Jump to content
Guest Emo

Сивик 5-та генерация

Recommended Posts

Guest Emo

Здравейте колеги, собственици и фенове на Хонда. Скоро ще се наложи да си купувам кола и ме посъветваха това да бъде Хонда Сивик. Трябва да призная, че този модел е стара моя мечта още от Бг, но така или иначе не можах да се сдобия с него. Въпроси имам много и се надявам с ваша помощ да получа точните отговори. Спрял съм се на модела Сивик 5-та ген. седан 4/5вр. Понеже живея в Канада, първо искам да попитам има ли разлика в двигателите и модификциите между Европа и Канада(Северна Америка) за този модел? Чувал съм, че двигателя и скоростната кутия са с едно(общо) масло. Това така ли е или греша? Как мога да разбера какво включва нивото на оборудване? Тук по обявите често срещам модификации DX и LX. Кое ниво е по-високо? Споделете също за силните и слабите места на модела. На какво да обърна по-сериозно внимание като оглеждам автомобила? Ако се сетя нещо друго пак ще питам. Очаквам мненията ви. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest arsen

здравей оносно избора ти сивик пета генерация е много добра кола .Мотора d15b2 е много добър за своите 90 коня но ако искаш нещо по спортно си вземи 1.6 vtek doch 160 коня.Относно има ли разлики има но не големи.АЗ имам civic 4 генерация и е произвден в канада и не виждам големи разлики.Моят е дх и няма ел стъкла има климатик но за това коя модификация предлага по високо оборудване не съм сигурен.Чувал съм че моделите за канада и америка са по качествени от тези предназначени за европа и са по устойчиви на корозия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Канадските Хонди имат няколко принципни различия с останалите видове. Примерно коланите излизат от вратите, а не от колонките и съответно вратите им (и стъклата) са по-дълги, колегата Марк Антоний може да се оплаче надълго и нашироко по тоя повод. Освен това канадските хонди имат система за светене на фаровете през деня, като светят само дългите, но по-слабо, отколкото нощем (токът минава през някакъв резистор, има го нарисуван в мануала). Имаше и още няколко такива, но не мога да се сетя в момента.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

За маслото. Правилно са ти казали, в скоростната кутия се налива двигателно масло. Но се сипва в двигателя и отделно в скоростите. Не седят на едно и също място. Какви марки ще сложиш, може да ти препоръчат, като отидеш да смениш маслото в подходящия за това сервиз. Би трябвало да имат каталози......При мен сложиха Мотул 10-40 полусинтетика. Вече втора година се изтаркаля, не мога да се оплача.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Канадските Хонди имат няколко принципни различия с останалите видове. Примерно коланите излизат от вратите, а не от колонките и съответно вратите им (и стъклата) са по-дълги, колегата Марк Антоний може да се оплаче надълго и нашироко по тоя повод.

Това се отнася САМО за Сивик 4-а ген. Хечбек и за CRX 2-ра генерация (както и разните Акорд модели, 4-а генерация например). Сивик 5-а ген. НЕ е с подобна компановка на коланите, ами си е нормално като за всички останали пазари за които е предлагана :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Колега ако намери6 SI модификацията в която слагат 1,6 Vtec Sohc 125 hp,6te ostane6 dowolen.Разликите във вън6ния вид са минимални,няма мига4и на предните калници,мн . често 6ибедаха е стъклен,оби4ат да слагат климатици, SRS, Cruice control, ама 4есто забравят да барнат и ма6инки на джамовете :rolleyes: тапицериите са мн готски, за друго не се се6там :weights: Е....задният ти номер 6те е квадратен :cool: Що не докара6 не6то кораво нали няма да пла6та6 мито

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

здравей оносно избора ти сивик пета генерация е много добра кола .Мотора d15b2 е много добър за своите 90 коня

няма 5 генерация с тоя мотор канадски

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Първо искам да благодаря за отговорите, а после пак ще питам. :rolleyes: Бегачка не ми трябва, но искам да питам дали Сивик с мотор D16Z6/125 коня се предлага в Канада. Ако не ще се задоволямаме с 90 коня. За маслото-след като и в скоростната кутия се сипва двигателно масло, значи ли, че и то се сменя на 10000км да речем. Искам да питам още подцинковано ли е купето, защото тук зимана се хвърля много сол. Ако споделите още информация ще ми е от полза.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Начи на вси4ките ? 6те намери6 отговори във форума,ползвай search .. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...