Jump to content
Guest raldo

Лети джанти

Recommended Posts

Guest raldo

Предлагат ми джанти от MAZDA,на добра цена.Дали стават за HONDA Civic.Разстоянието било 100 мм,но трябва ли да гледам нещо друго.Питам защото да знам дали да се разкарвам до Своге.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sasa

няма проблем стават и те са на 100мм.Другото е дали 6те станат на цолаж но предполагам 4е не си ре6ил да слага6 17-ски :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234
Отговорено (Редактирано)

няма проблем стават и те са на 100мм.Другото е дали 6те станат на цолаж но предполагам 4е не си ре6ил да слага6 17-ски :unsure:

Абе не е толкова лесно!! Джантите и те си има бая параметри - не е само с колко болта (гайки) е и какво е растоянието между тях. Голямо значение има и централния отвор, но който всъщност се фиксира колелото за главината. Да не говорим пък за това колко е изнесена гумата, навън или навътре от калника и дали няма да закача някъде! Те и за това големите производители на джанти в каталозите си направо са направили подредба по марки и модели на колите, за да видиш дирекно за твоята кола какво може да си купиш! Според мен - най-добрия вариянт е да се поразтърсиш из нета и да видиш, дали централния отвор при тази мазда, съвпада с този на твоята хонда! Дано да са еднакви, щом си се навил да ги взимаш! Похвали се после, ако станат и ги вземеш! Успех. :unsure: Редактирано от iceman1234

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Благодаря.Ще почерпя ако ги взема.Довечера отивам да ги видя.

Това за отвора при главината точно имах предвид.Защото ако стават при болтовете,а пък е хлабаво при главината само ще си прее*а я лагер ,я не знам какво.Затова питах дали стават.Ако някой знае да казва,че цената е много добра и се изкушавам.Иначе са 14 цола и няма опасност да опират.

Хау ;) .А сега момент за реклама. :o Искам само да споделя,че годишната среща е много добро събитие за колата ми.Сигурно много се радва.Всеки ден я доекипирам.Днес се сдобих с Усилвател и 12'' бас.Ако станат и джантите,ще е екстра.А до 30 трябва да монтирам сп.филтър(благодаря на Demonза обстойните обяснения,за начина ,по който той го е сложил.Нямам търпение да отворя първата бира на 3-ти.

Много се отклоних ама се радвам повече отколкото бебе на цицка. :D:unsure::P:unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Много се отклоних ама се радвам повече отколкото бебе на цицка. :D;);):unsure:

:o:P;):unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

За централния отвор,ако е по голям на джантата се правят или се купуват готови втулки,ако е по малък се престъргва отвора на джантата.Това не е болка за умиране.По важно е колко инча са самите джанти и колко им е ET-то,или колко са изнесени спрямо главимата.Отиди на някоя гумаджийница кадето продават джанти те имат каталози и ще ти кажат дали стават или не.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 100NX Golf Destroyer

Дори да е по-малък или по-голям централният отвор - има решение и Hronos го е описал. Само ще добавя, че е много важно ако се пристъргва (разширява) централния отвор - тази операция да се прави от добър и опитен стругар, иначе има опастност да се измести центъра и тогава вече става "болка за умиране" :unsure: Успех с джантите! :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stonez
Отговорено (Редактирано)

АЗ ИМАХ 7Х15" ДЖАНТИ ОТ МАЗДА, ИЛИ /ПОНЕ "MAZDA" ПИШЕШЕ НА КАПА4КИТЕ/ДИАМЕТЬРА НА ЦЕНТР. ОТВОР БЕШЕ 58ММ, А НА СИВИКА Е 56ММ"ХЛОПАШЕ" С 1 ММКАРАХ ГИ БЕЗ ДИСТ.ВТУЛКИ-НИКАКЬВ ПРОБЛЕМ!СТЯГАШ ЯКО ГАИКИТЕ. ТЕ И БЕЗ ТОВА СА С КОНУС-НЯМА ДЕ ДА МЬРДА ДЖАНТАКА :unsure:

Редактирано от stonez

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Тя джантата не мърда колега но не може да се центрова и винаги е накриво захваната от което след 100 км.в колата става Дискотека.само до преди седмица карах 3 дни без втулки на Акорда-/64.1мм./ с джанти от Нисан-/66.1мм./ и след 100 км.ч. ми се разкопчаваше часовника.сложих си PVC втулки и волана ми заспа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Аз съм с джанти от астра (дупката е примерно с 1,5 мм по-голяма от главината), извънградско пердаша мнооoго над 100 и досега не съм усещал никакви вибрации. И часовникът не ми се разкопчава, ама то е щото нямам. :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

Основния проблем е дали ще ти се съберат спирачките в джантата ... след като отговаря размера на болтовете ... едва ли на маздите ще сложат прекалено изнесени джанти.Ако това е съобразено ... спи града и рупа жанки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Като е такава малка разликата , се слага една лентичка бяла с която се избягват луфтове във водопроводите , стоиш и навиваш и като сложиш джантата и си 6-так :unsure: Или иначе , наистина се осещат вибрации във волана ( поне и при мен :unsure: )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Когато екипирах Сивик-а с ляти джанти такава сага стана, че чак ми се дорева.Значи централния отвор на купените джанти беше по-голям. Какво търсене на втулки падна, няма да ти обяснявам. Нейсе, намериха се втулки. Аре сега на стругар да ги пристъргва, че да могат да легнат в джантите. И за капак разбрах, че досегашните гайки като конус не стават за лятите джанти. Аре ходи купувай и 12 гайки и 4 секретни. Искам да кажа да имаш предвид, че е много вероятно и гайки да трябва да купуваш. И ако някой ти каже "еее, няма им нищо, ако ги затегнеш хубваво", недей го слуша. Просто отиди при някой гумаджия дето разбира от това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Джантите не стават.Освен на главината,също и като дебелина.Толкова е широка,че не се виждат болтовете.Остава да си търся наново.Благодаря Ви за мненията и препоръките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Малко закъснях с отговора, то и Hronos е казал достатъчно.На хонда джантите са 4 дупки 100мм разстояние между дупките (по диагонал) 56мм диаметър на централният отвор, ЕТ38, тоест 38мм разстояние между средата на джантата и равнината, дето се закрепя към главината. Шпилките са доста къси, за алуминиеви джанти не са достатъчни. Гайките са полусфера, за метални джанти. За алуминиеви джанти трябва да са конични. Разликата е малко, но достатъчно да разбие леглото на джантата, особено ако не е центрирана добре.На Тино бялата докато беше моя я карах с опелови джанти, и наистина ако не е центрирана МНОГО добре джантата, и вибрира. Бях станал специалист по слагане на джанти. Повечето гумаджии като хванат пищова и ти натегнат една по една гайките, забрави да се центрира добре!Та как се купуват джанти на старо:1. Намираш си опелови или голфови джанти. Стават и от Тойота и Нисан но по-трудно се намират така или иначе. От ФИАТ задължително не стават, той е с 98мм разстояние между болтовете. Джантите ще влязат, но ...Гледа се офсета да е между 32 и 40 мм. По-малкия офсет означава по-изнесени джанти, но лагерите се скапват по-бързо, и колата губи самоцентрирането на волана2. Занасяш ги на добър гумаджия да ги изправи. Със сигурност ще са криви.3. Занасяш ги на бояджия да ги пръсне. Със сигурност имат нужда.Ако нямат нужда от т.2 и т.3 значи си се набутал с тея джанти, някой друг го е направил вместо теб, и то много често през пръсти, колкото да ги продаде4. Занасяш ги на стругар да им разпили централния отвор, за да може да направи втулки като за хонда. На Хонда главината стърчи доста малко, така че е невъзможно да се направи втулка от 58 на 56мм, при това джантата е конична точно там, дето се захваща на главината.(т.4 е добре да се направи преди т.3)5. Купуваш си 12 конични гайки и 4 конични секретаете тва е! Май нови джанти излизат по-евтино! Пък и веднъж изкривени джанти, и изправени, се кривят после по-лесно ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

За да не пускам нова тема ще питам тук.Дали стават джанти от 5 ген. на 4 ген.CIVIC.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

На всички хонди джантите с 4 дупки които са стават :D ( или така си мисля )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...