Jump to content

Recommended Posts

Някой знаели каква е разликата между 5000,6000 и 8000К за ксеноновите крушки. Освен това имали значение от ватовета на самат крушка. Чувал съм, че 5000,6000 и 8000К имали разлика само в нюанса на светене, а не в яркостта. И мисля че за яркостта би следвало да има значение ватовете. Предлагат се 32, 35 ватови крушки ,а сигурно има и други. И някой ако има наблюдение за ксенони китайски и такива от реномирани фирми , моля нека ги сподели. Разлики, предимства, недостатъци и т.н.Мисля, че би било полезно. Благодаря предварително.Поздрави на всички.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата между тези 3 вида е в нюанса и в лумените. 5000К е бяла светлина и е към 3300 лумена ( 3 пъти повече от една 100 ватова халогенна крушка ) 6000К е бяла светлина с леко синкав нюанс и е към 3000 лумена, 8000К е синя светлина и лумените са към 2700. Т.е. колкото повече келвина е една светлина толкова повече е слаба, защото се намалят лумените. Мисля че 15000К е виолетово и лумените са близо до една халогенна крушка. Фабрично се поставя 4300К което го водят топло бяло. Компромисен вариянт в светене и цвят е 6000К, ако искаш да ти е най-светло си вземи 5000К

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е в спектъра, при едни и същи ватове, колкото повече са келвините, толкова по слаба е светлината. например 4300К ще е най ярка но пък ще жълтее, докато 8000К ще лилавее но пък ще е с по малка яркост. Според мен над 5-6000К е за гъзария :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ok. Благодаря. Попитах понеже ми направи впечатление че масово се поръчват 8000к, а дефакто светят най-слабо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6000K са най-масовите и светят все още в бяло с лек син отенък, тъй като границата е 5500 между бялото и синьото а 12000 са лилави, но и според мен 6000 7000 са най удачни. Иначе 35 вата са разрешените, като има и 42 които също са разрешени но не знам дали за БГ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...