Jump to content
Guest Grent

Внос без ДДС ?

Recommended Posts

Guest Grent

Какво мислите за това ?Мен лично не ми стана много ясно отсега ли ще внасяме без ДДС или от 2007 чак :"Няма да плащаме втори път ДДС при внос на автомобилиЧасове преди да бъде подписан договорът на България за членство, Европа ни направи подарък. Масовите коли втора ръка вече ще се внасят без данък.До 3000 лв. падат цените на най-търсените автомобили. Осемгодишен "Опел" над 100 к.с. вече ще струва у нас не 8000 лв., а максимум 6200 лв. Причината е, че от 1 януари 2007 г. при внос на стари коли от ЕС вече няма да се начислява ДДС. Договорът за членството ни в съюза се подписва тържествено днес в Люксембург. Симеон носи 3 писалки, за да парафира документа. Участието на президента Първанов на церемонията в Люксембург е под въпрос заради досадна грешка в договора. Първанов трябва да сложи подписа си под текста "За правителството на България"."

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Само да стане ----> махам моята и веднага си вземам BEAST :blink::oops::huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

След 2007 , ако влезнем , тогава ще паднат :blink: нали казаха , че дори след подписването не е 100% сигурно ,че сме вътре :oops:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

споко пичовеее, ще въведат нещо от рода на "еднократна такса за внос"=2-3000 (но вече не лева, а евро)..........и готовооо :blink::oops:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest FROSTY

споко пичовеее, ще въведат нещо от рода на "еднократна такса за внос"=2-3000 (но вече не лева, а евро)..........и готовооо :blink::o

ХЕхе, много си черноглед ей! Няма бе, това е все едно като ти си в Пловдив а аз в София и като ми продадеш колата да ми треснат ДДС :D Но ми е интересно какво ще стане с АКЦИЗААаааа.... щото аз мисля на нещо акцизно да се метна тогава :D:huh::oops:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

...или стъпаловиден данък, колкото е по-стара колата, толкова по висок е годишния данък, или някоя измислена еко-такса ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Еко такса и сега се пла6та когато я внася6.Какво ли 6те стане с акцизните коли.........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Драги4, навремето се мотах из Италия и там имаше някаква еко-такса, а може би по-точно да се нарече еко-данък за по-стари дизели (ако не ме лъже паметта дизелови коли произведени преди 90та г.) и един пич разправяше, 4е за Уно-то на всеки 3 месеца плащал по 180 000 лирети (приблизително 180 ДМ), защото било по-старо и не се вмествало в определени еко-норми на ЕС. Та значи макар и да падне ДДС-то за автомобили втора ръка, напълно е възможно да измислят някой подобен данък, за да прибират парите на хората по друг параграф ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Няма на4ин да не ни заковат с не6то.Мен ли4но ме интересуват Хондаците (Japan)дали 6те им пла6таме ДДС и акциз

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

аванта никой не бута, още по малко пък нашата родина ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

споко пичовеее, ще въведат нещо от рода на "еднократна такса за внос"=2-3000 (но вече не лева, а евро)..........и готовооо  ;)  ;)

ХЕхе, много си черноглед ей! Няма бе, това е все едно като ти си в Пловдив а аз в София и като ми продадеш колата да ми треснат ДДС ;) Но ми е интересно какво ще стане с АКЦИЗААаааа.... щото аз мисля на нещо акцизно да се метна тогава ;););)
РЕАЛИСТ съм ;) скоро купувал ли си кола? аз преди месец - сега действа "такса придобиване на автомобил", която се плаща на принципа "кой колкото даде" ;) аз платих към 80 лв, преди мен една женичка за същият дарак Ескорт 96г плати над 400лв ;) смята се % от застрахователната стойност, но има начин да ги изработи човек ;)но утре тази такса не пречи да се закове на примерно 2000 евро ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

споко пичовеее, ще въведат нещо от рода на "еднократна такса за внос"=2-3000 (но вече не лева, а евро)..........и готовооо  ;)  ;)

ХЕхе, много си черноглед ей! Няма бе, това е все едно като ти си в Пловдив а аз в София и като ми продадеш колата да ми треснат ДДС ;) Но ми е интересно какво ще стане с АКЦИЗААаааа.... щото аз мисля на нещо акцизно да се метна тогава ;););)
Въобще не е черноглед.Я виж Унгарците нямат ДДС ама имат някакви такси дето да те заболи глава от тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest FROSTY

Майна, MIYAMOTO - абе вие сте УЖАСНИ хора! Човек не може да помечтае от вас! :fun::fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

аз мислия ,че ще забранят вноса на коли нот 10г. а може и на по молко г.както е в повечкото държави :D или данатка на по старите ще е по голям :D за да имаме стимул да си купуваме по нови коли :fun::fun::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

А, това означава ли, че след 01.01.2007 сегашната ми "инвалидка" мога да си я купя без да плащам ДДС, въпреки, че още няма да са минали 3 години от вноса? Или това ще важи само за тепърва внесените?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...