Jump to content
kalos

Монтаж на аларма?

Recommended Posts

Здравейте, вече съм щтастлив собственик на горепосоченото превозно средство.Сред покупката, регистрацията, консумативите и другите необходими неща се подрежда и алармена система, но вече бюджета е съкратен на минимум и се опитвам да мина възможно най-тънко :DИмам няколко въпроста относно монтажа на алармената система.Системата ми има възможност за контрол на прозорци, врати, светлини и имобилайзер.От горе изброените неща почти нямам идея кое как да вържа и по тази причина се обрщам към Вас.За имобилаизера и за светлините/мигачите/ имам по един кабел, бихте ли ми обяснили къде трябва да свържа кабела за мигачите.Колата има вграден чип в ключа и модул който забранява запалването, от алармата ми излиза пак само 1 кабел за това нещо, като имам и реле ако искам да спра силовите кабели към стартера /предполагам/ , моята идея е да се оправлява точно този вградения имобилаизер. Възможно ли е това?За другите неща ще питам по-нанатък като се оправя с това.От електроника що годе разбирам /това ме кара да си мисля, че ще се справя с малко чужда помощ/Съжалявам ако в текста горе има грешки и не смислени словосъчетания, но вече е много късно :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

недей ще оплескаш нещо после лошо плати там на някой да ти я монтира не се е... сам незнам от къде си също така ще ти трябва и монтаж на машинка в шофьорската врата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

От София съм приемам предложения за монтаж, ако може по-приятелски :lol:

Редактирано от kalos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам ако беше от Варна щях да ти одаря едно рамо ама...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря все пак, а с малко информация можеш ли да ми помогнеш.Реших поне врадите и мигачите да вържа, че да работи алармата докато си намеря кой да ми с я направи до край.Алармата е Mark 5100 http://www.vikiwat.com/product.php?productid=1362&js=y

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега алармата е една от най елементарните на фирма Марк когато свалиш акомулатора не всеки път но повечето аларми си забравят дистанционото и трябва да се програмира наново така че при монтажа си сложи валет бутона на някое по видно място да ти е удобен.По валет бутон имам предвид едо бутонче с двойка кабел ако не се лъжа е черно. За мигачите как ще ги намериш най лесно пускаш аварийните отваряш кората която е в левия праг доло намираш един сноп с кабели прерязваш изолацията за да стигнеш кабелите и с пробна лампа единия и край вързан за маса а другия бучкаш по кабелите докато стигнеш кабел на който пробната лампа ще мига в такт с мигача .Намираш и втория такъв кабел и това са ти двата мигача.За повече информазия търси зелени кабели с нещо те бяха мигачи .А за вратите става най-лесно по два начина единия е да вържеш алармата направо за кабела който излиза от утоните на вратите а другия начин е да свалиш тапета на шофьорската греда там минава снопа кабели който отива до плафона и там ще намериш на кой кабел като мериш с пробната лампа само че закачена този път на плюс ще светва когато отвориш врата и ще изгасва когато я зарвориш.Кабела който ползваш за вратите е зелен кабел излизащ от буксата на алармата всъшност те са два зелени като другия се сползва да се прекачи и багажника.Тъй като караш хонда в прага доло в краката на шофьора кадето търсиш мигачите ще ти излезе и кабел на който когато отвориш багажника ще се появи маса е този кабел ще го вържеш за втория зелен.Е по просто не мога надявам се за сега да съм ти бил полезен питай друго ако се оправиш с това :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за изчерпателната информация!Преди няколко дена свързах плафона към алармата, сега ми останаха мигачите, но едва ли тази седмица, ще имам време да си вържа и тях :DИ все пак БЛАГОДАРЯ :D като съм готов с мигалките ще питам и за другите работи които ме интересуват, но това по-нататък :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...