Jump to content
Guest driver

МИТО?

Recommended Posts

Guest driver

Някой знае ли колко е митото на Сивик 1.5 16V 90 кс. - 94 година?Въобще при внос на такава кола какви пари трябва да платя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gabo

Мисля че беше около 2800лева

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter
Отговорено (Редактирано)

Няма вече мито!Кам 1600 ти е ддс-то и още толкова акциза щото не е произведена в европа.3200 лв.те за тва повечето са инвалидни 1.3,1.5и ас исках такава с тоя мотор ама се отказах от внос.няма да им дам 3200 лв еи така на копеленцата за нищо

Редактирано от street_fighter

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Няма вече мито!

Да не падна след подписа :no:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest street_fighter
Отговорено (Редактирано)

Да не падна след подписа

не просто отдавна няма.има ддс и акциз ама някои още му викат мито.след 2007 ще падне всичко и тогава гледайте кво става-95' Honda DelSol 1.6 125|160 :no::no::no: Редактирано от street_fighter

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Плаща се ДДС на общите митнически сборове ---> 82$ на конска сила, но има и някой корекции -----> около 2000 лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

Мито има за коли, които нямат EURO1 сертификат, а акциз се плаща за коли с по-голяма мощност от 120kW (163к.с.) измерена по DIN. Мисля темата е засягана няколко пъти, а и на страницата на mobile.bg има калкулатор за митническите налози. Също от русенската митница, ако не се лъжа, разпространяват една програмка за изчисляване на тези "бози" :). Казва се avtomito.exe ( това е актуалната версия за сега: Авто-мито Версия 4 (Февруари 2004 г).

Някой знае ли колко е митото на Сивик 1.5 16V 90 кс. - 94 година?Въобще при внос на такава кола какви пари трябва да платя?

...ще трябва да платиш: 2737,80лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

+ 80лв еко такса, която вече се плаща заедно с митото...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gabo

Мито има за коли, които нямат EURO1 сертификат, а акциз се плаща за коли с по-голяма мощност от 120kW (163к.с.) измерена по DIN. Мисля темата е засягана няколко пъти, а и на страницата на mobile.bg има калкулатор за митническите налози. Също от русенската митница, ако не се лъжа, разпространяват една програмка за изчисляване на тези "бози" :). Казва се avtomito.exe ( това е актуалната версия за сега: Авто-мито Версия 4 (Февруари 2004 г).

...ще трябва да платиш: 2737,80лв.
Когато ви говори батко ви Габо поне слушаите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA

ми...виж незнам колко ти е митото но ако я вкара6 на инвалид (моята е на инвалид) смятаи моята излезе вси4ко об6то до краи докато ми влезе в гаража 3800лв. при което тя струваше 2800 значи временни номера,пълномощни (3) нормални номера,застраховка (задължителната) та...далавера е инвалида ! можеш да си купиш инвалид от некаде за 4-500 лв. но си е на твоя отговорност,ако омре стареца пла6та6 мито,и данаци за 3 години напраед :) така 4е се молете за моя да си поживее 4овека оше 2-3 годинки шото ми е нова колата ;):);):) ае със здраве !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BRENDEL

аз знам 4е другата оферта е да си вкара6 хондата сглобена в Англия и тогава плаща6 по EURO1 и ти излиза по-евтино

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demonaz

Сигурно ли е че след 2007 няма да се плаща нищо. Няма ли да паднат таксите за станите членки.И друго да питам, ако примерно вкарваш Хонда от Германия, там нали веднъж вече е платено не трябва ли да се плати само ДДС.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg
Отговорено (Редактирано)

след 2007 ще падне всичко и тогава гледайте кво става

;):P:):P:P ще гледаме и ще се смеем ще почнат да прехвръкват едни голфове едни баварки абе все такива бегачки на по 20год. УЖАСвпрочем да уточна че ниамам нищо против по възрастните коли :P просто в България хората отделят все по малко пари за колите си....Сажалявам че е ;) но вчера пред мен се разглоби един голф-1 докато беше на сфетофара.................. Редактирано от radio_manbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

след 2007 ще падне всичко и тогава гледайте кво става

;);):P:P:P ще гледаме и ще се смеем ще почнат да прехвръкват едни голфове едни баварки абе все такива бегачки на по 20год. УЖАСвпрочем да уточна че ниамам нищо против по възрастните коли :) просто в България хората отделят все по малко пари за колите си....Сажалявам че е :P но вчера пред мен се разглоби един голф-1 докато беше на сфетофара..................
Не съм съгласен ама хи4 с твърдението 4е хората отделяли по малко пари,напротив.Търговията с аксесоари за автомобили процъфтява,скивай колко магазини за джанти има ами автомивки,ами колко фен клубове на марки автомобили.Да не говорим за организирани и неорганизирани(drag racing).Mi twa si4ko e swyrzano с разход по каляската.О6те 100 не6та мога да ти изброя ама схвана за ко става дума нали....Аз кат гледам на Лука(Варненци знаят)все пове4е и пове4е маня4ета идват секи барнал по не6то на колата.Дано наистина след малко пове4е от година да има облек4ения за нас простормъртните и да можем да си купим кот си искаме ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg
:) Драгич сагласен сам с това което казваш но обръщал ли си внимание на повечето автомобили конкретно в софия защото всеки ден брамча на някаде...Да прав си че има доста клубове и тн. и пак си прав че има растеж в продажбата на аксесоари но замислял ли си се че има и два пъти по голям растеж в продажбата на автомобили?Колко накривени ламарини и раждясали брони прагове и каросерии???? колко са колите дето не си знаят километрите и чийто разход на масло е по голям от на бензин.... Аз не сам против старите коли напротив може да се каже че в някои конкретни случай ми харесват повече и от новите модели нооо....Отностно мита такси и тн. не мога да разбера защо на по стар автомобил са по малко таксите????Ако паднат след 2007г. България ще стане АВТО МОРГАТА на европа а българският шофйор ще се чуди дали на насрещно движещия се автомобил няма да се счупи нещо (било от възраст било от подръжка....) и дали няма да стане нещо фатално.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BRENDEL

и според мен 6е си стане гробница 2007 тук....всеки 6е си жнесе по един голф 2ка за 300$ примерно и 6е видите вие инвазия:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Мноо размихме темата .................Ама такива песимисти като вас няма :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest edikoisi

може и да ви разваля настроението но аз живея в прага и са в ЕС но миттата и таксите за японските коли остават ЕС иска да си продава калпавите европейски коли ........за внос на автомобил от ЕС плашташ само такса за регистрацията ........а за японските сичко си е както в БГ в момента

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg
Отговорено (Редактирано)

това е така но не точно за японските автомобили а за всички които не са произведени на територята на европа и е направено не за да се продават "калпавите европеиски коли" а за да се защити продукцията на европеиските производители или т.н. протекционалистична политика на европеиският съюз!Значи ако една хонда е произведена в англия тя разполага с сертификат "EURO 1" ако абсолютно същата е японска то си се начисляват определените за всяка страна такси.не мога да си обясна защо ако купиш кола от германия и тя е вече с регистрация но е нямала сертификат "EURO 1" тоест е япоснка примерно , та защо щом вече е с регисттрация на територията на евро саюза като се докара в БГ пак се плаща за тоя документ?Не е ли платен вече веднъж при вноса и в европа?

Редактирано от radio_manbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest H1pNoTiC

И аз това се чудя :huh: Това със митническите такси е голям проблем, ту ги увеличават, ту ги намялят, ту махат нещо, ту слагат друго :huh: Аз мислех този месец да си поръчвам Сивик 5-та генерация от Германия, но като пресметнах митническите такси (само тях), се отказах от този внос, тъй като ми излиза по-ефтино да си купя същата кола от България. Това е много болен проблем. Кола която струва 1000 Евро, да има 2500 Евро мито такси :huh: Едно момче ми се беше оплакало, че си взел Golf VR6 от Германия за 2000 Евро, и като я докарал до тука и му искали 12500 лева за мито. А представете си да тръгне някой да си внася Супра :bg: Ще му одерът кожицата на тоя човек... Направо ми се скърши кефа, щото аз европейска кола неискам (искам S класа ама няма пари за S класа)... Много ма е яд защо не съм се родил в Япония :D Дано ги махнат тия глупости с мита, акцици и ддс-та (те няма да ги махнат никога, но поне да ги облекчът малко), щото си е*ало мамата :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

:rolleyes: Драгич сагласен сам с това което казваш но обръщал ли си внимание на повечето автомобили конкретно в софия защото всеки ден брамча на някаде...

Да прав си че има доста клубове и тн. и пак си прав че има растеж в продажбата на аксесоари но замислял ли си се че има и два пъти по голям растеж в продажбата на автомобили?Колко накривени ламарини и раждясали брони прагове и каросерии???? колко са колите дето не си знаят километрите и чийто разход на масло е по голям от на бензин.... Аз не сам против старите коли напротив може да се каже че в някои конкретни случай ми харесват повече и от новите модели нооо....

Отностно мита такси и тн. не мога да разбера защо на по стар автомобил са по малко таксите????

Ако паднат след 2007г. България ще стане АВТО МОРГАТА на европа а българският шофйор ще се чуди дали на насрещно движещия се автомобил няма да се счупи нещо (било от възраст било от подръжка....) и дали няма да стане нещо фатално.....

<{POST_SNAPBACK}>

Новите коли струват десетина пъти пове4е и имат доста по голям ресурс за експлоатация , та за това е нормално митата им та са по голями.Според теб нормално ли е на хонда аккорд 2.2 която струва около 1500- 2000 евро в германия , митото и ДДС и да е 4600лева тук .Да ти кажа всеки изка да кара нова кола ама като не можем да си го позволим караме стари , по добре да сме АВТОМОРГАТА НА ЕВРОПА отколкото да сме пешеходци ;)http://auto.mitnica.com/index.php Редактирано от buddi5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Те нашите управляващи ако си мислите,че ще ни оставят след 2007-ма да си вкарваме каквото искаме жестоко се лъжете.Тогава няма да има мита и ДДС по границите,обаче ще сложат такива застраховки, данъци и такси,че колата ще си е направо лукс(не че сега не е) и това ако случайно ни приемат в ЕС,което все повече започва де ме съмнява.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

аз живея в прага и са в ЕС

<{POST_SNAPBACK}>

:( чехите влязоха ли в ЕС? по радиото го чух, но там като отидох, и им извадих Евро, и те ме гледат като ударени - искат си кроната.

Пък и на границата със Словакия само в д-то дето не ми бръкнаха - а до вчера бяха 1 държава, сега са в ЕС заедно ... още доста хляб има да изядат, докато влязат в ЕС.

За нас да не говорим.

sorry за ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stayllisimo

Пич не е точно така.В момента живея в испания и съм вкарал досеганяколко коли от германия,за които естестжено се плащаДДС 7процента/от цената на която ти отценяват колата в данъчното/ ако е под 150 коня или 12 ако е над тези коне.Отделно се плаща още един път ДДС ако нямаш бележка заплатено такова в Германия/това ти го дават повечето автокъщи,но не всички/.Та мисълта ми е за всяка държава е различно...........който както си го реши ;) Едвали нашите хубавци ще направят така както е при вас :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...