Jump to content
Guest Demon

Смисъла от добавките към маслото?

Recommended Posts

Guest Demon

Здравейте,навсякъде срещам противоречиви мнения по този въпрос. Някой наясно ли е и може ли да даде повече информация?На места препоръчват да не разчитаме само на маслото, а дори и да ни е здрав двигателя, да ползваме добавки, като например тази за защита на двигателя от студен старт!На места пък казват, че хуабвото масло е достатъчно добра защита за един двигател.Какво е показал вашият опит и с какво предполагате, че е най-добре да се поддържа един двигател в добро състояние, за да си остане така добър и винаги във форма!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Едно малко пояснение!Темата не се отнася за маслата, имам предвид, че знам кои масла колко са качествени и какво масло да си купя. Става дума само за Добавки и тяхното действие, върху пезупречен двигател, има ли смисъл от тях?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venom_ALIEN

пи4 зависи от добавката според мене.Има добавки които дигат и мъртвец но само за кратко после се размиват и скапват съвсем двигатела .Наи ве4е зависи на кава основа е добавката.Пример:когато е на тефлонова основа образува се тефлонов филм колата заработва перфектно но след месец дава това покритие запо4ва да се тро6и на пар4ета които запо4ват да доскапват двигатела се6та6 се каква мелиавица настава нали? :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Някъде гледах (в Лукойл май) добавка на Castroll. Целта й била за почистване на двигателя отвътре. Значи, слага се преди да си смениш маслото. Караш 300км така и сменяш маслото. Каквото е изчистила би трябвало да се изхвърли със старото масло.Аз смятам да си купя. Ей така, профилактично. Някой знае ли нещо за това?П.П. Аз не вярвам на такива подозрителни добавки, ама нали е на Castroll се съмнявам да е боклучак.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Някъде гледах (в Лукойл май) добавка на Castroll. Целта й била за почистване на двигателя отвътре. Значи, слага се преди да си смениш маслото. Караш 300км така и сменяш маслото. Каквото е изчистила би трябвало да се изхвърли със старото масло.Аз смятам да си купя. Ей така, профилактично. Някой знае ли нещо за това?

Аз също съм чувал за тези добавки. Но нямам никакви впечатления, за това исках да напиша темата тук.Някак си е много забулена темата около добавките и се избягва, каточели ако питаш някой, ще си помислят нещо лошо за автомобила ти или де да знам. Според мен трябва да открием това було и да имаме представа за какво става въпрос.До тук всичката информация е пак на основата на предположения и слухове.Днес бях в Хонда - Бултрако. Имах друга работа, но между другото ги питах за добавки, кой какво мисли там. Значи един пич ми обясни, че там предлагат добавка само за прочистване на инжекциона, която се слага в горивото. Нямат представа и не могат да ми дадат информация.Преди време един приятел ми каза, че баща му дал в БАН в някаква лаборатория да тестват Мотор Ъп. Каза, че било много добра добавка и я тествали в няколко вида условия, след което му потвърдили, че била добра добавката. Не е човек, дето ще ме лъже, но ми се искаше от още някъде да получа информация. След като му казали, че е добра взел, че си я налял на Голфа си.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

аз имам 4 уневерсални модификатора в двигателя за 40 000 даже от икономия трябва да ми връща бензин но уви, няма никаква разлика нито е по бърза нито по тиха нито харчи по малко, та по мое лично мнение тия работи са пални глупости

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Благодаря колега, такива отговори ми трябват, ако някой друг има впечатления, нека пише! :balloon: Заключенията после всеки сам може да си ги направи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1

Ами само почистващите за преди смяна на маслото струват за спиране на пушеци и тем подобни не стават (пробвал съм сякакви на коли който са ми били за продан от там знам и на стп кастрол шел римет и секви айна не вършат работа) ако има проблем по-добре да се ремонтира двигателя.а на теб защо ти е колега?за какво ти трябва.?.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Не ми трябва, двигателя е пушка :balloon:просто искам да разбера повече и да видя кой какви впечатления има по върпоса като опит имам предвид.А кога е необходимо според теб да се слага такава за почиствне на двигателя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest De Puta Madre

Мисля,че тия добавки са за нови двигатели.Скапания двигател нищо не може да го съживи.Аз съм сипвал някакви добавки и те нищо не са променяли.Ама Абсолютно Нищо.Може би те са предназначени да пазят двигателя,но тия рекламни трикове с оправянето на оборотите,намаляването на разхода и тн...Абсолютен блъф.Все пак това си е мое мнение,но всички са чели ,че Хонда НЕ препоръчва употребата на добавки.Понеже във всяко добро масло има такива!Просто трябва да уцелиш маслото да е оригинално и естествено добро,щото тия масла дето ги продават тук М....А ше им Е..!Както и на Бензина.Но това е друга тема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ALEXANDER 1

Не ми трябва, двигателя е пушка ;)просто искам да разбера повече и да видя кой какви впечатления има по върпоса като опит имам предвид.А кога е необходимо според теб да се слага такава за почиствне на двигателя?

ами преди смяна на маслото разбира се има добавка и промивно масло едн се сага в старото масло и двигателя работи 5-10мин. или 5мин после го оставяш една вечер да седи така и после пак го палиш за 4-5мин. и е ок а другото е като източиш отработено то масло наливаш промивно работи 8-10мин и слагаш новото масло промиването е по необходимо при дзелите .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

2х10 000 км CRX-а е каран с LIQUI MOLLY с молибденовата добавка, която уж предпазва двигателя при студен старт. Сега съм с MOTUL без добавка, и сутрин като паля, двигателя е по-тих, не съм забелязал да се износва повече, и харчи по-малко масло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...