bubik 4 #1 Публикувано 1 Юли, 2008 малко пояснения получих,въпросните пръскалки ги има само на вти моторите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest The Pit Bull #2 Отговорено 8 Юли, 2008 (Редактирано) малко пояснения получих,въпросните пръскалки ги има само на вти моторите.Тези пръскалки( скуитъри ) са характерни за силно форсираните двигатели и турбо дв.Маслото 80% играе охлаждаща роля а останалите 20 е да смазва. Затова са й тези пръскалки за да се спомага охлаждането на дв. при екстремни натоварвания и точно те [и др.(маслен радиатор и метален бандаж на коляновия вал) виж има тема за разликите м/у дв. във форума ] отличават силния дв.от нормалния.При хубаво масло и редовна смяна в небходимите км. Ефективността и е изключителна.Ако има съмнения за запушване,при смяната на маслото се добавя към старото масло присадка за изчистване на нагарите по маслената магистрала. Редактирано 8 Юли, 2008 от The Pit Bull Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #3 Отговорено 9 Юли, 2008 Не те съветвам да ползваш тези добавки за промиване. Ефикасни са, няма спор но при нови двигатели. Ако случайно имаш доста нагар то те ще го освободят от двигатела, но за да премине има вероятност някоя голяма "люспа" да запуше магистрала. Тогава става страшно! Патил съм с от тези добавки, защото при мен се случи точно това и ми коства един ремонт на двигателя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове