Jump to content
Guest gothic_fan

Е ТОВА ВЕЧЕ НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА!

Recommended Posts

Guest gothic_fan

Тъй като ми докараха кристални стопове за Хондичката реших да продам старите и тъй като не съм в час с цените врътнах едно телефонче на тия калпазани от Бултрако, ей тъй от любопитство за да се ориентирам за колко пари най-много може да се вземат ..... Не можах да повярвам на ушите си, значи цитирам цени на стопове за Civic hatch. 92-95 :външен : 230лв БРОЙ !!!вътрешен: 133лв БРОЙ !!!Аз не претендирам че съм много добър по математика обаче както и да го смятаме това прави 726лв КОМПЛЕКТА, приятели мои !!!!!!За справка, кристалните ми стопове, които дойдоха от Щатите ми излязоха около 300 лв (е, аз дадох пове4е, защото се наложи преправяне) !!!!!Въпросът ми е реторичен : тия мОмци от Луната ли ги карат частите или работят по курс 4 лева за 1$ , аз тук защо го гледам по 1.56, да не се е вдигнал, пък аз да не знам :blink:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Ama i ti обади цифра,мойте 6то излязаха 120$ пак от там :D Бултрако са си цифромани :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Въпросът ми е реторичен : тия мОмци от Луната ли ги карат частите или работят по курс 4 лева за 1$ , аз тук защо го гледам по 1.56, да не се е вдигнал, пък аз да не знам :blink:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И кое те кара да мислиш, че оригиналните маркови части на хонда трябва да са на една и съща цена с пластмасовите aftermarket лъскавини, по които всички толкова много са хлътнали и на които след година-две-три ще им опада шаренийката и ще се чудите в коя дупка да си ги заврете? И това е риторичен въпрос. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Подкрепям Victor на 100%. А и не виждам вина в Бултрако.Лично съм проверявал цените на частите за Хонда и са почти еднакви в цяла Европа.Могат да излязат по евтини например ако си ги вземеш от Германия и тук не им платиш мито и ДДС.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

По въпроса за 120$, обаждах се днес на посочения телефон в официалния сайт, човекът ми каза точно тези цифри които съм цитирал,може и вие да се обадите, тел. +359 (02) 8181960, така че не знам, инфлация :blink: ........ А за пластмасовите aftermarket лъскавини, специално за фарове и стопове, дали са оригинални или не, то е все пластмаса, аз лично предпочитам да си карам с кристалките по 130$ , а ако изкарат 2 години ще си удрям г... в тавана, и то не защото не им е опадала шаренийката, а защото съм ги опазил от "културните" бг шофьори, за които светофарите са извънземни израстъци обозначаващи наличие на множество фарове и стопове за чупене. И ако ми счупят оригинален стоп ще ми е "маааалко" по-зле от това да ми отнесат някоя фалшива кристалка (която btw не изглежда никак зле) :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

аз си купих чисто нов преден мигач за Сивика и по магазините за Японски авточасти излезна 20 лв. чисто нов. В Бултрако не съм звънял, ама нямаше да е под 60. Обаче си е нормално, всяко прдеставителство продава скъпо. Пък може и мигача да не е оригинален, ама който го е видял и го е познал, има една бира от мен. По нищо не се различава от оригиналния и е вече на местото си 1 год.А относно кристалните стопове. По-добри са от оригиналните. Дори светват една идея по-бързо, защото са с диодни светлини и хабят, по-малко ток. Ама като изгорят диодите си поръчвай нови стопове. Но недейте да бъдете предобедени за тунинг частите. Обикновенно са по-прецизно направени от обикновенните заводски. Аз лично съм решил да си взема дискове за спирачките от тунинг фирма, защото са много по-добри и са може би на цената на оригинални в Бултрако!Всичко е според зависи, какво търсиш, колко пари си готов да дадеш и дали те кефи. Мен оригиналните стопове не ме кефат повече на външен вид от кристалните, но не бих си сменил моите с кристални, просто мой малко консервативни убеждения за външния вид на автомобила :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter
Отговорено (Редактирано)

По въпроса за 120$, обаждах се днес на посочения телефон в официалния сайт, човекът ми каза точно тези цифри които съм цитирал,може и вие да се обадите, тел. +359 (02) 8181960,  така че не знам, инфлация :blink:  ........ А за пластмасовите aftermarket лъскавини,  специално за фарове и стопове, дали са оригинални или не, то е все пластмаса, аз лично предпочитам да си карам с кристалките по 130$ , а ако изкарат 2 години ще си удрям г... в тавана, и то не защото не им е опадала шаренийката, а защото съм ги опазил от "културните" бг шофьори, за които светофарите са  извънземни израстъци обозначаващи наличие на множество фарове и стопове за чупене. И ако ми счупят оригинален стоп ще ми е "маааалко" по-зле от това да ми отнесат някоя фалшива кристалка (която btw не изглежда никак зле)  :D

прав си човече, и аз предпочитам да сменям кристал на 2 години от колкото оригинал на 5 и не е гаранция че някои няма да се заблее по накоя мацка на тротоара и арееее.....аз предпочитам отиде ми кристалката за 300лв от колкото оригиналът за 760лв Редактирано от street_fighter

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

по принцип съм съгласен за тунинг частите обаче за стоповете и фаровете въобще не е така.ако ги видите отблизо ще се убедите и вие :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

По въпроса за 120$, обаждах се днес на посочения телефон в официалния сайт, човекът ми каза точно тези цифри които съм цитирал,може и вие да се обадите, тел. +359 (02) 8181960, така че не знам, инфлация :blink: ........ А за пластмасовите aftermarket лъскавини, специално за фарове и стопове, дали са оригинални или не, то е все пластмаса, аз лично предпочитам да си карам с кристалките по 130$ , а ако изкарат 2 години ще си удрям г... в тавана, и то не защото не им е опадала шаренийката, а защото съм ги опазил от "културните" бг шофьори, за които светофарите са извънземни израстъци обозначаващи наличие на множество фарове и стопове за чупене. И ако ми счупят оригинален стоп ще ми е "маааалко" по-зле от това да ми отнесат някоя фалшива кристалка (която btw не изглежда никак зле) :D

Май не ма разбра http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...7972822415&rd=1 на мойта елка е 200 лв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan
Отговорено (Редактирано)

Май не ма разбра http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...7972822415&rd=1 на мойта елка е 200 лв

Man, да не забравяме че примера ти е за кристални стопове с обикновени крушки, аз говоря за такива със светодиоди, естествено че ще има разлика в цената, то и в изгледа, и в светенето има :

Публикувано изображение

Между другото, цената на тези на снимката е 130$ , +20$ доставка до USA, +20$ доставка до БГ = 170$

:D , ако имаш време поразтърси се в нет-а за стопове за Civic със светодиоди... :blink:

Редактирано от gothic_fan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

въпроса с "оригиналните" части стои по същия начин не само за хонда а за всички марки автомобили. Преди време се блуснах с един ситроен БХ и доста позназах предницата. Целият ремонт ми излезе 1500 лв, като за тази цена трансплантирах мотора и салона на ново друго старо купе. В същия ден на катастрофата един заплес удари монедеото на баща ми, строши единия фар и предната броня. За тия два детайла в Мото Пфое искаха почти 900 лв...Само фарът беше 450 лв !!!!!!Аз си купих нов фар за Акорда за 115, пък нека да не е "оригинален"...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DJ Tymbi

..........момчета ( и момичета :) ) няма оригинални части.......има части, правени за еди коя си фирма , но оригинални няма, и това е толкова по вярно, колкото по стара ви е колата........Виж, за 2005 година един фар за Акорд може и да е оригинален, но за моята ,която е 95 година (СС7) няма оригинални части....... ;) Под оригинални части разбирам дадена част да е правена за този модел , тази модификация от фирма Хонда ( или Мицубиши, Нисан, Тойота и т.н.) ............това значи оригинална част...........всичко друго - е част ,която е правена от еди коя си фирма, за еди коя си фирма, модел, модификация и т.н. и качеството й зависи преди всичко от парите,договорени при включването на дадена сделка м/у фирмата възложител, и фирмата производител............ ;):D;) Пример..............да вземем лагер на главина,............лагера не е оригинален , т.е. не е правен от Хонда, а от Койо.........на самия лагер си пише че е Койо.........фирма Койо прави за този марка ,този модел и тази модификация лагер на главината, който обаче не е оригинал ,а е на фирма Койо, а фирма Хонда ги слага на този си модел, тази модификация и т.н............. :D Това е ........примерно и на Еклипса ми ,който е модел 2003 година( и произведен) и който нищо не е пипано по него , идва с лагери Койо...........това обаче не е оригинал, на него не пише Мицубиши ,нали така...... :D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Много размихме темата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cK1

Съгласен съм с идета за оригиналните части (и тези произведени от фирма изпълнител което е горе-долу едно и също, прав е колегата),но все пак има някакъв бъг в сиситемата ... хонда сивик купе сте виждали колко струва в щатите -160 катъра все пак :) а в БГ ако не се лъжа най-евтината е около 26 хилки и то с най малкия мотор.Пък и да ми кажат 450++ за 1 датчик за АБС от бултрако тва вече не го разирам деаа. Стигнах до извода че ако си я продам на части по цени на бултрако ще съм горница поне 2-3 пъти :D) Супер скъпо е при тях, е за консумативи винаги ще ги предпочета ,но и друга разлика ще ви кажа :крушка за лампа във вратата ,тези дето като отвриш вратата и свети червено. 7 кинта съвсем случаино видиах в един магазин абсолютно същата (и като параметри) 0.65 стотинки ! е кво е тва деаа,тъпа крушка.П.С. сорка, верно размивам и аз темата, но нали за цени става въпроз на "оригиналните части"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Относно стоповете, фароете и мигачите има 3-фирми поне за мен: APC, TYC и DEPO. Всичко друго е компромис.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

..........момчета ( и момичета :D ) няма оригинални части.......има части, правени за еди коя си фирма , но оригинални няма, и това е толкова по вярно, колкото по стара ви е колата........Виж, за 2005 година един фар за Акорд може и да е оригинален, но за моята ,която е 95 година (СС7) няма оригинални части....... ;) Под оригинални части разбирам дадена част да е правена за този модел , тази модификация от фирма Хонда ( или Мицубиши, Нисан, Тойота и т.н.) ............това значи оригинална част...........всичко друго - е част ,която е правена от еди коя си фирма, за еди коя си фирма, модел, модификация и т.н. и качеството й зависи преди всичко от парите,договорени при включването на дадена сделка м/у фирмата възложител, и фирмата производител............ ;):D;) Пример..............да вземем лагер на главина,............лагера не е оригинален , т.е. не е правен от Хонда, а от Койо.........на самия лагер си пише че е Койо.........фирма Койо прави за този марка ,този модел и тази модификация лагер на главината, който обаче не е оригинал ,а е на фирма Койо, а фирма Хонда ги слага на този си модел, тази модификация и т.н............. :D Това е ........примерно и на Еклипса ми ,който е модел 2003 година( и произведен) и който нищо не е пипано по него , идва с лагери Койо...........това обаче не е оригинал, на него не пише Мицубиши ,нали така...... :D;);)

Абе колега говорим за коренно различно нещо , много ясно че Хонда ( Тойота , Нисан и т.н. ) няма да са призводители и на барчето на колата , лоста на скоростите , крушката на задния стоп или тапицерията на седалката ;);) А по темата , наистина кристални стопове си седят много хубаво и просто прявят колата различна и на някой коли ( цвят на колата ) стоят невероятно , има и такива на които оригиналните стопове стоят отвратително , няма синхрон ако щете :D Но наистина , стоповете на gothic_fan стоят невероятно хубаво , но е преправил ( до колкото разбирам ) самото купе или ламарините около стоп-а , което следва че при смяна на стоповете , ако те се окажат в оригиналните размери ( дори и ако са кристални ) , а не в преправените ??? :);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...