todorid 0 #1 Публикувано 9 Октомври, 2008 Здравейте колеги!От 2 седмици съм горд собственик на Хонда Акорд 2004 година, автоматик-типтроник, 2.0. Забелязвам следното нещо и не знам това дали е нормално. Понякога ниските обортоти при спряла и загряла кола са 600, а понякога са 800. Нямам предвид че оборотите играят. Просто понякога закотвя на 600, а понякога на 800. Не съм сигурен, но ми се струва че пада на 600 когато съм в задръстване. Някой знае ли нещо по въпроса?Съжалявам ако е писнано по темата, но доста се порових и не намерих нищо по въпроса.И още нещо- няма ли как да виждам разхода на дисплея или на километража? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todorid 0 #2 Отговорено 9 Октомври, 2008 Току що ми хрумна че може би има връзка с климатроника??? Когато се включи автоматично колата да работи на 800, а като се изключи на 600. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #3 Отговорено 9 Октомври, 2008 бензин или дизел? Мисля че хондите трябва да си държат на 800 оборота винаги. Иначе е нормално на климатроник да ти повдига оборотите защото компресора товари мотора доста Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todorid 0 #4 Отговорено 9 Октомври, 2008 Бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #5 Отговорено 9 Октомври, 2008 ходи в бултрако да ти я закачат на компа, ДА ТИ Е МИРНА ГЛАВАТА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #6 Отговорено 9 Октомври, 2008 При автоматика понятието обороти отстъпва по важност на термина необходима мощност - колата сама си определя колко мощност и е необходима в конкретният момент според натиска на педалчетата газ и спирачка. И при мен "играят" в зависимост от включен климатик, фарове , надута до край музика + усилватели ....Относно разхода и доста други неща - http://forums.hondabg.com/index.php?showto...mp;hl=infoboard Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikola Kostadinov 0 #7 Отговорено 9 Октомври, 2008 Ако имаш газово също оказва влияние.... но едва ли си сложил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todorid 0 #8 Отговорено 9 Октомври, 2008 Не нямам газ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #9 Отговорено 9 Октомври, 2008 Съвсем нормално е, празните обороти са едни, но заради компресора на климатроника се вдигат оборотите. Ако намериш сервизна книжка, там наи добре пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #10 Отговорено 9 Октомври, 2008 (Редактирано) Колегипуснах една тема за газов инжекцион и обороти в "общи"- Хонда са направили (поради екологични причини) в задръстванията оборотите да се намаляват до 500-600 без да гасне двигателя. Разбрах това от една фирма, която предлага и монтира руски газови инжекциони- и според тях това е голям проблем при монтиране на газова инсталация. Не зная дали е истина- но се загледайте- когато сте на едно място дали не се намаляват оборотите от самосебе си- ако е така, значи може и да има нещо вярно в това.Поздрави Редактирано 9 Октомври, 2008 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове