Jump to content
Guest daikina

Mузика за кола

Recommended Posts

Guest daikina
:hondarulez: Препоръчайте ми музика за колата. Имам си чейнджър и касетофон. Интересува ме събуфер , колонки и евентуално усилвател. Смятам да дам мах 1000 лв ( вкл. Монтажа и окабеляване ).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

ми трябва да кажеш какъв точно звук искаш а за окабеляване не смятаи разходи дотук сам правил на 8 коли и няма да е проблем!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daikina
Отговорено (Редактирано)

Не разбирам въпроса. Слушам основно електронна музика, но имам и двайсетина диска с рок, джаз и жици. Очаквам кристален звук и добър бас. Силата на звука не е от голямо значение. Не обичам да правя дискотека в колата. Моля кажи какво имаш в предвид.

Редактирано от daikina

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

точна това което отговори значи аз по принцип харесвам т.н. слънчев бас които е по-характерен за рап музиката но не само значи от тук насетне се пита дали искаш бас за кора(отворен обем) или туба като другата разлика е че тубата може да се демонтира много по лесно... А за кристален звук ще ти трябват и пищялки и едни елипси то не точно кристален но ще е максимално добърЗначи това което ще ти предложа е туба пионер с вграден усилвател + трилентаови елипси и едни пищялки.Как ти се струва?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

впрочем дотук каквото изброих без кабели ще ти струва кам 600лв но имай в предвид че туба с вграден усилвател си е предимство защото можеш да я махаш когато си поискаш и да не я мислиш като отидеш на море примерно....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GReddy

точна това което отговори значи аз по принцип харесвам т.н. слънчев бас които е по-характерен за рап музиката но не само значи от тук насетне се пита дали искаш бас за кора(отворен обем) или туба като другата разлика е че тубата може да се демонтира много по лесно... А за кристален звук ще ти трябват и пищялки и едни елипси то не точно кристален но ще е максимално добърЗначи това което ще ти предложа е туба пионер с вграден усилвател + трилентаови елипси и едни пищялки.Как ти се струва?

Според мене по хубав звук вадят кръглите колони от елипсите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko
Отговорено (Редактирано)

Според мене по хубав звук вадят кръглите колони от елипсите

Аз също съм манияк на тема звук! Варно, че в колата ми не е на нужното ниво, но си имам оправдание - липса на средства! Но като се замислия, едва ли някой ще се похвали с по-хубав звук от мен ако определящ параметър е дадената сума :) Тубата - ОК! Елипсите - съкс!Аз съм с БГ говорители (кръгли) с най-обикновени пасивни капацитивни филтри (разбирай кондензатори) и немога да си сравня звука с каквито и да било елипси, пък колкото и елитна да е марката производител. За нещастие кората си я направих от кофти материял - МДФ 12-14 мм - нещо от тоя порядък. До седмица-две се надявам да съм с по-плътен и дебел материял и качеството на звука да се промени значително! На националната среща се надявам да покажа какво може да има всеки в колата си срещу наистина смешната сума от 200 лева и 2 ръце на място :hondarulez::dry:И след като не искаш да правиш дискотека в колата си - достатъчни са амповете вградени в стандартните плеъри за да получиш сносен звук по сила и качество. От тук ти идва основната икономия! Забрави за тубите! Те се слагат, когато искаш да те чуват и от вън! Редактирано от Didko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GReddy

А бе питайте Benji_CRX за тези работи.Който го познава(лично)знае що за музика има в колата си.Честно ви казвам рядкост е да се чуе в кола мощен бас със звук.но го пожелавам на всеки. :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

вижте не сам твардял че елипсите са номер 1 но смятам че за средни и високи имат по добри показатели. едноне мога да отрека че ако си без бас елипсите не струват....Идеята е да се разграничи бас-а и средните и високите затова предложих това като идея.Не е наи-перфектния вариант със сигурност така че ако имате по добри идей.... :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sasa

абе приател жи6 сега жси4ко е много относително. Така като 4ета какжо иска6 ти маи дурйи6 поже4е на ка4ество от колкота на сила. Аз в моита хонда съм с туба на ланзар и стапало алпин елипсите са ми американски и трябва да ти кайа 4е и ка4естжото и силата са на нуйното ниво.ако иска6 ми прати едно лс и 6те се разберем а и цялата тази работа ми излезе кум 500 лв пес плеара :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest edikoisi

обадисе на този телефон 0888515860 човека се казва данчо магазина му е в пловдив гарантирамти на доброта на наи добрата цена.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter
Отговорено (Редактирано)

да ама данчо взима много пари,няма да цитирам пари.За колони ти препоръчвам наи-добрите в бранша JBL

Редактирано от street_fighter

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest edikoisi

JBLлите коите можеш да си вземеш с тези пари са много далече от най-доброто с данчо сме приятели аз след седмица сам в БГ тва е тел на приятел 0889607750 ще ти осигоря някакво намаление ако изкаш разбирасе

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum
http://www.tuning.bg/forum/viewforum.php?f=27темата е безкрайна.само ще вметна, че може усилвателя да се закачи на колоната и да се свалят комплект. Вярно повечко винтове се развиват, но не е пречка - аз съм така.Но без бас колона звука никога не е плътен и чист, основните колони се претоварват от баса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

За да я направиш тая хубавата музика ще се узориш.Един приятел си докара от САЩ усилвател 2,4 киловата (Audioban) и един бас 2 киловата пак Audioban но по него имаше 2 месеца работа --- изчиляваш кутия за баса, изчисляваш дебелината на кабелите, сменя бобина, и Купи конданзатор, за който не бях чувал ---- 2 фарада !!!!!!! --- щото като удари баса и ти загася колата . Обаче какво стана... ........ ..... .... .......................... вътре сериозно не може да се стои !!!!!всичко му излезе 2000 $, тука му казаха че това цена няма щото просто няма такова нещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TaSkoHolicS

всичко, за което се говори тука е до някъде верно. относно елипсите и кръглите линии: все еднои да се спори кой колко дигнал, голфетката ли е по бърза от сивика и т.н. лично аз мога да ти предложа да рагледаш следните:1. бас GT 4-12 (накъде е известени като GT0 120)2. усливател GTO 75.4 за баса и един GTO 75.4 за задните каналиили един GTO 755-6 за всички канали накуп.По принцип е желателно за баса да имаш отделен, за задните канали отделен и за предните отделен, но това си е цифра. Компромис е един за всичко.3. за предните канали е желателно да има усилвател, но за да има смисъл от всичко, трябва да укрепиш стъкла, кори, да правиш шпули и т.н., затова на първо време може да караш с двукомпонентни хранене директно от свирката. Доста културно за парите си има един Хертц двукомпонентен за 99 лв. 13-ка(не че съм фен на марката им, ама тия свирят приятно).От по- читавия клас това е най- евтино (говоря за нови). Естествено може и за половината пари да си сложиш Елит или Нео, но ...... :D сещаш се! Помисли си добре за баса: може да избираш между пасивна каса и активна (горе долу еднакви пари излизат, но пестиш доста място с активната). В технополис има един Инфинити активен бас за 600 лв. много добър. Много добрър звук правят и Ланзар и ДСЛ, но там хич не си поплюват с парите.Аз лично съм с един умрял усилвател Thunder V12(вътре съм го попинла.. горе долу само захранването му ползвам) и в момента се лакомя за на брат ми Пионер стъпало (ама нещо се опъва :D ) + Clarion GeNET с предна линия един умрял Панасоник (скоро ще ги сменям), който разваля напълно музикалната картина. Отзад съм с Пионер Кевлар серия, бас JBL GT 4-12.Но всичко зависи от вкуса ти. аз лично харесвам чист детайлен звук с мек бас, за разлика от повечето хорица от крайните квартали които гонят само налягане в купето (и най вече изън него). Това е добър компромис цена качество, но съм се лишил напълно от багажник (кутията на баса ми е 121 литра, за да гоня долна 24.6 Хз на +/- 3дБ). Относно самите изчисления всичко си е напълно елементарно. Има си софтуер за всичко, а ако не можеш сам да се справиш кажи, с радост ще ти помогнем!Горе долу требва да постигнеш добър баланс между всичките си компоненти, така че картината да е жива и действителна. Щом си жичкар ме разбираш какво е да ти свири китарата на ухото....... :D Погледни тук за втора ръка авто озвучаване

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...