Jump to content
Georgi19

Впечатления от Prelude - 5-то поколение

Recommended Posts

1. Доста добре се държи за тая си мощност. За сравнение мачкал съм голфове по 150 коня та горе долу доволно върви количката. Макцималнат скорост която съм вдигал със нея със гуми 15/205/50 е 215км/ч на магистралата Пазарджик/Пловдив2. Вози доста приятно даже хич не е твърдо което се отразява на стабилността в завоите. Малко нестабилна ми идваше в завой ама и аз не карам бавно де ;) 3. Управлението беше точно каквото трябваше да си е. Волана се върти леко и отговаря моментално но както казах беше доста нестабилна в завоите с по-голяма скорост. Въртял съм се 2-3 пъти с нея.3.1 Разход ми даваше около 12л/100 в София. Извънградско съм падал и до 7-8 но съм стигал и до 17-18л/100км зависи от карането ся кат я караш с 200 мн ясно че разхода няма да ти е 7-8 :D4. Разходи за поддръжка: не бих казал че е най-евтината за поддържане кола. Смяна на ремъци и ролки например ми излизаше от порядъка на 150-250лв зависи от къде ще си ги купиш. Но за сметка на това държи на мн голям тормоз от порядъка на смяна на масло след 54000км :D Знам че е тъпо но бях забравил да го сменя ;) 5. За проблеми незнам какво да ти кажа когато я взех беше на 35000км и я продадох на 315000км като за това време и пробег съм сменил само веднъж съединител и то щото я карах пиян и не помня какво съм правил но на другият ден беше посинял маховика даже а претискателния диск беше станал на парчета. Не се сещам за нещо което да може да и се счупи е така от себе си.6. На задната седалка и багажника заедно може да събереш детска количка но поотделно ще ти е доста трудно но не и невъзможно ;):thumbs2:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest rockDrive

здр колега, ето отговорите на въпросите ти:1. Много добра динамика(преди да си взема колата изчетох доста теми за този мотор и повечето колеги писаха, че мотора е слаб и не "отговарял на външния вид на колата" . Не съм много съгласен - 0-100 с моята правя за 8,5сек измерено с инфоборд) Стабилността много се доближава до акорд - в завоите не помръдва, но на прав път с неравности малко се залюлява(това е с оригиналния размер гуми 195/50/15). Макимална скорост 210км/ч и оборотомера свършва. Тук е мястото да ти кажа, че скоростите са много къси. 100км/ч на пета са около 3000об/мин. (Освен ако на моята не е сменяна скоростната кутия, да кажат др. колеги как е при тях). Реална мощност спрямо други автомобили....боднеш ли 3та нямаш равен2. Возия - уникална за кола от този клас - започнах да си мисля че са оправили пътищата в София....3. Управление - тук може да се иска малко повече, на 4та генерация волана е доста по рязък и директен4. Разход в софия - няма такова животно - кога караш, каде караш, как караш - от 8 до 30 на 100. И все пак при едни "нормални" условия - 11-13/100. Извънграсдко със 100км без клима - 6,7/100, 120-140 с клима 8/100, сериозно каране 10+/1005. Обслужване: оригинални ремъци и ролки + смяната + масло + свещи и всевъзможни филтри - 700лвна останалите въпроси немога да ти отговоряако искаш пиши ми, ще се видим, ще ти дам едно кръгче за да я почувстваш:thumbs2:аиде успех в избора

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...