Jump to content
CH3CH2OH

не пали, няма ток..

Recommended Posts

здравейте. днес се случи следния проблем - давам на контакт, завъртам да запаля и абсолютно нищо не се случва, стартера не върти, чува се едно бипване (точно като това на алармата) и пак си остава на контакт. не съм пускал други консуматори. после дойде един приятел, отворихме капака, той пипаше по кабелите (понеже тия на акумулатора не са мн добре сложени) обаче нищо. по едно време каза че изпушило нещо ама явно малко е било понеже аз от вътре нищо не видях. после забелязахме че цялата ел система не е наред - чистачките вървят страшно бавно, водата за тях излиза съвсем по малко, а преди при отворен прозорец ме изпръскваше!! светлините също - късите светят леко, дългите никак, единия мигач не работи, другия почти не се забелязват..после ме дърпаха с друга кола и аз в хондата пускам 3та и не пали.. то нямаше много време теглене понеже бяха малки улички и трябваше да се разминаваме с други коли и намаляхме скоростта, но все пак..а като я карах за последно (преди 4-5 дена) нищо и нямаше. от тогава не е пипана. паркирах, извадих ключа и си тръгнах.като я взех април месец палеше само както врътна ключа и моментално двигателя заработва. обаче преди месец и половина някъде почна да се увеличава много това време. почна стартера да върти по 5-6 секунди и нищо (поне тогава въртеше, сега и тва не ще). даже един път се отказах и си взех автобуса. после почна да пали на 2/3 цилиндъра (тя е с 4) и после заработват всичките. само да кажа че кабелите на свещите съм ги сменил преди 2-3 месеца с бош и нищо им няма, карал съм я на 5та с 40 на 800 оборота и не прекъсва (е не я карам така постоянно де, само през 2-3 седмици за тест на кабелите и то по 30-40метра). свещите също са ми нови денсо на 3-4 месеца. мислех да и видя свещите дали са зацапани (и бяха - въглен батко!!) и да я водя на реглаж обаче постепенно почна да пали по-добре (не за части от секундата както в началото, ама за 2-3 секунди със съвсем малко подаване на газ) и заебах идеята.обаче сега тоя проблем си е нещо в електрониката, не в свещите май..имате ли идеи ??

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

провери масите първо, на акумулатора и на двигателя, може да е ръждясала и да не дава добър контакт. все пак не е първа младост.. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пробва ли с друг акумулатор? Ако ти се е прецакал акумулатора, дори да вържеш с кабели друга кола, пак може да не запалиш. Наскоро имах подобен проблем, сменихме акумулатора и всичко си е ок.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...