Jump to content
Guest desev

Оборотомер...

Recommended Posts

Guest desev

Здравейте,незнам дали темата е точно за технически, щото по скоро става въпрос за интериор-а. колата ми е Civic 4th D15B1 седан, но е без оборотомер. Въпроса ми е може ли да се сложи километраж от друга кола, защото съм виждал със сигурност че същия модел има с оборотомер, и налага ли се някаква допълнителна интервенция? Имам предвид, може да се смянят само двата километража, щото като гледам са 4 гайки и два куплунга, не е голяма философия, оборотомера така или иначе е цифров с аналогова индикацията, трябва ли да се пипа нещо допълнително, някакви калибровки и т.н. Куплунгите за светлинна индикация (масло, акум., багажник, чек енджин и т.н., предполагам не са проблем, както и мигачите). Много исках колата да е с обортомер, ама ...., не ми се слага външен, затова питам възможно ли е.А и още нещо, в една тема четох за пласмасовото барче, което е между таблото и скоростите, някой знае ли къде може да се намери едно такова в Пловдив?Благодаря предварително..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest desev

За да онагледя.... става въпрос за следната трансформация??

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Аз наскоро направих трансплантация на телевизорчета или по-старите сивици. Елементарно е ( пине при тях ) Смених табла на сивик без оборотомер и на такъв със . Разглабяш таблото, и отзад има 2 жака ( подобни като на компютар ) и един цилиндричен , който предполагам е за скоростомера и километража . Махаш едни болтчета ( развиваш ) , завиваш и готово. Виж обаче коя лампичка къде ще ти свети ( по принцип трябва да са едни и същи ) , но при мене понеже единия сивик е със смукач , а другия с инжекция и сега като включа смукача ми свети РGM-FI-то , останалото съвпада ;) Абе намери си табло с оборотомер и разглабяй и знай , че нещо като не се маха все някъде има болтче , което не си махнал , насила нищо няма да стане ( поне при таблото ) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

...при мене понеже единия сивик е със смукач , а другия с инжекция...

И двата сивика имат смукач, но при единия той е механичен/ръчен (карбураторния в случая), а при другия Сивик е автоматичен смукач ;) По междодругото де ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eDaniel

Искам и аз такова чудо. Някои може ли да каже колко струва и дали се намира?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...