Jump to content
DESO D15B2

от каде се източва маслото за скоростната кутия и от каде се налива

Recommended Posts

рових се доста във форума пише доста неща какво трябва да е маслото но никаде не видях от каде мога да го източа и от каде да наля новото масло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Olmy
Отговорено (Редактирано)

..........никаде не видях от каде мога да го източа и от каде да наля новото масло.

Точиш от: Drain plug, пълниш от Оil filler plug до нивото на резбата ! Дано ти свърши работа :D

Публикувано изображение

Редактирано от Olmy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отдолу на ск. кутия имаш пробка при мен се развива с квадрат точиш маслото от там и после го наливаш от датчика за заден ход (за светлините )моята по каталог и дават 1.8л. моторно масло 10W40 полусинтетика

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

По кой каталог и го дават да е с двигателно масло? Защото Хонда казва MTF!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за моя модел D14A1 90год. гледах във 2-3 каталога даже в сервиза ми казаха че това е маслото

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tazzz

В кой сервиз ти го казаха това бе колега? Ако можеше да се сипва моторно масло във всяка кутия, нямаше да има MTF от Хонда :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

казаха ми го не един майстор даже ходих в специализиран магазин(сервиз)на OMV и на всякъде по каталозите за моя модел излиза моторно масло за ск. кутия даже и за някои CRX-и

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Draik

Отиваш в някой сервиз и ти го сменят за 5 лв ( поне на мен толкова ми взеха ) максимум 10 лв. Маслото в скоростната кутия за хонди до 95-а година е двигателно 15W-40 лично аз предпочитам да сложа 10W - 40 , а за хонди след 95-а е MTF за ръчна скоростна кутия и ATF за автоматична. Все пак ако си решил да го сменяш, колегата ти е дал много точна схема, но ще ти е нужна една голяма спринцовка с която да го налееш.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, някой знае ли точно кога се сменя или на колко хиляди, щот аз съм минал 100 хил. досега и не съм го сменял и колко фатално е и как може да се познае че е за смяна..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може да има разграничение, до 95-та и след 95-та :rolleyes:

Какво ако акорда ми е 94-та, сипвам 10W-40 , а ако е 96-та сипвам MTF - нали пак е същия двигател ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

По каталог го дават да се сменя на 80 хил. км. или на 40 хил. км. ако се кара само градско. А за това какво масло се слага tazzz не си доволен от това обърни се към Хонда и им искай сметка защо така са решили. Също така от там казват че и след 95-а година можеш да сложиш двигателно но само докато намериш МТФ и го смениш.

Редактирано от Draik

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм казал, че не съм доволен, може да има разграничение по генерации, но по години...???Много разводнихме нещо, човека разбра откъде се сменя, както и къде за колко пари ще му го сменят, мисля че изчерпахме темата :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

отдолу на ск. кутия имаш пробка при мен се развива с квадрат точиш маслото от там и после го наливаш от датчика за заден ход (за светлините )моята по каталог и дават 1.8л. моторно масло 10W40 полусинтетика

.............Все пак ако си решил да го сменяш, колегата ти е дал много точна схема, но ще ти е нужна една голяма спринцовка с която да го налееш.

Успех

Не си прави опити да наливаш маслото през датчика, за заден ход, че рискуваш да го прецакаш !!! В мануала, от който е и снимката, която съм постнал много ясно и точно е описана процедурата, а и вече ти казах откъде и как ! Кутията събира 1,8 л. Иначе наистина пробката за точене е квадратна и става с ключ от Москвич, взимай от някой колега или комшия с такъв !!! А маслото може да се налее много лесно и елегантно отгоре, за да не се кривите отдолу и да тъсите шприц или голяма спринцовка, а с едно просто приспособление, което си измайсторих сам, посредством 8 или 10мм маркуч (шлаух) и една малка домакинска фунийка от тези с по-тънките изходи. Мушката фунийката в горния край на маркуча, другия го поставяте в горната пробка (както е показано в схемата) и почвате да наливате бавно и спокойно, за да може да се стича плавно и това е !!!

П.С. А иначе и в мануала Хонда си пишат, че се слага SAE 10W30 или 10W40, или по API SF или SG, но това наистина се отнася за моделите до 1995г., а за моделите след това и от Хонда, препоръчват използването на Honda MTF !!!

Публикувано изображение

Редактирано от Olmy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...