Jump to content
Guest Gandalf

Проблем с вентилатора

Recommended Posts

Guest Gandalf

Не ми работи първата степен на вентилатора.Всички останали си работят.От какво може да е това :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Не знам каква Хонда караш но при мен( и не само при мен) беше същото !На корпуса на Вентилатора има завита една "плочка" с 3 резистора направени от кантал (реотан по народному :lol: ) съответно за 1-ва, 2-ра и 3-та степен.Както ще видиш като го свалиш единият ще е прекъснал ( в твоят случай най-тънкият). Вземи един мултицет и пробваи да му измериш общото съпротивление, но ако не се лъжа май беше 2 ома. Отиваш до един магазин за електроника и си купуваш КЕРАМИЧЕН резистор 2 ома, минимум 10 Вата. ( възможни са и комбинации).Запояваш го на мястото на старият и си готов :( ps: Погледни и другите "реотанчета" ако са много ошушкани сменяй и тях. Другото (за 2-ра степен т.е. по-дебелото) май беше 1 Ом, но не съм сигурен така, че мери !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Мерси за подробните обяснения, но май не по моите сили.Явно ще трябва да се ходи при майстор.А вентилатора е зад жабката или се бъркам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Да, вентилатора е зад жабката :( А плочката за която ти говоря е на видно място ( ореантирай се по кабелите, те влизат в нея) :) Но ако ще ходиш на майстор по-добре иди на жичкаджия, иначе рискуваш да обикаляш цял ден по моргите заради 1 левче. Толкова струва един резистор :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Много се кефя на компетентни отговори!!!:blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sashko

а като се разбръмчи вентилатора какво предлагаш?особено като затворя потоко на въздуха вътре бучи яко! :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...