Jump to content
Guest stenly

Repsol 5w-50 ?

Recommended Posts

Guest stenly

Потърсих из форума обсъждания на тема "масло" и видях, че като цяло Repsol-a e на почит тук. Искам да питам някой има ли директни впечатления от пълните синтетици:5w-40 и най-вече 5w-50 ?Един приятел с Prelude '89-а (2 литра, 139 коня на 250 хиляди) се чуди дали да не налее 5w-50-тката, че лятото най-после като че дойде, демек и температурите ше земат (разгеле) да се покачат и за ръчка в такива времена би следвало 50-ката да е по-подходяща. Но ще е по-спокоен, ако не е пионер в тази насока :rolleyes:Какво показва вашият опит?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

е това и мен ме интересува :rolleyes: до сега съм с 0-40, но искам да мина лятото на 5-50 :lol: също къде из Пловдив се продава Репсол? :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

Бачкам САМО с Repsol.За мен това е маслото.Ако има оплаквания щяха да се чуят :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

a по принцип с какво масло се продават хондите ??? д15-ска примерно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Искам да питам някой има ли директни впечатления от пълните синтетици

Мнението, което пиша не е мое, а на един човек, който е Българин, инженер по ДВГ и работи по световните рали шампионати, както и Париж Декар и тества автомобили на големи автомобилни производители.От него знам, че на автомобил над 100 000, която е карана дори и една смяна с полу-синтетика или с минерално, не се препоръчва пълна синтетика. Това било така, защото минералното масло оставя някакъв вид отлагания в двигателя, които синтетиката не ги отмива. Ако след минерално на смяна сипеш пълна синтетика, ще има отлагания по двигателя, които синтетиката не мие. За това било най-добрата алтернатива полусинтетиката. Може и да преобладава синтетиката в маслото, но да не е изцяло синтетика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Като купих колата и сложих Motul 6100 10-40 полусинтетика и засега сам доволен. Така че помисли и за тази алтернатива. Но пък от друга страна като чета тук ще взема да пробвам на следващата смяна Repsol да видим дали ще има разлика

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stenly
Отговорено (Редактирано)

Благодаря за мненията Ви!За интересуващите се пускам разни интересни материали, които съм изровил из нет-а:http://faq.f650.com/FAQs/OILFAQ.htm - най-обширния материал за масла, на който съм попадал. По принцип е моторджийски сайт, но нещата са универсално вярни в 95% от случаите.Тук примерно дават различно обяснение на въпроса, защо пълната синтетика след 100 000 км на минерално може да доведе до проблеми - защото пълната синтетика съдържа много по-агресивни чистещи агенти, които могат да разтворят евентуални отлагания по гарнитури и семеринги и в резултат маслото да почне да тече през тях. Иначе всички производители (поне за LiquiMoly и Motul съм го виждал на официалните им сайтове) декларират, че смесването (буквалното смесване, а не смяна!) на различни типове месла не е катастрофално.Още два линк-а:http://www.infineum.com/information/tables.html и по-специално това:http://www.infineum.com/information/api-viscosity-2004.html

Редактирано от stenly

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venom_ALIEN

хора от каде да си намера Repsol и колко 6те ми струва. аз сум с d15b2 на 160000км мисла да сложа 15w-40.Мисла 4е това 6те е наи доброто но бих искал да знам и ва6ите мнениа.Ре6их 4е ниама сми да пускам нова тема затова искам да се извина 4е задавам ваапроса тук но ми се стори наи подходия6то.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Този вискозитет е добър и за зимата, и за сега, за този двигател :balloon:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venom_ALIEN

номера е от каде си си купа кайете молиа. :balloon:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Repsol има при Омбре, ако не се лъжа!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Има един магазин точно зад бензиностанцията Лукойл срещу КАТ в Дървеница.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venom_ALIEN

10x за инфото хора

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1
Отговорено (Редактирано)

а някой знае и кое е най-подходящо за скоростната кутия (освен че трябва де е двигателно)кой високозитет е най-добрия?

Редактирано от ALEXANDER 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

На каква цена е литъра на Репсол 4е аз карам до сега с Валволин но съм за смяна и искам да пробвам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

8-10лв е литъра на Repsol 15W40, на 10W40 май цената беше същата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

телевизора го карах с репсол, карах го и с пълна синтетика ELF 5w-30, сега движи и с някакъв шел по-гъст от трансмисионно масло - тъй че хондите много от масла не подбират. Чувал съм за хонда (или опел беше) дето с диона супер кара, ама на тая кола много и отварят двигателя, така че не се брои ;)сега CRX-а го карам с мотул 10-40, май най-доволен съм от това масло. Елфа също не беше зле, особено за цената си, беше по-евтин от минералния репсол. От репсола пък съм най-недоволен, ама това си е лично мнение.Според мен ако двигателя е на 6, няма прекалени луфтове и износвания някъде, тънката синтетика е идеална за него. 5W-30, 5W-40 е идеално за нашия температурен пояс. Това и пише в книжката. Вискозитет 50 е твърде много, затормозява маслената помпа, намаля циркулацията на маслото, особено когато маслото е студено - двигателя по-дълго време работи на "сухо"Пак казвам, HONDA USA вече изисква на всички нови автомобили да се слага 0W-20. А все още се произвежда D16 двигателя ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...