Jump to content
Guest vex

проблем с Abs-a

Recommended Posts

Guest vex

Като за начало, можеш да провериш каква грешка ти връща ABS-а. Може да е някои датчик или гривна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички, Купих си Хонда Сивик 1.4i 90-тина коня, от това което прочетох във форума мисля че е 6та генерация или англичанка както им казвате :rolleyes:, но имам страннен проблем, когато запаля се чува странен звук мисля че е механичен и след това ABS-a ми бута кракът от педала на спирачката, потеглям и същя звук се чува през определен интервал от време като ако съм спрял на място оборотите играят всеки път когато се чува звукът. След известно време лампата за ABS-a на таблото светва звукът изчезва и оборотите са стабилни когато е на място.Та въпросите ми са следните това ABS-a ли е и колко ще ми излезе поправката евентуално?Предварително ви благодаря за отговорите. Моля ви имайте предвид че това ми е първата японска кола и ако може да ми обясните като на Лайк :Р

1)Добре дошъл колега. Сега англичанката и 6-та генерация са различни. Колата ти с 5 врати ли е или с 3? Ако е с 5 е англичанка. Това е най-простото обяснение. 2)Виж кабела на АБС-а, който е включен към акумулатора дали е ок. Имах подобен проблем и излезе че кабела ми не е бил добре закрепен към акумулатора. Успех с отстраняването на проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Vex, смисъл да я закарам на диагностика, това ли имаш предвид?@Ganchev Добре заварил, ще го проверя тоз кабел дано да е само това :rolleyes:

Редактирано от Slafco

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има една процедура с която се проверяват грешките в компютъра, като със същата процедура, се вадят грешките на ABS и SRS. Трябва да имаш една букса за диагностика... потърси изфорума, има доста писано по темата. Както и ако провериш в някои service manual, е описано добре как се проверяват грешките, както и как се четат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Ganchev Проверих кабела и всичко по него изглежда наред. Добре е захванат за акумулатора и в другия край влиза в някфо реле за АБС-а отворих го и го разгледах доста добре изглейдаше според мен там имаше и някъкъв бушон 40 ампера и той беше здрав.@Vex Потърсих из нета Service Manual и намерих точно за моята хонда обаче за да проверя каква грешка ми връща АБС-а ми трябва SCS Short Connector а аз такова нещо нямам мисля.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е хубава работа :huh:Диагностичната букса е с 2 кабелчета и просто трябва да се окъсят. Хващаш един кламер или жичка и я пъхаш в буксата, и въртиш ключа на контакт :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе хе, босичък съм да :huh: Аз я карах при Омбрето и се уговорихе с него :o иначе може да пробвам днес след работа да го видя как ще ми намигне тоз АБС

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...