323f-fan 4 #1 Публикувано 19 Юли, 2008 (Редактирано) Колеги,предстои ми да ходя до Германия,но ми е изтекъл паспорта.Някой ходил ли е из еврозоната само с лична карта,както по принцип трябва да бъде? Редактирано 19 Юли, 2008 от 323f-fan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #2 Отговорено 19 Юли, 2008 Да нямаш ядове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #3 Отговорено 19 Юли, 2008 Колеги,предстои ми да ходя до Германия,но ми е изтекъл паспорта.Някой ходил ли е из еврозоната само с лична карта,както по принцип трябва да бъде?Ако ще минаваш през Сърбия,задължително ти трябва паспорт,с една дума тука ще те пуснат да влезнеш и горе преди Унгария ще те разпорят...има варянт да платиш няква сума на границата..ама нали знаеш тя се измисля на момента и не се знае дали няма да те прецакат..!Ако цепиш през Румъния няма да има проблем(пътят е по-дълаг и гаден)аз поне така патувах преди месец и половина Румъния,Унгария,Австрия,Италия и никаде не са ми искали паспорт...но пък ако имаш не ти пречи да го вземеш,но мисля че няма каде да ти го искат вече..все пак това е идеята на Европа.Приятно патуване от мен Надявам се да съм ти полезен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
323f-fan 4 #4 Отговорено 19 Юли, 2008 Т.е да разбирам,че няма да имам проблеми??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #5 Отговорено 19 Юли, 2008 Да ме прощавате..нещо ми забива всичко и без да искам пуснах два пъти отговора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #6 Отговорено 19 Юли, 2008 Колеги,предстои ми да ходя до Германия,но ми е изтекъл паспорта.Някой ходил ли е из еврозоната само с лична карта,както по принцип трябва да бъде?през румъния,унгария,австрия-само с лична карта,през сърбия,хърватска-паспорт,ако си с личен автомобил си избираш маршрут,ако си с обществен превоз,автобус,самолет и т.н.,трябва паспорт,успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #7 Отговорено 19 Юли, 2008 Нямаш грижи,зелена карта за колатаи винетка си взимаш в Румъния(която е много умно измислена и не се лепи на стъклото а си носиш един документ с теб)и си пътуваш по живо по здраво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
323f-fan 4 #8 Отговорено 19 Юли, 2008 Да,през Румъния ще минаваме,отиваме за Прелюд м/у другото,но момчето което ме вози си носи винаги паспорта и само него показва.Та той изрази съмнения ,че унгарците може да се заяждат,пък и не само те.Ако някой е пътувал само с лична карта през тия страни да сподели.1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #9 Отговорено 19 Юли, 2008 Нали ти казвам,по Велик ден патувах по този начин,маика ми няма паспорт като теб и минахме през Румъния..на Унгария поне на нас проблем не са ни правили!Ако имаш паспорт който не е изтекъл и нямаш лична карта,мисля че него можеш да го покажеш.Страните членки на Европа (каквато сме и ние)патуват с лична карта..и пак ти казвам задължително зелена карта за колата,и нова винетка във всяка страна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
323f-fan 4 #10 Отговорено 19 Юли, 2008 Аха,ясно.Всичко ни е редовно по принцип,само това ме притесняваше.Едно голямо БЛАГОДАРЯ и стискайте палци за Прелюда! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #11 Отговорено 19 Юли, 2008 Стискаме как иначе Да покажеш снимки,като го докарате живот и здраве!Успех и лек път Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest koki #12 Отговорено 19 Юли, 2008 За страните от ЕС нямаш никакви проблеми с лична карта.На повечето ГКПП ( летища и сухоземни) има отделни коридори за граждани на страни членки на ЕС и там обикновенно няма опашки.В Унгария не е по различно, даже аз като се прибирах, техният граничен служител въобще не взе личната ми карта, а само я погледна както си я държах и ми пожела "приятен полет" на приличен български. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vallski 0 #13 Отговорено 19 Юли, 2008 Колко си го пазарил този прелюд ако не е тайна, защото и аз от известно време ги гледам в мобилето и се двоумя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Draik #14 Отговорено 19 Юли, 2008 (Редактирано) Нямаш никакви проблеми да си пътуваш до Гемания през Румъния, Унгария и Австрия само с лична карта. Аз преди 1 час от там се завърнах. Дано колата да я имаш там защото Хондите са голям кът в Германия и са на доста високи цени ( гонят нашите само че в евро ) Приготви се за едно много дълго птуване през загубената Румъния. Венетка можеш да си вземеш до митниците на Унгария и Румъния, за Австрия можеш да си вземеш от бензиностанцията до границата ( т.е. трябват ти винетки и за 3-те държави ) Румънската и Унгарската не се лепят, а Австрийската се залепя под огледалото. Ако колата няма TUV приготви си 5 евро на Румнската митница като подкуп за да минеш. Бензин зареждай навсякъде с изключение на Унгария, там е най-скъп. Не забравяй че на повечето места в Унгария и Румъния не взимат евро, искат леи и форинти. Ако не си ходил друг път там най-добре си потърси от някъде навигация със най-новите карти за да си олесниш живота стократно.Успех с намирането на кола. Редактирано 19 Юли, 2008 от Draik Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #15 Отговорено 20 Юли, 2008 Вклю4ително и в Англия с ли4на карта.Кво и е на Румънуята Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #16 Отговорено 20 Юли, 2008 през румъния,унгария,австрия-само с лична карта,през сърбия,хърватска-паспорт,ако си с личен автомобил си избираш маршрут,ако си с обществен превоз,автобус,самолет и т.н.,трябва паспорт,успех.Това за обществения транспорт не е баш така.Ако си с автобус и минаваш през сърбия или с влак ще ти трябва паспорт, но със самолет стига да не кацаш в страна извън EU-то нямаш проблеми.Честно казано с тези low cost си заслужава най-много със самолет да се лети. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове