Jump to content
Guest raldo

Проблем с плафона

Recommended Posts

Guest raldo

Колеги,имам много дребен но много гаден проблем.Когато затворя вратата отдясно не се изключва плафона.А към вратите е свързана алармата,която е с централно и сега не мога да я включвам,заюото постоянно пищи.Свалих прекъсвача на вратата,почистих го,но уви без резултат.А немога да погледна дали нещо не е наред с кабела,защото той влиза в купето и не виждам как мога да го проверя освен да разглобя половината кола.Обаче от друга страна няма смисъл да правя това,защото ако е пекъснат не трябва изобщо да светва,а не да свети нон-стоп.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има някакви идеи нека да пише.Колата е CIVIC 4gen.Hatchback D15B2 1991

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Не съм запознат с инсталацията на този модел,но щом свети постоянно е възможно кабелът да се е заголил и да е окъсил някъде към купето/плафоните по принцип се управляват с "маса"/.Възможно е ако имаш ключе за светване на плафона и то да се е повредило и като краен вариант проблема може да е в алармата/това не е много вероятно,но се случва/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

колега CRX-а има същия проблем - понякога както си карам и плафона пресветва, както и лампата на таблото за отворена врата.Провери при теб дали е това проблема, дали като натиснеш с пръст датчика и лампата огасва.При мен имаше малко нагар, но пък заради нагара по датчика не щеше да светва лампата.Та ако проблема наистина е в това, той идва от там, че вратата като се затвори и не може да натисне докрай датчика за да изключи лампата. А този датчик не е регулируем.Виждал съм 2 решения. Първото беше да омотаеш изолирбанд около пластмасата на датчика, така че да служи като уплътнение между вратата и датчика и да го натиска по-плътно. Така бях до Юндола, ама изолирбанда се развива и падна.Сега отрязах 2см парче от изолация за прозорци, тази гумената дето е като тръбичка, и я залепих на вратата точно където прави контакт с датчика, вертикално с 'тръбичката' навън.Изолацията е мека и еластична, няма да наранява датчика или вратата -- така ми изчезна проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Колеги,благодаря.

По-точно направих,както каза Magnum(само почистих контактната площ на прекъсвача,но сега пък продължава да пищи алармата.Лампата изгасва и след малко се включва сигнала.Не знам вече какво може да е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

възможно е кабела да е оголен някъде и да дава маса, и да светва лампата. Тогава почти нищо не можеш да направиш, освен да вържеш един кабел за стария, и да издърпаш стария. Което едва ли ще стане лесно, понеже се движат във сноп всички кабели ... може би ако свалиш тапицерията долу на прага ще го намериш, виж в мануела от къде минава този кабел.Но аз все още си мисля, че проблема ти е като моя, тоест вратата не натиска достатъчно добре ключето.1. Когато е отворена вратата, плафона и лампичката на таблото винаги светят, нали?2. Когато затвориш добре вратата, угасват?3. Понякога при затворена врата се включват?Ако всичко е така, пробвай докато си в купето да натиснеш с лакът вратата по средата, там където е ключето. Ако успееш да включиш лампата, значи си като моя проблем.Все пак си мисля, че нищо не ти пречи да сложиш някакво уплътнение, шлауха, изолация на кабел ако искаш, около ключето. Но да не е прекалено дебела

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

@Magnum

1-Свети само плафона.На таблото имам лампа само за багажника.

2-Не угасва,пак.Сега пак почва да свети.Като затворя и отворя няколко пъти и пак светва,съответно засвирва.Обаче като мърдам прекъсвача на вратата плафона леко променя интензитета на светене,което ме навежда на мисълта,че има оголен кабел някъде.Обаче иди намери каде е точно този кабел от вратата.А отделно той е свързван към алармата,когато ми я поставяха и не мога да намеря къде.Отдолу е "некъф ужас,некъф ад" :rolleyes:

Каде мога да намеря тези Manuals за моя СIVIC.На 1net не ми ги отваря.

3-Не.Постоянно си свети.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Добре де, к'во го умуваме сега. Това е най-простата ел.схема, която може да съществува. Важно е да се определи къде е проблема, а оправянето ... там както дойде :rolleyes: Та идеята ми е, ела в неделя на срещата и ще го фикснем, ако не - най-малко ще го детектнем :weights:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Ок.надявам се на помощта Ви,че тази проста ел.схема ми взе здравето и нервите,днес.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...