Jump to content
Guest Bvlgaro

Какви Civic 5-то поколение има в Америка?

Recommended Posts

Guest Bvlgaro

Искам да помоля, ако знаете да ме просветите по въпроса какви вариации на Хонда Сивик 5 поколение има в Щатите.Как са наречени там модификациите и с какви двигатели са.Питам понеже тук така и не успях да си купя, но есента отивам там и съм се заклел да си купя това което тук е ESI 1.6V-tec-125 конски сили или 1.6 VTI-160 коня.Обаче като позяпах в сайтове за втора употреба видях че там няма ESI-та а някакви други модели.Иска ми се да съм наясно какво точно търся, защото ще трябва да си купя колата със самото пристигане а не да започна тепърва да се лутам и да се чудя кое какво е.Трябва да е 5 поколение хечбек.Благодаря предварително!Очаквам мнения на специалисти.п.с. Непременно трябва някак си да и купя лепенки на БГ клуба ;)

Редактирано от Bvlgaro

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

мда и мен ме интересува, аз пък заминавам след 2 седмици ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

А така...........да ви имам дилемите,Виж ко ако не намери6 Civic може да се прежали6 с някоя Acura ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TheDevilTwin

... есента отивам там и съм се заклел да си купя това което тук е ESI 1.6V-tec-125 конски сили или 1.6 VTI-160 коня.Обаче като позяпах в сайтове за втора употреба видях че там няма ESI-та а някакви други модели.

Значи за Америка Сивик 5-та генерация EG9 (D16Z6 - 1.6 SOHC VTEC 16V; 125 коня) се води "Civic Si" т.е. това е най-силната модификация предлагана там.За Щатите не е предлаган Сивик EG6 (B16A2 - 1.6 DOHC VTEC 16V; 160 коня), но предполагам, че няма да ти е проблем да намериш такъв, защото меко казано - там има всичко, което ти трябва ;) Обикновено силния VTEC го обозначават като VTI, така че може да познаеш моделите, разполагащи с такъв двигател по надписа (обикновено на багажника, ако не липсва) "Civic VTI" ;) Това е общо взето. Надявам се, че съм ти помогнал ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Bvlgaro

Много ти благодаря, това ще си търся значи ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kicho

Ако държиш точно на 1.6 гледай VINa, там по закон стои на таблото и се вижда. EH9 седан; EG5 хечбек, EJ1 coupe.5 ген. седан и купе за северна америка са се предлагали с 2 двигателя1.5 ( D15B7 ) i 1.6 ( D16Z6, D16Z9) така че лвсно се различават по кубатурата. Si означава 1.6 , но има и 1.6 а не е Si. за хечбека освен тези двата има още 2.1.5 VTEC-E (D15Z1 ) води се модел VX 1.5 (D15B8 ) от този се пази че е малко конски сили , мислиа че е 60.трябва да питаш защото модела показва оборудването на колатасамо Si и VX са конкретно свързани с двигателя. 1.6 DOHC 160 hp се появява чак 99 и го има само на coupe.Ако те интересува мощност има 4ген. B16A 170 hp. , no sa si ekzotika.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TheDevilTwin

1.6 DOHC 160 hp се появява чак 99 и го има само на coupe.

Ако те интересува мощност има 4ген. B16A 170 hp. , no sa si ekzotika.

Сивик Купе с двигател B16A2 НЯМА !!! Дори и след фейслифта на 6-та генерация (през 1999 година) не е предлаган този двигател за версията Купе !!!

Най-силният двигател, предлаган за Сивик 4-та генерация е B16A1 - 1.6 DOHC VTEC 16V; 150 коня (при Сивик EE9). Чак при 5-та генерация се появява SiR-II (само за Япония), който развива мощност от 170 коня :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Сивик Купе с двигател B16A2 НЯМА !!! Дори и след фейслифта на 6-та генерация (през 1999 година) не е предлаган този двигател за версията Купе !!!

Грешиш :D Точно обратното е това което го твърдиш.

CIVIC Si, модел '99 и '00 година за Сащ/Канада е именно Сивик COUPE с B16A2 мотор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TheDevilTwin

Грешиш :D Точно обратното е това което го твърдиш.

CIVIC Si, модел '99 и '00 година за Сащ/Канада е именно Сивик COUPE с B16A2 мотор.

Значи съм се объркал :D Прощавайте за заблудата :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...