Jump to content
323f-fan

Пътуване до Германия!

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колеги,предстои ми да ходя до Германия,но ми е изтекъл паспорта.Някой ходил ли е из еврозоната само с лична карта,както по принцип трябва да бъде?

Редактирано от 323f-fan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да нямаш ядове :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,предстои ми да ходя до Германия,но ми е изтекъл паспорта.Някой ходил ли е из еврозоната само с лична карта,както по принцип трябва да бъде?

Ако ще минаваш през Сърбия,задължително ти трябва паспорт,с една дума тука ще те пуснат да влезнеш и горе преди Унгария ще те разпорят...има варянт да платиш няква сума на границата..ама нали знаеш тя се измисля на момента и не се знае дали няма да те прецакат..!Ако цепиш през Румъния няма да има проблем(пътят е по-дълаг и гаден)аз поне така патувах преди месец и половина Румъния,Унгария,Австрия,Италия и никаде не са ми искали паспорт...но пък ако имаш не ти пречи да го вземеш,но мисля че няма каде да ти го искат вече..все пак това е идеята на Европа.Приятно патуване от мен :) Надявам се да съм ти полезен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т.е да разбирам,че няма да имам проблеми???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ме прощавате..нещо ми забива всичко и без да искам пуснах два пъти отговора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

през румъния,унгария,австрия-само с лична карта,през сърбия,хърватска-паспорт,ако си с личен автомобил си избираш маршрут,ако си с обществен превоз,автобус,самолет и т.н.,трябва паспорт,успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш грижи,зелена карта за колата:)и винетка си взимаш в Румъния(която е много умно измислена и не се лепи на стъклото а си носиш един документ с теб)и си пътуваш по живо по здраво :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,през Румъния ще минаваме,отиваме за Прелюд м/у другото,но момчето което ме вози си носи винаги паспорта и само него показва.Та той изрази съмнения ,че унгарците може да се заяждат,пък и не само те.Ако някой е пътувал само с лична карта през тия страни да сподели.1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали ти казвам,по Велик ден патувах по този начин,маика ми няма паспорт като теб и минахме през Румъния..на Унгария поне на нас проблем не са ни правили!Ако имаш паспорт който не е изтекъл и нямаш лична карта,мисля че него можеш да го покажеш.Страните членки на Европа (каквато сме и ние)патуват с лична карта..и пак ти казвам задължително зелена карта за колата,и нова винетка във всяка страна

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха,ясно.Всичко ни е редовно по принцип,само това ме притесняваше.Едно голямо БЛАГОДАРЯ и стискайте палци за Прелюда!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стискаме как иначе :) Да покажеш снимки,като го докарате живот и здраве!Успех и лек път :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

За страните от ЕС нямаш никакви проблеми с лична карта.На повечето ГКПП ( летища и сухоземни) има отделни коридори за граждани на страни членки на ЕС и там обикновенно няма опашки.В Унгария не е по различно, даже аз като се прибирах, техният граничен служител въобще не взе личната ми карта, а само я погледна както си я държах и ми пожела "приятен полет" на приличен български.:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко си го пазарил този прелюд ако не е тайна, защото и аз от известно време ги гледам в мобилето и се двоумя :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Draik
Отговорено (Редактирано)

Нямаш никакви проблеми да си пътуваш до Гемания през Румъния, Унгария и Австрия само с лична карта. Аз преди 1 час от там се завърнах. Дано колата да я имаш там защото Хондите са голям кът в Германия и са на доста високи цени ( гонят нашите само че в евро ) Приготви се за едно много дълго птуване през загубената Румъния. Венетка можеш да си вземеш до митниците на Унгария и Румъния, за Австрия можеш да си вземеш от бензиностанцията до границата ( т.е. трябват ти винетки и за 3-те държави ) Румънската и Унгарската не се лепят, а Австрийската се залепя под огледалото. Ако колата няма TUV приготви си 5 евро на Румнската митница като подкуп за да минеш. Бензин зареждай навсякъде с изключение на Унгария, там е най-скъп. Не забравяй че на повечето места в Унгария и Румъния не взимат евро, искат леи и форинти. Ако не си ходил друг път там най-добре си потърси от някъде навигация със най-новите карти за да си олесниш живота стократно.Успех с намирането на кола. :P

Редактирано от Draik

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вклю4ително и в Англия с ли4на карта.Кво и е на Румънуята :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

през румъния,унгария,австрия-само с лична карта,през сърбия,хърватска-паспорт,ако си с личен автомобил си избираш маршрут,ако си с обществен превоз,автобус,самолет и т.н.,трябва паспорт,успех.

Това за обществения транспорт не е баш така.Ако си с автобус и минаваш през сърбия или с влак ще ти трябва паспорт, но със самолет стига да не кацаш в страна извън EU-то нямаш проблеми.Честно казано с тези low cost си заслужава най-много със самолет да се лети.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...