Jump to content
stasko0o

въпрос за катализатора

Recommended Posts

Искам да попитам,че до колкото разбрах имало коли който на катализатора им имало сонда и ставало мн сложно като се свали катализатора някои имал ли представа дали има такова нещо на прелюда или може да го махам спокоино. Благодаря ви :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако сондата ти е преди катализатора, тоест керамичната пита вътре - няма ядове. Независимо дали на негово място ще слагаш резонатор или тръба, сондата се развива, тръбата се продупчва, заварява се гайка и сондата се завива обратно. Гайката за сондата е от предна главина от Лада :worthy: Ако имаш сонда след катализатора, тогава е лошо, зашото ако го махнеш, ще ти светне чека. Има вариант на тази сонда да се сложи емулатор за газова, за да лъже компа, но не съм сигурен какъв ефект има. Когато съм свалял катализатори на коли с 2 сонди, винаги съм слагал нови - универсални катализатори, съобразени с кубатурата на двигателя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pepix_

махай го и ми се обади да ти го купяп.с. изкупувам катализатори :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ли че ако не ти светне чека нямаш сонда.Щото аз си махнах моя на акорда и за сонда въобще не съм се сетил.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш т.нар. мониторна сонда - тя е след катализатора - тогава ти светва чека. Иначе имаш, но тя е преди него, следователно с или без катализатор, тя си отчита топлината на изгорелите газове. Тъй като работната температура на катализатора е около 600 градуса, газовете, които излизат от него, са по-хладни и втората сонда, ако има такава, ги отчита и дава инфо на компа. В това е проблема при колите с две сонди - температурната разлика на входящите и изходящите газове на катализатора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stasko0o

добре някои колега с прелуюд който е правил операцията да сподели има ли няма ли такава сонда ?? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кажете да знам са утре да хода ли да го махам или да не хода :Д :Д :lol::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич ,аз сам с такъв прлвюд и първото нещо което направих по ненего преди около 2 гд. беше да махна въпросния катализатор.Ламбда сондата е преди катализатора и се притеснявах вапреки това че ще повлияе по някакав начин но уви-колата си работи без проблем и така само дето звука и стана малко по-звънящ.Личното ми мнение е -махаи го не губиш нищо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата Pepix_ ти е отговорил :)И все пак измери го и потърси няколко оферти, до колкото знам в момента изкупните цени са паднали доста аз преди няколко дена получих оферта около 78лв за кило. Незнам колко е актуална тази цена :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата Pepix_ ти е отговорил :lol:И все пак измери го и потърси няколко оферти, до колкото знам в момента изкупните цени са паднали доста аз преди няколко дена получих оферта около 78лв за кило. Незнам колко е актуална тази цена !!!

Горе-долу толкова. Разликата да е около 10 лв. Наистина паднаха доста, преди 2 месеца цената беше около 130 лв. на кило. Но откакто ипотечната криза в щатите взе да огшумява малко по малко, спекулантите изкараха благородните метали на пазара и цената на платината падна доста. Но все си мисля, че до 2-3 месеца пак ще се вдигне малко. Дано да съм прав!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе колеги 130 лева на кило 70 лева на килоо аз го премерих тоя катализатор и е 6 кила не сам чувал някои да земе 400 лева от катализатор ? ? :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...