rocnogap 113 #1 Публикувано 20 Септември, 2008 Колеги случея е следния , ставам си сутринта и завъртам и к*р , няма ток и свалих акумулатора и видях че няма течност вътре , премерхме и го и показа 14 волта ... което доста ме учуди досипахме дистилирана вода пуснахме го да се зарежда и показа 15,7-8 волта ... до колко то знам трябва да е 12 като е изгасена колата и 14 ако алтернатора работи нормално ... някой има ли идея какъв е случея ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ganeca 2 #2 Отговорено 20 Септември, 2008 Колега, вероятно имаш прекъсната клетка.При премерване показва нормален волтаж но при натоварване - кляка.Това можеш да го провериш така - сваляш акумулатора, развиваш капачките и го товариш яко /да речем със стартер/. Ако от някоя от клетките започне да излиза лек бял пушек - прекъснал е и се оправя с нов.Ако не е така не знам какъв е проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #3 Отговорено 20 Септември, 2008 а най лесно е отиваш на акумулаторджия и ти го замерва за 2лв. ама щом е бил сух.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове