bakalavar 0 #1 Публикувано 14 Септември, 2008 Здравейте,не видях да е дискутирана тази тема специално и затова реших да пусна такава,защото ме мъчи много.Страшно много се чудя коя кола да взема.Някакви плюсове и минуси да ми кажете за тези коли,специално за маздата.Цената на колите е почти еднаква и затова голямо чудене пада.Питам тука за Маздата,защото ако питам във Мазда Форума,няма да е обективно мнението според мене.Много ще съм благодарен на всякакво мнение по въпроса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest rockDrive #2 Отговорено 14 Септември, 2008 здр колега, според мен маздата е по дамска кола, но докато не се качиш да покараш и двете няма да разбереш за какво ти говоря успех в избора! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest sturshel #3 Отговорено 14 Септември, 2008 прелюд ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest BOSS`HOGG #4 Отговорено 14 Септември, 2008 Колега , цените на двете коли нямат нищо общо, Ако вземеш един прекрасен прелюд в който да се качиш и да караш , с парите с които ще го вземеш можеш да си купиш две мазди , защо ли прелюда ще е по скъп ??? Не че мазда е лоша кола просто не е от класа на Прелюд от кадето и да го погледнеш. Но все пак това си е мое мнение а избора си е твой и едва ли някой в тоя форум ще ти каже да си вземеш мазда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Еди Ведър #5 Отговорено 15 Септември, 2008 ...Маздата е много добър и издръжлив автомобил много по широка е от Прелюда,за по красив незнам въпрос на вкус,но ако мислиш да возиш повече от един приятели с Прелюда няма да стане почти двуместна кола е.Чел съм много за МХ защото исках да си купувам такава сядал съм в няколко такива и колата си е готина,няма много оплаквания от нея за качеството и знам,че не се троши много ....аз лично избрах Сивика защото я превъзхожда откъм разход и вървеж,но да си призная имах по едно време големи колебания коя да е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #6 Отговорено 16 Септември, 2008 Както казва BOSS`HOGG, маздата е 2 пъти по-евтина от Прелюда. Не знам какво си гледал. Двете коли наистина са различни класове (и различна класа). Проблема на прелюда е че е малко тесен. Маздата пък се води малолитражна кола (освен ако не си вземеш V6), което означава по-нисък разход (+), по-малка мощност (-) и по-малък въртящ момент (-). Като цяло Прелюда е по-мощният, по-комфортният, по-скъпият и по-лаком за гориво. Избора ти би трябвало да е ясен - ти си знаеш каква кола ти трябва. Аз лично съм собственик на Прелюд и честно да ти кажа Маздата наистина ми е малко женска. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #7 Отговорено 16 Септември, 2008 Колега не знам за Прелюд как е, но мазда сам карал с двигател 107 к.с. на един приятел и по неговите думи остамах с впечатлението, че много се чупят.Той си я докара от Германия на хот и като се прибра цялата предница бе за смяна.Изтарвали амортисьори, счипена пружина и т.н.За сравнение братни наколко месеца по рано си докара сивика по същия път и стана 1 год. и нещо и още нищо не е барнал.Возили са ме и във версията с V6 двигател но не бях много очарован (моето купе смятам, че варви повече 125к.с. ).А и двигателите на хонда са по издражливи,моя приятел с маздата като го питаш колко гори-той те пита кое-масло или бензин .И цените както бе споменато по горе изобщо не са близки, хубав прелюд си е няколко хилядарки отгоре.И аз исках МХ-3 или сивик и сега изобщо не съжалявам за избораси и като човек ти препоръчвам Хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
behemoth 0 #8 Отговорено 16 Септември, 2008 Привет и от мен колега Аз до скоро карах мазда 323, която е малко по-голяма то МХ-3. Като цяло съм доста доволен от здравината. В момента карам прелюд, но 5та генерация. Не знам как обаче си се сетил да сравняваш двата автомобила. Цената им е различна, класа също. По-скоро би трябвало да сравняваш МХ-6 с Прелюда. Като цяло Прелюда е поне един класн по-добър автомобил, но и по-скъпичък. За въвреж, не знам към кой двигател на маздата си се ориентирал, но върви прилично. Ако трябва да перифразирам избора при теб, седи така:Дали да си купя по-евтина, по-икономична кола/Маздата, освен ако не си си намерил 2.5 двигателя, което много ме съмнява /, ИЛИ да си купя лукс, возия за малко повече пари. П.С. Забрави и в маздата да возиш нещо различно от по-дребни момичета или ученици 2-ри класИ двете коли са хубави, но един глас от мен за прелюда. НЕ забравяй че избора си е твой, и ти ще караш/подържаш колата после :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kando 0 #9 Отговорено 16 Септември, 2008 за Прелюд много много не знам,возил съм се само един път и....... и завиждам на всички които карат такава кола.Но МХ-3 съм карал и изобщо не разбирам как може някой да се зарибява по тази кола.Но и наистина има разлика в цените на двата автомобила както споменават всички,освен може би ти да имаш някакви конкретни оферти.Но при еднакви условия съвета на всички както виждаш е Прелюд,а моя като допълнение е изобщо не ти трябва МХ-3,това е по добър избор само от Голф 3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lefter0v 0 #10 Отговорено 16 Септември, 2008 Защо всички казват че прелюда е тясен бе, аз в по широка кола от на шефа ми новата е класа не сам се качвал за сега от колите който наи се доближават около цената на моита? една колежка има мазда 323ф и ми се вижда доста тясна отпред като седнат двама по 90-100 кила да кажем в сравнение с прелюда) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #11 Отговорено 16 Септември, 2008 (Редактирано) Отзад неможе да се седне , отпред е направо прекрасно.Отзад седалките са удобни , ама за краката няма място освен ако отпред не стои някоя мацка 1,60 и да си е дръпнала седалката напред.А и седалките са толкова ниски , че неможеш да си мушнеш краката отдолу даже.ПС: ама ти автобус ли ще си купуваш или спортна кола ?! Редактирано 16 Септември, 2008 от Izanagi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lefter0v 0 #12 Отговорено 16 Септември, 2008 Отзад неможе да се седне , отпред е направо прекрасно.Отзад седалките са удобни , ама за краката няма място освен ако отпред не стои някоя мацка 1,60 и да си е дръпнала седалката напред.А и седалките са толкова ниски , че неможеш да си мушнеш краката отдолу даже.ПС: ама ти автобус ли ще си купуваш или спортна кола ?!аз незнам кой си купува прелюд за семеина кола?а и аз специални си е зех точно заради това да не ставам таксие все пак всеки си знае за него какво му трябва, но аз сам доволен от както смених колите с тази, 1-2 пати са ме карали да возя някой до някаде и вече не ме занимават, мнооо сам рахат ,седалката на зад и като в фотиол с вибрации става Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
behemoth 0 #13 Отговорено 16 Септември, 2008 Абе всички ти даваме съвет, кой по-успешно кой не чак толкова. Аз до скоро се чудех м/у Прелюд и Селика.Решението беше просто. Помоли някой колега от форума да ти покаже какво може Прелюда. Как се седи, как вози... Мисля че има доста хора с 4та генерация.Направи същото с маздата и ще вземеш лесно решение. Но не очаквай тук някой да ти каже не взимай хондата, боклук е. Все пак това е форум на хонда П.С. Но предивид повечко пари за бенз ако вземеш Хондата. Все пак маздата е 1.6, или 1.8, или 2.5/това е много много рядка кола/ а Прелюда почва от 2.0 Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magian 0 #14 Отговорено 16 Септември, 2008 (Редактирано) При мен избора беше между Prelude, Celica и Fiat Coupe. Колкото и странно да ви се струва Фиата е една доста добра кола и просто красотата на Прелюда (слабост ми е) и липста на Fiat Coupe 20V на пазара надделя в полза на Прелюда.И аз основно се бях насочил първоначално към Селика 1.8, 6 генерация, но после като огледах по-добре Прелюда и размислих... пък и 160 кончета + 4WS направо не остана и грам съмнение. Иначе и аз оглеждах и този Фиат, и Форд Проб и Мазда Мх-3 и Мх-5, и Хюндай Купе, Мицубиши Еклипс 1 генерация, та даже един американски Шевролет Кавалер... но Прелюда ме спечели Редактирано 16 Септември, 2008 от Preluden Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bakalavar 0 #15 Отговорено 18 Септември, 2008 Благодаря за мненията Значи от МХ-3 се отказах тотално,НО ето това ми хареса доста Мазда МХ-6 и утре ще ходя да го гледам.Някакви отзиви за тази кола,четох ,че повечето от частите били съвместими с Мазда 626. Обаче,Прелюда нещо ми е на сърце ебати,затова и пиша тука за да ми кажете "вземай прелюда ,махай ги тея мазди". Този Прелюд доста ми хареса,обаче нещо ми се струва доста тънко.А в София почти няма обяви за Прелюдки Дали може някой колега от Пловдив с повечко свободно време да мине да го види и да каже дали си струва да се разкарвам до Пловдив.Ще има бири мири на корем ако някой свърши тази услуга Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове