (яко запушена) и като мина на бензин работи на 2-3 цилиндъра, иначе като се кара на газ си е ок, все-пак е 113кс на купе под 900кг :dry: Вчера го оставих в сервиз да му почистват инжекторите, после ще пиша дали има ефект и дали поразиите от газта са поправими.Сега за Хондата - да не се заричам, но мисля да устискам така до 2.30лв за литър бензин (такава е прогнозата до Нова година :rolleyes: ) , после не газ, ами и на метан може да мина Zzz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi
Zzz Как 2.30 бе :dry: Теа луди ли са :P Ше си купя колело баси :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Zzz Как 2.30 бе :dry: Теа луди ли са :P Ше си купя колело баси :rolleyes:

или поне ще си оправиш тоя разход от 18/100 ... време е!Абе стигнахме Европата още преди 2007 ... какво ще правим следващите 2 години ?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

е,пичове не се плешете бре, то прогнозата беше дори за старите цени на бензина от 1.15 евро = 2.30 лв, сега и международните пазари литнаха нагоре и си мисля, че няма да е под 2.50лв/литър по Нова година, а вие се стряскате от някакви си там 2.30....... :dry::rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

само искам да добавя, че газта, пропан-бутана е производна на нефта, и съответно се влияе по същия начин от цените на нефта. Въпреки че така и не разбрах как се определя цената на пропан-бутана, супер-алогична е!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vario

Abe mai nakraia she izleze hodisi pesha i si karai kolata samo po praznitsite egati darjavata sme evropeiski standart s balgarski zaplati.A ina4e vseki se oplakva ot benzina 4e e skap a prez drugoto vreme iz Sofia e zadrastvane na vsikade i nikoi ne sliza ot kolata si te si go digt benzina i digat i digat nakraia she stane tolkova visok 4e i da iskame niama da mojem da si go pozvolim (ne vsi4ki razbirase)ima si hora za koito daje e mnogo eftin .Vkraina smetka i da se iadosvame da pravim anketi nishto niama da promenim . :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

За това , събирайте пари за Хонда Инсайн ;) 5 разход градски режим ( и две три батерий :rolleyes: ) , ма то и тока ще се вдига :dry: малиии , ако прогнозите се окажат реалност си копувам едно голфче 1-чка на нафта :P:P Ужас , за това сега ще гледам да видим дали може си вкараме една 700 кубикова хондичка , да ми гори 4-5 градско Zzz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

И аз съм твърдо против ГАЗта! Евтиното излиза през носа после! Както са казали хората: Икономията е майка на мизерията! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Здравейте момчета,След всичките теми които съм изписал за мойта кола която е на газ сигурно вече Ви е ясно, че съм твърдо ЗА газта.Причината е много проста-ПАРИ.В крайна сметка всичко се свежда до там. За съжаление все не намирам време да се запознаем лично със повечето от Вас на срещичките които организирате.Идеята ми е, че ако газовата е изпипана както трябва може да се каже, че НЯМА компромиси. Аз за сега съм с Ламбда контрол на газтта и "плочка" която не стеснява сечението на всмукателният колектори и съм СТРАШНО доволен.Сега обаче ми се въртят няколко щури идейки в главата а именно :Тъй като вече има дюзи позволяващи впръскването на течна газ....досещата ли се какво може да се получи с малко електроника, програмиране и много ентосиазъм ? - най добрият Air cooler intake :rolleyes: Просто трябва до да се монтират LPG injectors до бензиновите и сигнала от ECU-то към бензиновите дюзи да се прехвърли към газовите като се направи корекция на сигнала +такава по налягане.( абе има и други тънкости но не им е мястото тук )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

Аз съм за бензина да стане 2.50 ама и газта да стане 2лв. че сички които карат на ръба на беднотията ще си спрат колите и така разстоянието от 8 км. от нас до бачкането няма да го изминавам 40 мин. че то сигурно ще ми стане по тънко пътуването пък и 4 лв. да стане от колата не слизам, че да се кача в градския транспорт пък да не коментирам за маршруткито бензина е малко като хляба абсолютно нееластично търсене колкото и да го вдигат се ще се потребява в големи количества :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

При тези мрачни прогнози за горивата, не искам да казвам какво ще се случи с останлите цени по магазините за каквото си помислите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Абе стигнахме Европата още преди 2007 ... какво ще правим следващите 2 години ?!?

ами ще си настъпваме хондите за да можем да ги изпреварим по бързо :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Карам семейната кола на газ и ми е гот!! Но на HONDA CRX газ няма да сложа НИКОГА!!! Ако трябва ще я карам веднъж в месеца!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

Карам семейната кола на газ и ми е гот!! Но на HONDA CRX газ няма да сложа НИКОГА!!! Ако трябва ще я карам веднъж в месеца!

има коли и коли :rolleyes:напълно съм съгласен с твоето мнение :dry:не може да си купиш с2000 и да караш на газ Zzzно примерно акорд или сивик (не вти разбира се) може!:PДобре де някой има ли реална представа и виждал ли е какви проблеми прави на мотора газта?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

има коли и коли :dry:напълно съм съгласен с твоето мнение :rolleyes:не може да си купиш с2000 и да караш на газ Zzzно примерно акорд или сивик (не вти разбира се) може!:PДобре де някой има ли реална представа и виждал ли е какви проблеми прави на мотора газта?
добре де според твоите критерии акорд над 2000 може или неможе :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto
Отговорено (Редактирано)

qkb, не знам какво прави газта по двигателите и генерацията на колите, но всички мои познати, които карат на газ само по сервизите кибичат! :rolleyes:

Редактирано от Concerto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

qkb, не знам какво прави газта по двигателите и генерацията на колите, но всички мои познати, които карат на газ само по сервизите кибичат! :rolleyes:

както писах - аз на шатъла му навъртях над 15 000 км на гас без да е померисъл майстор за газта :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

qkb, ти си знаеш най-добре! бакшишите в сф по същия начин разсъждават! :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Аз съм за,но не и на Хондака ми.На скоро имах GTI на метан ама то такъв куц кон няма.Та ако 6те ска4ам в кола на метан/газ 6те трябва да съм се примирил с тва да правя ластици.Ина4е запо4на да ми идва дебело ве4е по 10-15 кинта всеки 6ибан ден

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Ина4е запо4на да ми идва дебело ве4е по 10-15 кинта всеки 6ибан ден

че аз по кръчми не давам толкова! и в била не оставям толкова! то и за дрехи не давам толкова, и за подаръци на жената не давам толкова!за таз кола ли работя и живея ?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1

е като я плюете тая газ че скапва двигателите някой имали си представа точно как и колко ги скапва :ph34r: поне малка :ph34r: аз лично предпочитам на бенз ама минавам по 40-45000км годишно ама зависи кой как за какво колко каква кола има и ползва .и ако някой знае какво "скапва" газта нека сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow

Taka sega az da se izkaja!!! Po princip i az sym protiv gaz (agu) no w momenta s taq cena na benzina sega naprawo e ugas az samiq montiram takwiz uredbi i moga da kaga 4e ima sistemi (gazov injecion) koito wyr6at rabota i ne dawat mnogo problemi kakto normalnite agu-ta!!! No wse pak i te sa skypi pri men w ProMobile cenata kym klienta e 1900 lv!!! I wse pak az sym zarit ot rabota a 6te mi e mnogo interesno da montiram edna takawa agu na HONDA samo trebe da e pylen injecion!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Колега,пиши на кирилица ако обичаш.:)Добре дошъл в клуба. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

cenata kym klienta e 1900 lv!!! I wse pak az sym zarit ot rabota a 6te mi e mnogo interesno da montiram edna takawa agu na HONDA samo trebe da e pylen injecion!!!!

Доста километри трябва да измина за да избия тази инвестиция :) Според мен няма теоретична причина да се скапва двигателя от газта,мисля че тя даже има по-добри свойства от бензина. :) Според мен лошата слава на газовите уредби идва от "майсторите"Дано никога не ми се наложи да слагам газово :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

бях обещал по-горе да пиша за резултата от почистване инжектори на Митсубишито - само инжектора на 2-ри цилиндър се оказа запечен, свалиха го, почистване в ултразвукова вана ..... и двигателят просто заспа :) явно до тук газта не е нанесла никакви сериозни поражения (което доста ме учудва,но е факт), при това уредбата не е газов инжекцион, а нормално БРС от 450лв, а колата е многоточкова инжекция :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rox

Моето мнение и наблюдения: Предишната ми кола беше Пежо 205 1.4 карбуратор карах я 5 години на газ и колата си е жива и здрава, колко пари е спестила не ми се смята :) . Хондата ми сега е от 2 години на газ (D15B2) и си бачка ок. Това което съм усетил на хондата е че прословутото "задъхване" до 2300 оборота на бензин , почти изчезва на газ ... колата е по-тиха когато работи на газ и е мнооооого по-евтино . Единствените проблеми които съм имал и на двете коли са ниските обороти. 7 годишния ми стаж показа че причините са две въздушен филтър и качество на газта , оправя се положението като надобрееш с врътките за настройка ... неприятен е момента , но като свикнеш няма проблем :). Естествено за максимални скорости не става дума и мощността е по-малка , но ако не сте състезатели няма проблеми. За това че гърмели уредбите от някакво "връщане" на газта и се прецаквали клапаните само съм чувал . Незнам за конкретен случай .... ако някой е чувал или виждал моля да сподели ;).Естествено палене под 10 градуса и изгаряне от време на време по един резервоар бензин е задължително ;) ако си уважавате колите и те се отплащат ;)) . Като цяло съм за газта , но само с мотив намаление на разходите, ако не ви бъркат парите не се занимавайте :) . Не претендирам за техническа грамотност, това е само опит .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

е като я плюете тая газ че скапва двигателите някой имали си представа точно как и колко ги скапва :)

От един пич, дето се занимава с тестване на автомобили (инж. по двг) знам, че проблема на ГАЗ-та в БГ е, че не е изчистена от сяра и запушва дюзите на инжекторите. Също така е по-суха, но това не е проблем при автомобили като нашите предназначени за безуловен бензин.Проблема със сярата е, че при смесване с конденса в двигателя се отделяла някаква киселинност. Това износва лека по лека повече двигателя. За това може да сте чували за автомобили карани много, много на ГАЗ, на които са сваляли буталата и били като разядени. Аз поне няколко такова случай съм чувал от разни майстори.Все пак тази информация я имам от преди 2 год., може да са решили и да преработват повече ГАЗ-та, все пак от тогава насам и се вдигна цената, но нямам нова информация по въпроса.п.п. Аз лично ще мина на ГАЗ, само ако наистина не мога да си позволя да си карам Хондата на бензин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Здравейте,реших да си правя експерименти с газта защото ве4е не се търпи с цените на бензина.Съгласен съм с пове4ето от вас че е срамно,но според мен по-срамно е хондата да седи в бокса :) Занимавам се тунинг и съм на мнение ,че всяка хонда 4,5,6 поколение може да управлява газови инжектори директно с собствения си компютър.За целта ще създам нова тема и моля всички които са съпри4астни към идеята да помогнат с каквото могат за проекта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Добре де някой има ли реална представа и виждал ли е какви проблеми прави на мотора газта?

Ми да ти преебе клапаните и леглата на клапаните най-малкото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

НЕ на газта.....колкото и безпроблемна да ти е газовата уредба си имаш едно на ум и тогава се разваля удоволствието от HONDA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Ама да искаш да караш гъзарска кола хечбек и да не ти се дават по 50 лв месечно за бензин , ще ме извинявате , това е простотия - сивик 5-генерация 1.3

А когато сумата на месец не е 50, а е 200 кинта? И когато тия пари не ти ги дават мама и тати, а ти копаш за тях и им правиш сметката? Тоя месец до сега съм дал почти 150 кинта за бензин (а е едва 16-ти). Предния 200 и т.н. А не че ми харчи много колата - напротив! Съжелявам момчета, срам не срам, следващата седмица минавам на другия бряг... :) Бях върл противник на газта и си оставам такъв, но немога да наривам толкова пари на месец за бензин, при условие, че това не е кола, която товаря и ми изкарва пари. Пък и с 1,3 мотор никога не съм си мислил, че карам бегачка, че да ме е яд за загубените 2-5% мощност! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino
Отговорено (Редактирано)

Ама да искаш да караш гъзарска кола хечбек и да не ти се дават по 50 лв месечно за бензин , ще ме извинявате , това е простотия - сивик 5-генерация 1.3

А когато сумата на месец не е 50, а е 200 кинта? И когато тия пари не ти ги дават мама и тати, а ти копаш за тях и им правиш сметката? Тоя месец до сега съм дал почти 150 кинта за бензин (а е едва 16-ти). Предния 200 и т.н. А не че ми харчи много колата - напротив! Съжелявам момчета, срам не срам, следващата седмица минавам на другия бряг... :) Бях върл противник на газта и си оставам такъв, но немога да наривам толкова пари на месец за бензин, при условие, че това не е кола, която товаря и ми изкарва пари. Пък и с 1,3 мотор никога не съм си мислил, че карам бегачка, че да ме е яд за загубените 2-5% мощност! :)
Колега подкрепям те ;) Преди когато бензина беше 1.40/50 се търпеше , но сега се радвам , че карам СЛУЖЕНБНИТЕ КОЛИ , а не МОЯТА и не й слагам бензин и НЕ ДАВАМ пари за бензин ;) Сега и аз си мисля за алтернативни варианти на ( газ / метан ) , не ме интересува , че няма да е бегачка колата която карам :) Пък и с моята лична кола , не минавам повече от 10 км на ден за да й се безпокоя на разходаП.П. Дидко , бъди далече от мисълта , че " мама и тати " ми сипват бензина в колата или пък ми дават парите :) Като не се знае как стоят нещата , мразя да се дават заключения :) А аз тебе не те имам от споменатите газарчета с 1.3 сивик 5-та генерация Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos
Отговорено (Редактирано)

Преди около 3 год. на родителите ми им докарах един Фиат Темпра 2.0 с газова уредба монтирана в Холандия.

Колата изобщо няма бензинов резервоар,имала е някога но някой луд холандец го е свалил и така я е карал незнам колко години.

Родителите ми я карат така от 3 години и дори не са ходили на Газаджия до ден днешен.Минали са около 40 х.км. в БГ.

Незнам как изглеждат буталата на тая кола но е в перфектно здраве и не дава никакви признаци за ремонт на двигател или други аварии.

Маслото на тая кола от смяна до смяна си остава с абсолютно същия цвят както си го налял,понеже никога не работи на бензин.

Мисля че голямо значение има самата инсталация и начина на монтаж,за да работи на Газ безпроблемно един двигател.

И аз никога не съм карал на Газ и не съм привърженик на това гориво но при тия цени на Бензина и Дизела !!!

Фиата го докарах на ход от Холандия и харчеше около 10/100 и си вървеше повече от добре.

Монтажа и определени части за всеки автомобил са специфични и са от най голямо значение според мен.

Редактирано от Hronos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

П.П. Дидко , бъди далече от мисълта , че " мама и тати " ми сипват бензина в колата или пък ми дават парите :) 

Ей, далеко съм от тази мисъл! Въпроса не беше лично към теб, а принципен!Peace! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...