semionov 0 #1 Публикувано 17 Октомври, 2008 Здравейте,От 2 години (50 хил. км) карам Сивика и още не съм му сменял свещите. Не знам предния собственик какви свещи е сложил и кога трябва да ги сменя. Въпроса ми е какво става когато свещите станат за смяна и как да разбера дали са?Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonsterOOD 100 #2 Отговорено 17 Октомври, 2008 Най-добрия начин е, да развиеш свещите и да видиш електродите в какво състояние са. Ако видимо са добре измери с луфтомер разстоянието между двата електрода. Ако нещата са в норми караш и свиркаш, ако не са, нови..... и пак караш и си свиркаш. Лека Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #3 Отговорено 17 Октомври, 2008 е па на тия километри земи ги смени профилактично, говорим за 20-30 лева на 50000км! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stanislava #4 Отговорено 23 Октомври, 2008 Средно статистическата препоръчителна смяна на свещи - на 40 хиляди км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #5 Отговорено 23 Октомври, 2008 Принципно може да почне по-трудно да ти пали колата и да прекъсва чат-пат ... също да ти вдигне и разхода.Не е нужно да чакаш това да се случи за да ги смениш обаче ..... а и с тия 50000 км . Смело се захващай . И купувай само Made In Japan ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #6 Отговорено 24 Октомври, 2008 Гледам, че си и с карбуратор, направо сменяй, не се чуди, услушай се за Denso Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PHOTOCH #7 Отговорено 24 Октомври, 2008 Сменяй, за да не те остави във важен момент.- Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest teror1sta #8 Отговорено 24 Октомври, 2008 аз вече процедирам така: някой като ми каже " я ми виж свещите за смяна ли са?" , аз го питам да ли ги е сменял. И като ми каже "ами аз с тези свещи я купих .." и повече не искам да слушам и го пращам да си купи нови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #9 Отговорено 26 Октомври, 2008 Колега, хич не се чуди а ги сменяй, по-добре ще работи мотора, разхода ще намалее, поне малко, нямаш загуба.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caesar 0 #10 Отговорено 26 Октомври, 2008 Съжалявам, но ще задам един въпрос.В моята документация са дадени два модела на свещите:- за нормални условия - NGK: ZFR5F-11 i DENSO: KJ16CR-L11- за топъл климат и високи скорости - NGK: ZFR6F-11 i DENSO: KJ20CR-L11ДВТ-то е D14A8 a Сивика е 1.4is 1997 годинаКой от моделите на NGK свещите е за предпочитане- ZFR5F-11 или ZFR6F-11 ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #11 Отговорено 26 Октомври, 2008 (Редактирано) ами колега ти си написал отговора :1: ако караш нормално взимаш първите;2: ако я караш само през лятото или на цедка взимаш вторите. Редактирано 26 Октомври, 2008 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caesar 0 #12 Отговорено 27 Октомври, 2008 ами колега ти си написал отговора :1: ако караш нормално взимаш първите;2: ако я караш само през лятото или на цедка взимаш вторите.ОК, колега! Мерси!Ама дайте идея за нормално и за топло или за висока скорост. Например, ако карам през лятото при 30-35 градуса в градско задръстване от кои свещи да си взема. Някой има ли впечатления от опит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest BLEIN MONO #13 Отговорено 27 Октомври, 2008 Ами колега, аз например за люда си взех ZFR6FIX - 11, на него само такива му дават и се държи изключително прилично, всъщност на него само такива му дават де/ тези които написах са същото NGK, но иридиеви/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #14 Отговорено 27 Октомври, 2008 NGK: ZFR5F-11 i DENSO: KJ16CR-L11 поне според мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове